G4Media.ro

OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie şi să nu li se ceară…

OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie şi să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că interdicţiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru cei care trec frontierele nu au eficienţă în “suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului, relatează Le Figaro, citată de News.ro

În contextul în care noul val pandemic de covid-19 cauzat de varianta Omicron a dus la restricţii în Europa, inclusiv pentru cei vaccinaţi, în Italia sau în Austria, Comitetul de urgenţă al OMS a emis anumite recomandări, în special în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Stabilite la 13 ianuarie, recomandările au fost publicate la 19 ianuarie.

În special, OMS recomandă “ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”. Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor şi trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

Ţări ca Australia sau Noua Zeelandă sunt închise turiştilor în prezent. SUA şi Finlanda sunt inaccesibile turiştilor nevaccinaţi.

Organizaţia recomandă să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării, această măsură fiind în opinia sa una excesivă, mai ales având în vedere accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva covid-19. Statele ar trebui să aibă o abordare bazată pe riscuri, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, prin ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina.

Comitetul OMS, prezidat de francezul Didier Houssin, a modificat şi una dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare în lume. Experţii invită comunitatea internaţională să facă astfel încât 70 la su din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată la începutul lunii iulie 2022 şi ca vaccinarea împotriva covid-19 să fie integrată în serviciile de sănătate de rutină.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. Vai, o ajuns si ei sa fie sososci?!

 2. Niste antivaxerii ăștia de la oms

  • De la inceputul pandemiei, nu imi aduc aminte sa fi dat vre-un sfat intelept cei de la OMS. Tot in reluare au reactionat, tot aiurea au dat sfaturi.

 3. Ooo, nuu, simion a fost pe la oms sa ii convinga, nu Draggy?

  • Tocmai ce sunt in carantina cu Covid. Eu, sotia, doi copii, parintii mei si soacra. Toti infectati, DOAR eu si copiii nevaccinati. Am tras vreo 2 zile cu febra, dar cu tratament ok (de la medic) nu am avut probleme. Din pacate si cei vaccinati au avut nevoie de tratament, contrar asteptarilor (parintii cu 3 doze). Copiii au dus fara probleme boala, doar cu antitermice.
   Avand in vedere ca si vaccinatii se infecteaza si transmit virusul, de ce mama dracului am petrecut 2021 vazut ca un lepros? 2020 hai treaca mearga, trebuia sa se adune date statistice suficiente pt a trage cat de cat o concluzie Si dupa anuntul asta am vazut pe alte siteuri valuri de ura din partea vaccinatilor. Divizarea asta datorata presei, in jurul certificatului verde, a scos toata mizeria umana la suprafata. De-a dreptul scarbos

  • Nu uitați ca vaccinare a ajutat mult în valurile anterioare. Cu Omicron treaba e mai diferita, vom vedea cât ajuta în evitarea spitalizării, ca de infectare nu scapi pana nu e dezvoltat un vaccin specific. Iar la cum se propaga, acesta va veni prea târziu

  • Geo, total de acord cu tine 🙂

  • asa e geo, din pacate. Faptul ca niste anonimi de pe internet spun niste nenorociri mai tare ma amuza. Dar cand amici si cunostinte cu care ieseai oarecum des la bere si alte activitati se bucura ca se introduce certificatul, eu fiind nevaccinat, e o situatie trista. Pentru mine cel putin. Chestia asta m-a afectat mai mult decat restrictiile in sine. Asta e, trecem peste, in 2 luni totul va fi uitat.

  • Odatã cu varianta Omicron (care i cel mult o gripã) .. pandemia de coronavirus e gata .

  • @Geo -sănătate!

   Nu știu ce prieteni ai, dar nu cred ca te urăște nimeni ca ești nevaccinat.
   Problema ar putea fi dacă încerci sa-ți impui nevaccinarea, de multe ori in combinație cu anti protejarea celorlalți ( masca, distanțare) , și atunci încep sa nu te mai suporte prietenii.

   Felicitări ca ai luat decizia sa te carantinezi pentru ai proteja pe ceilalți.

   O observatie: Eu in general observ mai mult injurii la adresa
   vaccinatilor pe aici pe forumurile de la G4.

 4. Se plange in redactii, acum.
  Dupa doi ani in care lumea a devenit un ospiciu in aer liber, totul se sfarseste. Omenirea si-a dorit mai mult infrangerea.

 5. Se ingroasa gluma, vine procesul pfizer vs wistlerblower unde o sa se dovedeadca ca primele teste a vaccinului au fost masluite.
  Hai draggy, scoate o poveste.

 6. Nu comentez la astfel de stiri publicate de antioccidentali deghizati in antivaccinisti

 7. Stiu ce urneaza : „Ce bine-mi pare ca ai luat teapa
  Ce bine-mi pare ca ai pierdut
  Ca toate hainele ti-au intrat la apa
  Ca nu mai ai nimic din tot ce-ai avut.
  Ce bine-mi pare ca ai luat teapa
  Ce bine-mi pare ca ai pierdut
  Ca toate hainele ti-au intrat la apa
  Ca nu mai ai nimic din tot ce-ai avut.”

 8. Cu toate acestea sunt IREDUCTIBIL si voi continua sa va combat atata timp cat voi mai respira!

 9. Niciodata!

 10. Eu sunt ca soldatii aceia japonezi care inca luptau la 40 de ani de la terminarea razboiului

  • Ce ghinion pe Djokovici. Dacă ziceau ăștia cu o câteva zile mai repede Australia era obligata sa_l primească.
   Deci într-un cuvânt OMS recunoște ca oamenii normali nu au nevoie de terapie genica.

 11. La fel spunea când la chinezi erau focare de covid, în China erau interzise călătoriile interne, dar libere la extern. Sunt focare de covid în China, laboratorul din Wuhan mai funcționează? Poți să mai ai încredere în OMS?!

 12. Unu, ca e un comunicat ciudat cu care toate tarile se vor sterge undeva, indiferent de politica de pana acum.
  Doi, motivatia lor e bazata pe tarile din Africa unde inca nu au acces la vaccinuri. Nu pe antivaxerism.
  Felicitari, Romania si Bulgaria sunt intr-o liga aparte, singurele țari care au decis sa ia Covidul fara vaselina, ca niste daci liberi fata in fata cu Traian Delta.

 13. Ti-am mai zis bai OMS sa taci din gura! Ne strici profitul.