G4Media.ro

OMS cere statelor unde epidemiile de rujeolă iau amploare să crească ratele…

OMS cere statelor unde epidemiile de rujeolă iau amploare să crească ratele de imunizare

Experții Organizației Mondiale a Sănătății au cerut autorităților din statele unde epidemiile de rujeolă iau amploare să depună eforturi mai mari pentru a crește ratele de imunizare, potrivit Ro Health Review.

Potrivit lor, ”situația este alarmantă”, iar astfel de epidemii arată clar că sunt probleme grave în acoperirea vaccinală.

Cele mai recente cifre arată o rată de imunizare cu prima doză de vaccin de circa 86% și de sub 70% cu a doua doză, ”ceea ce reprezintă una dintre cauzele de bază ale problemei”.

Toate regiunile lumii se confruntă cu o creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă, pe fondul unei scăderi periculoase a acoperirii vaccinale, au avertizat experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

”Impactul acestor epidemii este cu adevărat devastator, provocând nu numai pierderi de vieți omenești, dar și invalidități care ar putea fi evitate, ce afectează viețile familiilor și economiile naționale și care pun presiune pe sistemele de sănătate”, a subliniat Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare și Vaccinuri din cadrul OMS.

Cele mai recente date globale ale OMS arată că numărul cazurilor – care reprezintă una dintre cele mai contagioase boli din lume – a crescut cu 300% pe plan global în primele trei luni ale anului, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018. Aceasta vine pe fondul creșterilor consecutive înregistrate în ultimii doi ani.

Citește integral pe rohealthreview.ro

În România, alte 56 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate numai în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 18.426, din care 64 de decese. Cele mai multe cazuri noi au fost semnalate în judeţul Neamţ, potrivit News.ro.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în perioada 7-11 octombrie au fost raportate încă 56 de cazuri de rujeolă nou-confirmate.

Ca urmare, numărul total al cazurilor confirmate, raportate până în 11 octombrie, este 18.426, din care 64 de decese.

Cele 56 de noi cazuri au fost semnalate în şapte judeţe: Neamţ – 41, Caraş-Severin – opt, Dolj şi Iaşi – câte două, Bistriţa-Năsăud, Gorj şi Timiş – câte un caz.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.