G4Media.ro

Oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a fost trimis în judecată în dosarul „furtul…

Sursa: Facebook / Vlad Plahotniuc

Oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc a fost trimis în judecată în dosarul „furtul miliardului”

Primul dosar în care este vizat oligarhul și fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, va fi trimis în judecată. Decizia se referă la dosarul „Frauda Bancară” și a fost luată pe 29 mai, de Curtea de Apel Chișinău, în lipsa învinuitului, transmite TV8.md.

Astfel, Curtea a respins recursul avocaților și a menținut fără modificări încheierea Judecătoriei mun. Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost admis demersul Procuraturii Anticorupție privind autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc în dosarul „Frauda bancară”.

Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în iunie 2019. Acesta este învinuit pentru trei capete de acuzare în dosarul penal „Metalferos”: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, spălare de bani în dosarul „Frauda Bancară” și dosarul „Kuliok”, mai precizează sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. In schimb fostul premier vlad filat, la care au ajuns 150 de milioane de dolari din banii furati, a fost eliberat conditionat, desi nu s a recuperat nimic de la el. Iar ilan sor, care a furat banii, e bine mersi in israel.

  2. Metalferos era profitabil in perioada plahotniuc, desi plahotniuc fura de rupea de acolo. Acum, de 2 ani de cand e pas la putere, schemele de coruptie au fost eliminate. Iar metalferos e aproape de faliment. 😁😁😁😁

  3. Iar dosarul culioc e asa: e o inregistrare video cu plahotniuc care ii da lui dodon o sacosa unde se presupune ca sunt bani. Toti stim ca erau bani acolo, dar unde e dovada? Nu s a gasit niciun leu, singura proba e inregistrarea facuta de plahotniuc. Cei prezenti in video spun ca inregistrarea e trucata, plaha a disparut. Cum sa instrumentezi asa un dosar?

    • @matei – De unde stii tu ce contine dosarul? Pfuai, ce le stii pe toate. Apropo, stii ca plahotniuc e cel mai mare sponsor al extremistilor de la aur, nu?