G4Media.ro

Oligarhii corupți din Republica Moldova ar putea fi sancționați și în România…

Foto: Vlad Plahotniuc și Ilan Sor / Facebook

Oligarhii corupți din Republica Moldova ar putea fi sancționați și în România / Vlad Plahotniuc are cetățenie română

Oligarhii corupți din Republica Moldova ar putea fi sancționați și în România, anunță Radio Moldova, citat de Rador. În prezent, acest subiect se află pe agenda discuțiilor dintre ambele state, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Eu știu că se discută la nivelul Procuraturii Anticorupție și omologii lor din România. Nu doar în cazul acestor indivizi, din câte cunoaștem noi mai sunt și alți indivizi din diferite domenii sau cei care au activat în anturajul lor au proprietăți în România, unii chiar au uitat să le declare, asta este o temă aparte în discuția noastră cu partea română. Se muncește la acest capitol”, a spus Igor Grosu.

Oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc are și cetățenie română, potrivit Radio Europa Liberă.

Igor Grosu a mai spus că legea Magnițki în Republica Moldova ar putea fi votată în prima lectură de Parlament până la sfârșitul acestui an, astfel încât din primăvară să fie deja funcțională.

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat că Legea Magnițki va fi adoptată conform standardelor internaționale. Potrivit ministrului, proiectul de lege este încă în faza de consultare, și vor fi luate în considerare punctele de vedere ale autorităților, societății civile și partenerilor internaționali. Acesta afirmă că după exemplul mai multor state, legea nu interzice aplicarea sancțiunilor asupra propriilor cetățeni.

Amintim că oligarhii fugari din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor au fost sancționați atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Marea Britanie, pentru acțiuni de corupție sistemică, iar activele deținute de aceștia vor fi înghețate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ar putea? Daca Romania nu ia in serios asta cine altcineva o va lua? Arabia Saudita?