G4Media.ro

Olguța Vasilescu susține că actuala guvernare aprobă dublarea pensiilor speciale, prin abrogarea…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Olguța Vasilescu susține că actuala guvernare aprobă dublarea pensiilor speciale, prin abrogarea unei OUG dată de PSD în 2017

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la România TV că Guvernul Orban, prin abrogarea unei odonanțe de urgență dată de PSD în 2017, dă drumul la creșterea pensiilor speciale care ar ajunge să se dubleze. Decizia de abrogare a fost luată în comisia de muncă la recomandarea reprezentantului guvernului, adaugă Lia Olguța Vasilescu.

Raportul comisiei este însă unul consultativ și trebuie adoptat mai întâi de plen pentru a intra în vigoare.

„În 2017, PSD a dat OUG prin care plafona pensiile speciale, nu le mai lasa sa se actualizeze în raport de salariile celor aflaţi în plată, nu au mai crescut. Ieri (n.r – marţi), reprezentantul Guvenului a susţinut abrogarea acestei OUG, deci pensiile speciale se dublează. Noi am calculat un impact de 9 miliarde in 2017 si raportat la lege salarizării pentru că se actualizeaza si cu cresteri, 16 miliarde lei. Prin abrogarea acestei OUG au dat drumul la pensiile speciale sa se majoreze. Azi (n.r. – miercuri) şi-au dat seama la guvern ce au făcut şi caută parlamentarii să îi roage să pice la plen raportul comisiei şi să nu treacă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, citată de rtv.net.

Fostul ministru al Muncii se referă la eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor, deputaţilor şi funcţionarilor publici parlamentari, ale judecătorilor şi procurorilor, ale personalului auxiliar al instanţelor şi parchetelor, ale poliţiştilor, diplomaţilor, aviatorilor şi ale judecătorilor Curţii Constituţionale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Confirm informatia.Corecta.
    Are dreptate Doamna Vasilescu Olguta.

    • Care doamna? Stoarfa asta? Esti la fel de prost ca ea.

    • Andrei, uitate la tine si apoi la Olguta. Esti un nimic pe langa ea, sincer vorbind.

    • Andrei, acum sa fim realisti, cine esti tu si cine este Olguta? Esti un nimic pe langa ea, sa fim sinceri.

    • Lebada = Alin = sluga PSD = gunoaie umane care trag tara inapoi.

    • Ba Aline, prost ai fost, muist ai rămas. Se mai fute nevastă-ta cu Nicu?

    • Dovada-sunt date publice-search google

      In plin asalt populist impotriva pensiilor de serviciu (zise speciale) Comisia de munca din Camera Deputatilor, camera decizionala, propune eliminarea plafonarilor acestora, introduse prin OUG nr. 59/2017. Acest OUG a blocat din 2017 actualizarea pensiilor de serviciu (zise speciale, inclusiv ale militarilor, mai putin ale magistratilor) cu salariile/soldele aflate in plata, in sensul ca acestea se actualizau doar cu rata medie anuala a inflatiei.
      Exceptional e ca deputatii PNL si USR au votat la unison revenirea la modul de calcul anterior al pensiilor speciale, adica la majorarea lor.

  2. Fake-olguta….. Are creierul odihnit!!!! Si a ramas si „singurica acasa”. Ca i-a (a)plecat tanda……

  3. Nu inteleg de ce presa ii acorda atentie………

  4. Olguta Vasilescu a fost Ministrul Muncii
    Sigur stie despre ce vorbește.
    Ce apreciez eu la ea e ca a făcut o lege a pensiilor buna si a crescut pensiile bunicilor si parintilor noștri.

    Despre Pnl- Pdl stim ca au tăiat pensii si salarii.

    Asta e realitatea.

    • Despre Olguta mai stim ca i-o lustruia lui VC Tudor.
      In timp ce VC Tudor dadea limbi PDSR aka PZD.

  5. Vadime,Vadime,te laudai ca i ai rupt falcile!!!

  6. Asta cand bea ceva iese si face declaratii. Sa-i puna careva fiola.

  7. Si doamna Larisa-Otilia PAPP, director al Directiei Control Relatii de Munca a Inspectiei Muncii, sustine ca in conformitate cu prevederile legale, citez . Asta este Romania, functionari care nu cunosc legislatia, pusi pentru limbile date si cam atat.

  8. „Inspecția Muncii nu are atribuții de control în ceea ce privește recrutarea și selecția personalului de către angajatorii români în sectorul privat.” Asta în condițiile în care aduceam la cunoștință propunerea unei firme de a lucra la negru, aproape gratis, nefiind vorba de nicio selecție.

  9. Surprinzator cum a lucrat seful al mare din 1999, dedicat statului roman: Dantes Nicolae Bratu revine de vineri la conducerea Inspectiei Muncii si va avea functia de inspector general de stat, dupa ce anterior fusese detasat ca secretar general al Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse între Femei si Barbati.

    Ministerul Muncii a emis în data de 15 octombrie ordinul prin care înceteaza detasarea temporara la Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse între Femei si Barbati începând cu data de 18 octombrie 2019.

    De asemenea, în Monitorul Oficial din data de 14 octombrie 2019 a fost publicata decizia 258/2019 privind încetarea exercitarii, cu caracter temporar, prin detasare, de catre Dantes Nicolae Bratu a functiei publice vacante din categoria înaltilor functionari publici de secretar general al Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse între Femei si Barbati.

    “Uneori, oricât am fi de caliti si de puternici, viata ne surprinde si ne pune în fata unor noi încercari. Prin functiile pe care le detinem, ne-am asumat acceptarea deciziilor care ne privesc cariera profesionala, chiar daca acestea nu sunt întotdeauna în armonie cu ceea ce simtim si nici într-un moment oportun pentru institutie. Revin cu bucurie la Inspectia Muncii, unde, în îndelungata mea activitate, am avut norocul sa cunosc oameni minunati, frumosi si dedicati, profesionisti desavârsiti, cu care am împartasit si de la care am învatat, la rândul meu, multe lucruri. Dincolo de toate acestea, cel mai important este ca am adunat, alaturi de acestia amintiri si experiente de neuitat”, a declarat pentru AGERPRES, Dantes Nicolae Bratu.

    El a fost detasat la Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse între Femei si Barbati începând cu data de 18 aprilie 2019 pentru o perioada de 6 luni.

    Dantes Nicolae Bratu lucreaza la Inspectia Muncii din 1999 si a condus institutia din 2011, evoluând de la functia de inspector de munca la cea de inspector general de stat.

  10. CV Tudor n-a murit. Graieste prin gura Vasileascai.

  11. Ba a murit! Acum emana duhoare de hoit prin Olguta Vasilescu!

  12. La pușcărie cu toți din PSD au furat tot din țară.

  13. La pușcărie cu PSD au furat tot din Țară.Toți sînt corupți.

  14. Asa zice parașuta?
    Dintr.o ziaristă de duzină a ajuns expert în dreptul muncii si face legi in domeniu.
    Bravo