G4Media.ro

Oficialii lui Biden sunt în discuții cu un grup UE pentru a…

Sursa foto: captură video X

Oficialii lui Biden sunt în discuții cu un grup UE pentru a ajuta la redeschiderea punctului de trecere Rafah / Statele Unite încearcă să rezolve impasul dintre Israel și Egipt cu privire la modul de securizare a frontierei prin aducerea unei terțe părți

Administrația Biden poartă discuții cu o organizație a Uniunii Europene pentru a ajuta la deschiderea și preluarea controlului punctului de trecere a frontierei Rafah din Gaza, în contextul invaziei Israelului asupra orașului, potrivit unui oficial de rang înalt al administrației citat de POLITICO.

Oficialii americani lucrează de săptămâni întregi în spatele scenei, intermediind discuții între Israel și Egipt, pentru a ajunge la un acord care să pună organizația europeană la conducerea punctului de trecere Rafah și să îmbunătățească în mod semnificativ fluxul de ajutor în enclavă, au declarat sursele POLITICO. Punctul de trecere de la Rafah a fost închis de la invazia israeliană din 7 mai.

În cadrul discuțiilor, oficialii egipteni au declarat că doresc ca locuitorii din Gaza care obișnuiau să administreze punctul de trecere să se întoarcă. Israelul a susținut că printre cei care au administrat anterior punctul de trecere se numără membri ai Hamas și că un nou grup ar trebui să preia conducerea. Blocajul a încetinit semnificativ cantitatea de ajutoare care ajungeau la locuitorii din Gaza, în contextul invaziei israeliene de la Rafah, amenințând cu revenirea unor condiții de foamete.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...