G4Media.ro

Oficiali britanici: Recentele explozii din spatele liniilor rusești în Crimeea au avut…

sursa foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Oficiali britanici: Recentele explozii din spatele liniilor rusești în Crimeea au avut un impact psihologic major asupra lui Putin

Recentele explozii care au avut loc mult în spatele liniilor ruseşti în Crimeea au avut un efect psihologic major asupra conducerii de la Moscova, au declarat vineri oficiali occidentali, citaţi de DPA.

Mai mult de jumătate din avioanele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră aflate pe aerodromul militar Saki, în vestul Crimeii, au fost scoase din funcţiune ca urmare a exploziilor de săptămâna trecută, într-o zonă considerată sigură anterior de Moscova, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Kremlinul caută pe cine să dea vina pentru dezastru, iar preşedintele Vladimir Putin întâmpină dificultăţi în a ascunde succesul Ucrainei de populaţia rusă, în timp ce mii de ruşi care fug din Crimeea au intrat în ţară, au declarat oficiali occidentali vineri.

Aceste atacuri, potrivit lor, au forţat Flota Rusiei din Marea Neagră să adopte o postură defensivă şi au afectat capacitatea Rusiei de a lansa cu succes un asalt amfibiu asupra Odesei, oraş-port situat pe coasta ucraineană a Mării Negre.

Aceasta intervine în timp ce războiul a intrat într-o fază apropiată de o stagnare operaţională, forţele terestre ale niciuneia dintre cele două părţi neavând suficientă putere concentrată de luptă pentru a lansa acţiuni ofensive eficiente.

Rusia se confruntă cu o penurie din ce în ce mai acută de stocuri, chiar şi de muniţii de bază, precum şi de oameni, în timp ce se străduieşte să-şi reconstituie forţele, observă aceiaşi oficiali occidentali.

În acelaşi timp, şeful serviciului britanic de informaţii GCHQ (Government Communications Headquarters) a spus că Moscova nu a reuşit să câştige teren în războiul informaţional împotriva Ucrainei.

„Până acum, preşedintele Putin a pierdut complet războiul informaţional în Ucraina şi în Occident”, apreciază Sir Jeremy Fleming într-un editorial în The Economist.

„La fel ca în cazul invaziei sale terestre, planurile iniţiale online ale Rusiei par să nu-şi fi atins obiectivele”, consideră el.

La 9 august, o serie de explozii au zguduit aerodromul militar Saki, baza principală a aviaţiei Flotei ruse din Marea Neagră, în Crimeea. După acest atac, care nu a fost revendicat de Ucraina, Statul Major al armatei ucrainene a declarat că ruşii au pierdut nouă avioane de luptă, potrivit publicaţiei ucrainene Focus. Conform unor informaţii ale Ministerului ucrainean de Interne, citate de Focus, circa 160 de piloţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în urma acestui atac.

La 16 august, o altă explozie s-a produs la un depozit militar situat în apropiere de Djankoi, în nordul Crimeii.

Crimeea, peninsulă a Ucrainei anexată în 2014 de Moscova, se afla în prima linie a ofensivei militare declanşate de Rusia împotriva vecinului său ucrainean din 24 februarie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Si-a dat si el seama unde te incadrezi cand te pui cu Uncle Sam. Uncle Sam, un fel de SonGoku, inca nu s-a incalzit bine si nici n-a dezbracat toate greutatile de pe el … Sa nu mai vorbim de ‘evolutii’ …

 2. *alea le tine pt. China …

 3. Impact neimpact ,poate dacă ar face un infarct sau un AVC ar fi mai convingător…..și mai bine pt planeta asta.

 4. Poate crapa de suparare 🙏. Domnului sa ne rugaaam!

 5. VT treci la pupat în cur! :)))))

 6. A descoperit Nea Costel de la TNR Internetul … V-am ginit, baieti … ! BRAVO ! Cel mai bun umor de pe Mapamond ! Ma jur pe porumbul vostru !

 7. Am trimis si la Microsoft niste mostre ! :))

 8. Puteti sa-mi spuneti Sherlock. : D (accept doar franci elvetieni)

 9. Deja se gandeste unde sa fuga din buncar.

 10. putler e in pozitia dă dead man walking…😑😑😑😑😵😵😵😵😵

 11. Dana n-are camcer sigur are depresie acuma.

 12. Se pare ca si trolii lor sunt dezorientati.