G4Media.ro

OFICIAL Universitățile nu mai pot majora taxele studenților în timpul ciclului de…

Foto: Universitatea Româno-Americană

OFICIAL Universitățile nu mai pot majora taxele studenților în timpul ciclului de studii. Taxa se aduce la cunoștință la data publicării ofertei educaționale

Universitățile nu mai pot majora taxele studenților în timpul ciclului de studii, potrivit unei legi publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre Legea nr. 98 din 15 aprilie 2024, document care modifică Legea învățământului superior nr. 199/2023. Concret, cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul de administrație, aprobat de senatul universitar și se aduce la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale, transmite Edupedu.

Iată cum se modifică articolul 9 (1) din Legea învățământului superior nr. 199/2023:

„Art. 9. — (1) În instituțiile de învățământ superior de stat învățământul este gratuit, pentru cifra de școlarizare aprobată anual prin hotărâre a Guvernului, și cu taxă. Cuantumul taxei de școlarizare este propus de consiliul de administrație, aprobat de senatul universitar și se aduce la cunoștința candidaților la data publicării ofertei educaționale, conform metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat.”

Articolul complet pe Edupedu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu era normal să nu poată schimba regulile în timpul jocului?