G4Media.ro

Oficial: Secția Specială anunță că a cerut DNA dosarul agentului guvernamental la…

Oficial: Secția Specială anunță că a cerut DNA dosarul agentului guvernamental la CEDO

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SSIJ) anunță vineri într-un comunicat de presă că a cerut DNA dosarul agentului guvernamental la CEDO, așa cum a scris G4Media.ro încă din cursul dimineții. SIIJ anunță că a cerut de la DNA copie certificată după actele din dosar.

G4Media.ro a scris că procuroarea Adina Florea de la Secția pentru investigarea infracțiunilor în justiție (SIIJ) a solicitat de la DNA, prin ridicare de înscrisuri, toate documentele din dosarul care îl privește pe agentul guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu. Solicitarea a fost făcută marți, 23 iulie, după ce cu o zi înainte, luni, 22 iulie, Viorel Mocanu a fost prezent la sediul SIIJ, unde a formulat o plângere pe motiv că ar fi abuzat de DNA. Potrivit acelorași surse, Adina Florea a cerut de la DNA procesul-verbal de sesizare din oficiu și înscrisurile solicitate de procurorii anticorupție de la agentul guvernamental, privind cauza Dragnea vs Romania. Potrivit surselor G4media, joi, 25 iulie, DNA a predat în original SIIJ documentele solicitate.

DNA a deschis dosar după ce presa a arătat că agentul României la CEDO, Viorel Mocanu, face apărări în defavoarea statului român și în favoarea lui Liviu Dragnea în procesul intentat la Strasbourg de fostul lider PSD. Dragnea a solicitat CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Comunicatul integral al SIIJ:

a fost învestită, la data de 15 iulie 2019, cu o plângere penală pentru efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

În plângere se susține că, în mod abuziv, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu ce le revin în conformitate cu Legea 78/2000 şi OUG 43/2002, magistraţi procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiuni pretins săvârşite de agentul guvernamental pentru CEDO, funcţie care prin natura atribuţiilor sale şi a prevederilor CEDO şi a protocoalelor la această convenţie se bucură de imunitate.

Pentru lămurirea aspectelor sesizate de către titularul plângerii penale, la data de 23 iulie 2019, cu respectarea disp. art. 170 alin. 1 Cod procedură penală, procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au solicitat, în copie certificată, şi nu în original astfel cum, în mod nereal, s-a promovat în spaţiul public, actul de sesizare, ordonanţa de începere a urmăririi penale in rem, precum şi ordonanţele în baza cărora, în perioada 03 iunie 2019 – 03 iulie 2019 s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

Totodată, s-a solicitat procurorului şef direcţie să se comunice dacă în dosarele invocate de agentul guvernamental urmărirea penală a fost efectuată de Direcţia Naţională Anticorupţie, prin structurile sale teritoriale sau prin secţiile care funcţionează la nivel central.

Foto: Adina Florea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. sectia speciala taie si spanzura, dna ramane bibelou.

 2. tot ce deranjeaza mafia trebuie oprit.

 3. SS a cerut nimic.
  Sa constate nimic.
  Frectie sau nimic.

 4. Dragnea & Co au reuşit să distrugă iremediabil sistemul de justiție. Vor fi ani în care Florea şi Netejoru îşi vor face poftele meschine cu justiția din această țară. Va trebui, metaforic vorbind, să găsim un meşter Manole care să-şi jertfească soția întru’ reclădirea şubrezitei noastre justiții.

 5. Inca mai exista acesta sectie? Alo CSM , ce faceti, aveti sedinta de spiritism cu Sefa? Incheiati-o cu SS , caci daca nu acum , o vor face altii , care respecta statul de drept .

  • O vezi pe madam savonea făcând așa ceva?
   Vrei să piardă 300o€ pentru că se deplasează din Chiajna la București?

 6. SS mai bine ar verifica de ce se tergiversează dosarele până ce faptele se prescriu, de ce infractori care au comis fapte cu violenta sunt cercetați sub control judiciar, de ce se dau achitari atunci când infracțiunile sunt evidente și probate…

 7. Dece nu se inchide sectia daca functioneaza ilegal?
  Dece Tudorel Toader inca nu este la puscarie dupa atatea buzuri facute in justitie? Vezi sectia speciala, cazul Kovesi, ordonantele cu eliberarea detinutilor care au omorat oameniii, modificarea codului penal, legea cu pensionarea anticipata a magistratilor si multe altele.
  Pentru distrugerea justitiei si favorizarea infractorilor si a penalilor a se citi politicieni Tudorel Toader ar trebui sa faca puscarie la greu.
  Da ce sa vezi e in libertate ca pasarea cerului.

 8. Ar fi prima data in istoria Romaniei cand mafia justitiei romane penetreaza CEDO.

 9. Adina Florea este ea însăși o infractoare. O să vedeți după alegeri că SS va fi desființată iar cei responsabili vor di trași la răspundere . Florea prima.

 10. Adina, fa-te ca lucrezi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.