G4Media.ro

​Oficial maghiar: Nu Putin, ci condițiile din închisoare sunt responsabile pentru moartea…

Sursa: Facebook/ Nemeth Zsolt

​Oficial maghiar: Nu Putin, ci condițiile din închisoare sunt responsabile pentru moartea lui Navalnîi / Guvernul Orban nu a exprimat condoleanțe familiei / Este singurul stat din UE care a făcut asta – presa maghiară

La șase zile după moartea lui Alexei Navalnîi, Guvernul Orbán încă nu a considerat necesar să vorbească pe această temă. Ungaria este singurul stat membru al UE ai cărui lideri nu au vorbit și nu au exprimat condoleanțe familiei decedatului și opoziției democratice ruse, potrivit Rador Radio România.

Președintele Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului, Zsolt Németh, a fost singurul politician FIDESZ care a comemorat moartea politicianului de opoziție pe pagina sa de socializare, numind-o cel mai mare scandal al epocii noastre.

 Ziarul ungar „Népszava” l-a întrebat pe Németh, care este motivul pentru care este singurul din partidul său care consideră decesul lui Navalnîi scandalos. El a răspuns: „Nici Guvernul ungar, nici FIDESZ nu consideră că este sarcina lor să îmbunătățească condițiile de închisoare ale altor țări, la fel cum şi noi nu considerăm că este acceptabil dacă alții vor să ne spună cum să ne administrăm închisorile. Aceasta este treaba organizațiilor internaționale. Însă, este clar, fără nicio investigație specială, că sarcina închisorilor trebuie să fie menţinerea prizonierilor în viață, şi nu uciderea lor. Cazul lui Navalnîi este, așadar, scandalul epocii noastre!”

Guvernul tace atât de mult în această chestiune încât ministrul de Externe Péter Szijjártó, care de altfel este extrem de activ pe rețelele de socializare, nu a relatat că el însuși s-a întâlnit cu văduva lui Navalnîi la reuniunea de două zile a miniștrilor de externe ai UE de la Bruxelles. Iulia Navalnîi a fost invitată de omologii din UE ai lui Szijjártó în prima zi a reuniunii, care au vorbit cu cel mai mare respect și compasiune despre vizita sa și despre liderul opoziției decedat. În schimb, Szijjártó a păstrat o tăcere profundă despre cele întâmplate şi în cadrul declaraţiei acordate mass-mediei pro-guvernamentale.

Ziarul ungar amintit l-a întrebat pe Zsolt Németh, de ce delegația bipartită a Senatului american nu a fost primită duminică de Guvern sau de partidele de guvernământ, ceea ce a fost criticat public de politicienii americani. „Ambasada uită să se laude că, cu trei zile înainte de vizită au anunțat data întâlnirii de duminică dimineață, ca un ultimatum. 

De altfel, principiul de bază al tuturor negocierilor diplomatice este acela că merită să participi la negociere dacă cel puţin se poate spera că va contribui la îmbunătățirea relațiilor. Dacă nu există nicio perspectivă în acest sens, atunci este mai bine să evităm întâlnirea. De aceea nu am reușit să mă întâlnesc cu legiuitorii americani!”, a răspuns Németh, care a reiterat anunțul liderului fracțiunii, Máté Kocsis, potrivit căruia FIDESZ va sprijini, luni, ratificarea aderării Suediei la NATO.

Sursa: NÉPSZAVA / Rador Radio România / Traducerea: Rozália Gănciulescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Nu Putin, ci condițiile din închisoare sunt responsabile” e buna logica asta.
    Daca omor pe cineva nu eu sunt de vina ci cutitul sau arma cu care am tras.

  2. O rușine mare pe nasul lor, întregului Guvern FIDESZ.