G4Media.ro

Oficial guvernamental, despre platforma de ajutor pentru ucraineni: În doar două săptămâni,…

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Oficial guvernamental, despre platforma de ajutor pentru ucraineni: În doar două săptămâni, au fost centralizate peste 7.000 de oferte de sprijin / Noua platformă, dopomoha.ro, este accesibilă pe site-ul Guvernului României

Consilierul de stat în Cancelaria Prim-ministrului, Mădălina Turza, a declarat, vineri, în cadrul conferinţei: Lansarea Platformei de sprijin ce integrează iniţiativa Guvernului ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult!”, în doar două săptămâni de funcţionare a platformei temporare, au fost centralizate peste 7.000 de oferte de sprijin şi resurse de la persoane fizice, organizaţii neguvernamentale şi companii, reprezentând spaţii de cazare, alimente, îmbrăcăminte, produse medicale, transport.

Noua Platformă, dopomoha.ro, accesibilă pe website-ul Guvernului României, are o structură intuitivă şi accesibilă, cu funcţionalităţi avansate de conectare a resurselor colectate la nevoile refugiaţilor din Ucraina.

”La debutul situaţiei umanitare generate de conflictul din Ucraina, Premierul României a decis crearea unui grup de coordonare strategică a asistenţei umanitare (GCSAU) din perspectiva colaborării cu societatea civilă, organizaţiile internaţionale şi actorii privaţi la nivelul Cancelariei Prim-ministrului. Astfel, în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a fost creată prima Platformă temporară de resurse destinată sprijinirii efortului umanitar pe care statul român îl face pentru gestionarea situaţiei umanitare a refugiaţilor din Ucraina – ”Împreună ajutăm mai mult”, a spus Turza.

Consilierul de stat din cadrul Cancelariei Premierului a afirmat că, în doar două săptămâni de funcţionare a platformei temporare, au fost centralizate peste 7.000 de oferte de sprijin şi resurse de la persoane fizice, organizaţii neguvernamentale şi companii, reprezentând spaţii de cazare, alimente, îmbrăcăminte, produse medicale, transport, servicii şi oferte de voluntariat în diferite domenii.

”Aceste oferte au fost gestionate de Grupul de coordonare din cadrul Cancelariei şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în sensul în care au fost conectate cu nevoile din teren, pe măsură ce acestea au apărut. Toate resursele neutilizate până în acest moment, au fost procesate la nivelul Grupului de coordonare din Cancelarie şi sunt transferate în noua Platformă, funcţională de astăzi”, a precizat Turza.

Potrivit acesteia, ”noua Platformă, dopomoha.ro, accesibilă pe website-ul Guvernului României, are o structură intuitivă şi accesibilă, cu funcţionalităţi avansate de conectare a resurselor colectate la nevoile refugiaţilor din Ucrain”.

”Aceasta cuprinde două secţiuni principale destinate, pe de o parte cererilor şi ofertelor de resurse, iar pe de altă parte gestionării cazării refugiaţilor. Mai multe detalii despre noua platformă vor fi oferite de partenerii noştri de la Code4Romania”, a mai spus ea.

Potrivit Mădălinei Turza, ”Grupul de coordonare a asistenţei umanitare de la nivelul Cancelariei a asigurat în toată această perioadă dialogul la nivel strategic cu societatea civilă, din perspectiva modalităţilor de coordonare a eforturilor în punctele de trecere a frontierei, dar şi a măsurilor de politici publice necesare în contextul umanitar şi a deblocării unor situaţii punctuale în raport cu autorităţile centrale şi locale”.

”Astfel, servicii precum numărul de urgenţe 119 pentru copii este operaţionalizat şi în limba ucraineană şi au fost promovate măsuri proactive de prevenire a riscurilor asociate traficului de persoane în punctele de trecere a frontierei. Suplimentar, asigurăm legătura cu donatorii internaţionali şi am facilitat trimiterea de ajutoare umanitare către Ucraina şi Republica Moldova, cu sprijinul logistic al DSU. Ne coordonăm cu misiunile diplomatice, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Ucrainei la Bucureşti şi a Republicii Moldova pentru ca propunerile şi ofertele de sprijin şi parteneriat să poată fi conectate cu nevoile şi ulterior integrate sau operaţionalizate cu sprijinul DSU sau a altor instituţii publice locale şi centrale”, a mai afirmat Turza. (Sursa: News.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Sa le dea americanii pomana, ca doar de gura americanilor au intrat in conflict cu Ursul. Si daca nu era americanul mai vinovat decat romanul, nu credeti ca romanul e un pic mai sarac?

    • N-ai pic de omenie. Rușii sunt o mizerie.

    • Care urs, ala jalnic care se bataie de pe un picior pe altul schelalaind usor? Romanii ca dvs sunt mai saraci, intr-adevar. Cu duhul. Hai, ca mai aveti un pic pana vine pobeda finala a ursului si va curma si dvs suferinta. E greu, va cred.

  2. O platforma de dating pentru milfe din Ucraina nu faceti si voi?

  3. Pentru Romexpo DGASMB colecteaza donatii si ar mai fi nevoie de mancare pentru copii (borcanele si cereale) si haine.