G4Media.ro

OFICIAL Dosarul 10 August a fost clasat de DIICOT: Niciun șef al…

OFICIAL Dosarul 10 August a fost clasat de DIICOT: Niciun șef al jandarmilor sau politician nu răspunde pentru violențele împotriva protestarilor. Rămân anchetați câțiva jandarmi

Procurorii DIICOT au anunțat, miercuri, clasarea parțială a dosarului privind violențele de la 10 august și declinarea unei părți din anchetă către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, privind intervenția unor jandarmi la protestul Diasporei. Șefii jandarmilor, CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN au scăpat de dosar, potrivit comunicatului instituției conduse de Giorgiana Hosu.

Procurorii au clasat și dosarul privind o presupusă tentativă de lovitură de stat (acuzația venită dinspre PSD), dar și clasarea dosarului legat de comportamentul șefilor Jandarmeriei în timpul protestului, când zeci de participanți au fost bătuți. Astfel, au scăpat de anchetă Ionuț Sindile, Sebastian Cucoș, Laurențiu Cazan și Dan Mihai Chirică, șefii jandarmeriei și poliției.

Comunicatul Parchetului

Prin ordonanța din data de 26.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus următoarele:
1.    Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale;

2.    Declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu constând în aceea că ”în data de 10.08.2018, începând cu ora 1800, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.
3.    Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă;
4.    În vederea aprecierii incidenței în cauza ce a format obiectul dosarului nr. 7475/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispozițiilor art.335 Cod procedură penală, respectiv cu privire la extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la lovire sau alte violențe prev. de art.52 alin.3 Cod penal cu referire la art.193 Cod penal, un exemplar al ordonanței a fost comunicat prim-procurorului acestei unități de parchet.

 

Explicațiile DIICOT pentru clasarea celor mai importante părți din anchetă

În ceea ce privește plângerea depusă de Jandarmeria Română, privind presupusa tentativă de lovitură de stat a manifestanților de la protestul Diasporei, procurorii explică faptul că ”acțiunile violente circumscrise evenimentelor publice care au avut loc în data de 10 august 2018 pe parcursul desfășurării autointitulatului ”Miting al Diasporei”, într-un demers de contestare a calităților profesionale/morale ale unor membrii ai executivului și Parlamentului, chiar dacă scopul declarat a fost acela de determinare a renunțării acestora la funcțiile  publice deținute, nu au avut și nu au putut avea valoarea de afectare a securității naționale circumscrisă unei acțiuni menite fie a genera schimbări la nivelul ordinii constituționale, fie a îngreuna sau împiedica exercitarea puterii de stat”.  În ordonanța de clasare a anchetei se mai arată că ”datele referitoare la acţiunile de protest din data de 10.08.2018, nu au indicat o situaţie generatoare a unei crize de ordine publică care prin complexitate, amploare şi intensitate să ameninţe sau să pună în pericol ordinea şi valorile constituţionale, sau îndeplinirea obligaţiilor internaţionale ale statului”.

Referitor la intervenția în forță a jandarmilor, procurorii DIICOT spun că era justificată pentru a nu fi puse în pericol viața și integritatea corporală a membrilor forțelor de ordine și a participanților la manifestație.

”În urma numeroaselor incidente violente dintre protestatari și forțele de ordine, momentul intervenţiei a fost decis de către comandantul acţiunii şi determinat de necesitatea eliminării riscurilor privind viaţa şi integritatea corporală a membrilor forţelor de ordine şi a participanţilor la manifestare (violențele îndreptate împotriva forțelor de ordine începuseră să capete forme extreme culminând cu sustragerea unei arme de foc și a muniției aferente pe fondul blocării, izolării și agresării brutale în mijlocul mulțimii a unui număr de doi jandarmi; înmulțirea situațiilor în care, în demersul de agresare a forțelor de ordine, obiectele contondente aruncate de unii protestatari loveau în cădere alți protestatari, etc.).  (…) Pe întreaga durată a acţiunii, forţele de jandarmerie, privite în ansamblul lor, au acţionat gradual  pentru restabilirea ordinii publice în zonele unde aceasta a fost grav tulburată, fiind extrase, când a fost posibil, persoanele turbulente din mulţime. Zonele unde s-a tulburat ordinea publică au fost izolate, fiind luate măsuri legale împotriva celor care au comis acte de violenţă, precum şi pentru protecţia participanţilor care se manifestau în mod paşnic şi civilizat. ” explică parchetul.

 

Momentele- cheie în ancheta 10 august

10 august 2018: zeci de mii de oameni, majoritatea veniți din diaspora, au protestat în Piața Vcitoriei, cerând demisia Guvernului condus de Viorica Dăncilă, nemulțumiți fiind în principal de atacul repetat la justiție al Partidului Social Democrat, în fruntea căruia, la momentul respectiv, era Liviu Dragnea. Violențele între protestatari și forțele de ordine nu au întârziat să apară, iar manifestația a degenerat, jandarmii intervenind cu gaze lacrimogene, tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea și a evacua zona.

11 august 2018: Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar anunță deschiderea unei anchete, în cadrul căreia aproape 800 de protestatri au depus plângeri împotriva forțelor de ordine, pe care le acuzau de violență. Plângerile îi vizau și pe Carmen Dan, ministrul de Interne la acel moment, și conducerile Jandarmeriei Române și a Capitalei, dar și pe Liviu Dragnea.

14 august 2018: Secția Militară a Parchetului General preia dosarul și începe urmărirea penală in rem, adică doar pentru fapte, pentru abuz în serviciu și purtare abuzivă.

12 septembrie 2018: Jandarmeria Română depune plângere la DIICOT, în care sesizează infracțiuni împotriva ordinii de stat, acuzând o presupusă lovitură de stat a protestatarilor din Piața Victoriei.

14 septembrie 2018: Liviu Dragnea, lideerul PSD, a fost audiat ca martor la Parchetul General, după ce a declarat că în 10 august s-a încercat o lovitură de stat.

21 septembrie 2018: Ionuț Sindile, Sebastian Cucoș, Laurențiu Cazan și Mihai Chirica, șefi din Jandarmerie, respectiv Ministerul de Interne, care au coordonat intervenția forțelor de ordine la manifestația din 10 august, sunt chemați la Parchet și informați că au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu, participație improprie la purtare abuzivă, participație improprie la fals intelectual, participație improprie la uz de fals sau complicitate la săvârșirea acestor infrracțiuni.

3 mai 2019: Parchetul anunță extinderea anchetei și pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă, justificând evacuarea oamenilorr din Piața Victoriei a fost abuzivă.

16 mai 2019: Bogdan Licu, procurorul general interimar, spunea că un ”10 august” poate apărea oricând, atâta vreme cât urmează alegerile și există o campanie electorală în desfășurare.

26 iunie 2019: DIICOT a cerut dosarul pentru a analiza daca se pot reuni cauzele de la Secția Militară a Parchetului General cu cea de la Direcția de Combatare a Crimei Organizate, deschisă la sesizarea Jandarmeriei Române.

2 iulie 2019: procurorul general interimar a declarat că se impune o confruntare între procurorii care instrumentează cele două dosare, pentru a lua o decizie, întrucât cercetările de la Parchetul General au stagnat.

23 iulie 2019: DIICOT reunește cele două dosare

24 iulie 2019: premierul de atunci, Viorica Dăncilă, a declarat, la un post de televiziune, că protestele din 10 august au fost o tentativă de lovitură de stat și i-a comparat pe manifestanți cu ”vestele galbene” din Franța.

14 noiembrie 2019: Ministerul de Interne, la conducerea căruia era Marcel Vela, a desecretizat raportul de intervenție a jandarmilor la protestul din 10 august

20 decembrie 2019: Fostul ministru de Interne Carmen Dan a fost audiată ca martor la DIICOT. Întâmpinată cu huiduieli, după audieri, Dan a precizat, pe pagina sa de Faecbook, că nu a fost în ipostaza de a da directive legate de modul de acțiune din 10 augsut.

Foto: Giorgiana Hosu, șefa DIICOT (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

107 comentarii

 1. PNL=PSD. aceeasi mizerie!!!!!

  • Boule, ce treaba are PNL cu Procurorul de caz ?

   PS. In rest, cu psd al tau, spala-te pe cap, dar vezi sa nu faci covid !

  • @susu normal ca are , ori esti prost de bubui, ce se intampla ce 30 de ani are si cu PNL

   ce ziceau cu SS PNL inainte de guvernare? ce au zis dupa? ce numiri fac PNL pe la DSP/spitale? Ia zi cu ce e mai bun ministru „grinda” decat orice jeg de PSD-ist? ce rezultat a avut referendumul propus de Iohanis/PNL- cand putea sa aiba un rezultat mai bun daca ascutau de cei care au iesit in strada? cand Iohanis a admis numirile PNL si-a asuamt rezultatele acestor numiri !!!!!

   deci sa te speli pe cap cu PNL , prost ce esti

  • procurorii numiti de pnl si iohanis claseaza dosarul dar de vina e psd :))))))
   mai aveti neuroni sau i-ati prajit pe toti?

  • Jocul duce la absenteism la alegeri: să se descurajeze tineretul şi Diaspora.

  • BICA II

  • Sussusus cu fler e de pe alta planeta, clar!!!O fi vreun discipol a lui Grinda!

  • nu au cum sa ii trimita in instanta pt ca ar iesi la suprafata alte mizerii

   – o parte a serviciilor au sprijinit manifestantii

   – cei de la varf au primit informatii de la SRI, dar au plecat in CO (firea)

   se bat aripile serviciilor intre ele folosind masele de oameni.

   mai grav este ca in spatele multora din servicii sunt alte servicii straine – deci sunt tradatori

   ps

   apropo: de KOLEKTIV ce se mai aude ?

  • @Andrei:
   Esti, dobitoc ! Procurorul de caz nu este Georgiana Hosu propusa de Predoiu si acceptata de Iohannis ! Procurorul de caz este un magistrat (Apropo, stii cine e ? Cum il cheama ? Cine l-a propus si cine l-a acceptat ?) care a judecat pe baza unor probe putine si schilodite de CCR care a facut aproape imposibila condamnarea cuiva pt abuz in serviciu daca , fapta respectiva nu este urmare a incalcarii directe a unei legi din domeniu.
   „Poezia, figurile de stil merg pana la un punct in justitie. Pana in momentul in care se incepe cercetarea penala : care e pe probe ! Cred ca imi doresc cel putin la fel de mult ca tine ca sa raspunda cei care au ordonat actiunile violente ale jandarmilor in 10 august, doar ca incerc sa fiu mai obiectiv si sa ma bazez in comentarii, cand este cazul si pe experienta profesionala.
   Vina pt ce s-a intamplat in 10 august apartine PSD ! Pana in acest moment este doar o vina politica !

   Sunt convins ca va fi atacata clasarea cazului si daca nu va avea castig de cauza la Scutea (propusa de Predoiu si acceptata de Iohannis, se va ajunge la ICCJ ! Acolo poate se va da o solutie de retrimitere a dosarului la Parchet pt continuarea cercetarilor !

  • Credeam că ciuma roșie este doar la KăKăRăi, psd, romanca pura Weber , dar acum se confirmă că infectarea cu cuimă roșie cuprinde si DIKOT. Trist este că ciumații ne topesc instituțiile de bază ale societății sporind rahatul din care am ieșit în 89 ! Instituții PUTUROASE ..țineți-vă de nas când treceți pe lângă sediile lor să nu uite lumea că put a mizerie umană !!!!
   Puțină vreme și vor deveni ..negura istoriei …

  • @x-link Cum adică, „o parte a serviciilor au sprijinit manifestantii”? Ce tupeu să vii cu astfel de șopârle. Dar hai, că azi mă simt generoasă, să zicem că așa a fost, atunci de ce presupui că manifestanții n-ar vrea să se afle adevărul? Ce vrei să insinuezi, bolșevicule, cu metodele astea rusești?

  • Susuflere, soluția asta ordinară e dată de procurorii lu’ madam Hosu, care a fost pusă acolo de liberalul Iohannis la propunerea ministrului liberal Predoiu, deși avea aviz negativ de la CSM, iar Predoiu a fost pus de PNL în guvern.
   Cu atâția „liberal” în schemă, pricepi legăturile liberalilor cu soluția asta mafiotă?

 2. Am reușit. Suntem invincibili.
  Toți fraierii să se mute în USA.

  (evident că nu sunt Ion Iliescu, dar sunt sigură că așa jubilează dânsul acum)

  • Se pare ca aceasta Carmen Dan a iesit victorioasă si fara nicio vina!!!A avut dreptate cd a spus ca niste derbedei au încercat o lovitură de Stat!!!

  • @Ion Iliescu:
   „Iar desteptii in URSS” , a continuat sa jubileze mosul evident lovit acum din plin de senilitate !

 3. PNL=PSD
  Este opera lui Predoiu prin unealta Giorgiana Hossu

  • PNL, PSD aceeaşi mizerie!

  • @George:
   Georgia a fost procuror de caz ?

  • @asdfg cand Iohanis a semnat numirile, in conditiile in care semnalele erau anti … pentru ca era cu dubii .. PNL./IOHANIS si-a asumat si rezultatele …

  • Predoiu este o carpa jegoasa care face treaba murdara a ciumei rosii. In plus procurorul de caz si procurorul sef al DIICOT, doua cozi de topor care puteau trai foarte bine si pe vremea NKVD.
   Nu cred ca nu au gasit dovezi ale unei implicari coordonate si ordonate de Dragnev, de inabusire a manifestatiei din 10 august. Toata propaganda puscariasului din zilele precedente, implicarea agitatorilor (galeriilor), urata aia de era prefectul capitalei care s-a dat de gol, cercopitecul viceprimar al capitalei care ameninta in stanga si in dreapta, ca are dezvaluiri despre 10 august, samd…
   Procurorul general si CSM ar trebui sa ia atitudine si sa respinga aceasta solutie rusinoasa si de rea-credinta. Magistratii vir respect, cer independenta, salarii imense si pensii de serviciu, dar joaca la doua capete. Si cu populimea cand plang si cer ajutor si cu mafia cand dau solutii de genul asta..

  • Am uitat sa adaug. Predoiu trebuie sa-si asume aceasta solutie si sa-si dea demisia!

 4. Minunat. Nu mai vreau nimic de la viață. Cum îi mai rabdă pământul? Scaraoțchi, unde ești ?

 5. E jenant, penibil si rusinos.
  Bataie adevarata urmata de bataie de joc.

 6. Blestemati sa fie! Tot pesedeul si toti jandarmii care au gazat, lovit si abuzat oameni care militau pentru stat de drept si democratie. Blestemati pe veci!

  • Poate ți-ar fi indicată o pastilă de ficat…

  • Stai linistit – ca sunt. (si nu doar, pentru ca spui tu..)

   Se va vedea asta – in cursul vremii; (s-a vazut – si se va mai vedea).

   Dar blestemul, nu inseamna intotdeuna/mereu/in mod necesar si damnarea eterna. Uneori are si efecte/consecinte (doar) locale/temporare SI remediabile. Alteori insa, *blestemul, ca despre asta ai scris* – care nu are efect, DACA NU-I INTEMEIAT – poate lovi, pana in destinul etern – si iremediabil; dar dupa cum pupatorii de cadavre, nu prea stiu „cu ce se mananca si ce este”, tot asa si liber-cugetatorii (pesedeii in speta, ca *ei* isi cam trag obarsia, din radacinile „umaniste” ale lui „marx engels si lenin” – https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/index.htm), nu realizeaza (ok, nu toti dar multi dintre ei) – „ciorba” in care s-au bagat..

   (Acum ei nu vad.. Dar dupa cum spunea cineva „It’s very easy, to be an atheist when you’re successful but it’s very difficult to be an atheist when you’re laying on your deathbed..” – fiecare la randul „cetei lui”).

   Asa ca – stai linistit. Ca sunt.

 7. pnl a promis la alegeri ca vor gasi vinovatii gazarilor. intre timp s-au unit cu psd si au rezolvat problema :))))
  eu tot speram ca ne arata imagini cu fecalele aruncate in jandarmi, dupa cum anunta A3, Oana Zamfir, in ziua respectiva.

 8. Bravo! USL traieste, dacă mai aveați dubii…

 9. RUSINE!Suportam salarii salarii nesimtite pentrubo categorie profesionala- magistrati(judecatori si procururi)care nu raspund matetial, penal si nici moral pentru faptele lor.Acesti oameni ignora o realitate perceputa de toata lumea.Urmarea, putem fi batuti, gazati, fara ca autorii sa poarte o radpundere.Constatam ca nu putem fi aparati, nu se asigura integritatea fizica si mecicala, ironia sortii, pentru a nu seradtrange, vhoputile, drrptutile cetatenrdy.Fomnule ministru de interne aveti obligatia morala de a face publice toaye convorbirile dintre policieni si fortele de represiune.Nu avem alta sansa sa cunoastem adevatul.

 10. Asta inseamna ca orice protest pasnic sau nu poate fi spart indiferent de motiv. Traiasca democratie si dreptul de a protesta 🙁

 11. Javre sI nemernici , asta sunteti voi procurii DIICOT care v-ati ocupat de dosarul 10 August. Asta este profesionalism la voi, imbecililor? Atat timp cat 800 de oameni au depus plangere pentru purtare abuziva din partea jandarmilor, cu dovezi si marturii cutremuratoare, voi n-ati gasit nimic, pui de naparci? Pe femei, copii, batraini, oameni pasnici si cu bun simt, cine i-a terminat cu gaze si bastoane, cretinilor? Ei singur si-au tras bataie reciproc si apoi au smuls recipientele cu gaze de la jandarmi si s-au gazat in grup, nu-i asa? Si mai vreti pensii speciale, lua-v-ar dracu de incompetenti si de slugi ale infractorilor!

 12. justitie sub bocancul Partidului si securistilor. ce le mai place!
  ce de privilegii primesc!

 13. Pam-Pam! Curat murdar, monser. Imi pare rau de toti cei care au suferit in acea zi. Imi pare rau de toti cei care inca din iarna lui 2017 ieseau seara de seara pe strazi impotriva idiotului de Dragnea si impotriva PSD-ului. Asta e. Revolutia, Mineriadele, 10 August – toate aceste lucruri vor ramane fara raspuns desi raspunsul ne priveste in fata. Pacat popor roman.

 14. 25.000 ron salariu + 1000 euro chirie pe luna + iesire la 45 de ani la pensie + pensie mai mare decat salariul!!!
  Cam atata cheltuim pt una bucata procuror din justitia romana! Asta-i justitie? Cum sa clasezi asemenea dosar ? Au clasat revolutia, mineriadele, 10 august, tot !!!

  De-asta nu are nimeni incredere in justitia romana!

  • statul se imprumuta din greu ca sa le dea provilegii de neinchipuit celor care-i protejeaza pe infractori si de multe ori sunt in cardasie cu ei!
   unde se duc banii? vile, terenuri, porsche-uri, conturi in strainatate!

 15. Un sut in in fund pentru toti romanii. O palma pe obrazul democratiei si ibertatii.
  Iohannis si Predoiu sunt compromisi definitiv, guvernarea USL trebuie schimbata cu altceva.

 16. Rușine justiției „speciale” din Romania!

 17. RUSINE SA LE FIE,OAMENII NU AU UITAT SI NU UITA,CE MI-E PSD,CE MI-E PNL,ATAT TIM CAT JUSTITIA ESTE ASERVITA POLITIC,IAR PROCURORII INCHID OCHII SI-I SCAPA PE TOTI,NU AU NICIO LEGIMITATE SI NICIUN SIMT MORAL,LA URMATORUL PROTEST,DACA VA MAI FI,VA FI LA FEL,SI TOTI AR SCAPA,BA AR FI INAINTATI IN FUNCTII,JAVRE ORDINARE.

 18. Citeam in 12 Iulie 2020 si NU imi venea a crede:
  „SURSE Carmen Dan jubilează. DIICOT va clasa dosarul 10 august, soțul procurorului-șef fiind prieten cu „Fantoma în alb”.
  Sursele Libertatea au precizat că Dosarul 10 august va fi clasat, iar anunțul va fi făcut săptămâna viitoare. DIICOT a anchetat posibilele infracțiuni comise și a decis să claseze cazul.
  „Sunt multe clarificări în Ordonanța de clasare, în Piața Victoriei au existat provocări și momente care au rămas în percepția opiniei publice altfel decât s-au întâmplat în realitate, însă infracțiunile pe care DIICOT le-a căutat nu au existat și de aceea ei au închis dosarul”, au spus surse judiciare.

  De subliniat este că va fi continuată ancheta, dar doar în cazul unor jandarmi violenți, în timp ce guvernarea PSDragnea, în frunte cu Carmen Dan, ministră de Interne la acea vreme, scapă de orice vină pentru ceea ce s-a întâmplat.

  Procurorii DIICOT au clasat atât acuzațiile PSDragnea privind o posibilă lovitură de stat în data de 10 august 2018, dar și cele conform cărora Guvernul PSDragnea a pregătit din timp represiunea contra manifestanților.

  De altfel, nu este de mirare că DIICOT clasează dosarul 10 august, căci procurorul-șef al instituției este Giorgiana Hosu, care a fost numită în funcție de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, în ciuda avizului negativ dat de CSM.
  Mai mult decât atât, amintim că jurnalistul Virgil Burlă a dezvăluit la începutul anului, într-un articol pentru Europa Liberă, că dubiosul colonel de Jandarmerie Cătălin Paraschiv, supranumit „Fantoma în alb”, care a dirijat măcelul din data de 10 august 2018, este PRIETEN de 10 de ani cu soţul celei care ar trebui să-l ancheteze pentru rolul jucat în reprimarea demonstraţiei din Piaţa Victoriei.

  Soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu este Dan Hosu, care a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2017, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi dare de mită în dosarul Carpatica Asigurări. În acest ultim Dosar care se judecă la Tribunalul Bucureşti, inculpatul Hosu a depus o caracterizare pe care i-a făcut-o, sub semnătură, chiar(!!!!) colonelul Cătălin Paraschiv.
  Documentul este datat 2 septembrie 2019. Paraschiv spune, în Declaraţia ce poartă antetul Jandarmeriei, că-l ştie pe fostul poliţist Hosu din 2009, fiind un profesionist desăvârşit.(!)

  „Am avut ocazia să constat înaltul profesionalism al domnului Hosu Dan, dar şi calităţile, abilităţile şi aptitudinile personale deosebite. Şi-a adus o contribuţie (!) substanţială la îndeplinirea activităţilor operative încredinţate unităţii”, se arată în caracterizarea semnată de Cătălin Paraschiv, fostul comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
  Acest tip de caracterizare este folosită în timpul unui proces, pentru ca judecătorul să-şi facă o părere despre inculpat, persoanele care fac astfel de acte fiind rugate de cel judecat să „pună o vorbă bună” în favoarea lui.
  Îndeobște, astfel de caracterizări sunt cerute unor oameni apropiați.”

  Javre ordinare, Predoiule, tu ce zici?!
  Rusine, escrocilor!!!

 19. PSD și PNL aceasi mare mizerie!

 20. „Dragi „magistrati va bateti joc de aceasta tara de cate ori aveti ocazia.
  De justitia omeneasca nu va este frica, fiind lacheii politicienilor, dar de justitia divina nu puteti scapa, voi sau copii vostri!

 21. Noi am iesit in strada ca prostii, saptamani la rand, indiferent de vreme, ca sa aparam justitia de macelarii din PSD, iar sistemul juridic face pipi acum pe noi, cetatenii.
  S-a vazut clar ce e cu „profesionistii” din sistemul nostru juridic, ca s-au mobilizat exemplar doar cand a fost vorba de pensiile lor speciale. Scarba mi-i!

  • Degeaba nu am iesit, dovada ca mister hamster e la loc racoros!

   PNL insa nu este solutia, este destul sa te uiti peste lista lor de la europarlamentare sau la racolarile din ultimele luni.

 22. PNL, PSD, USR, PLUS, UDMR, ALDE,PMP…nimic bun pentru natia asta. Toti sunt la fel, niste insulte la adresa inteligentei, un pericol la adresa natiei. Nu ne mai facem bine vreodata.

 23. Când Predoiu ia desemnat pe șefii parchetelor, presa a arătat în numeroase articole încrengăturile noilor procurori propuși și calitatea lor cel puțin îndoielnică pentru un sef de institutie, dar Predoiu a mers mai departe și a făcut exact ce făcea și PSD ul, adică ce a vrut, drept rezultat avem astăzi această mare rusine. Rușine PNL , rușine Predoiu, sunteți niște gunoaie

  • Nu ii mai spala nici dracu’ de mizeria asta. Nu mai poti vota PNL nici daca esti membru al partidului. USL a numit sefii DNA si DIICOT, iar rezultatele deosebite al acestor institutii e atat de bun incat presedintele a scos coruptia dintre problemele de siguranta nationala pretinzand ca-i mentionata in alte parte.
   USL nu mai are ce sa caute la guvernare, PNL nu mai are statura morala necesara pentru a forma un guvern. Motiunea PSD inseamna doar o rocada intre prieteni, o ocazie de bransa la robinetul banilor publici rudele unora in detrimentul rudelui altora.
   Nu mai exista niciun motiv pentru a vota PNL, iar motivele pentru a vota PSD n-au existat niciodata.
   Dezamagire e un eufemism pentru ce simt azi in legatura cu PNL, Iohannis si ceilalti pacalici din USL.

  • Corect!
   Sa iasa Predoiu si sa explice cum dna Georgiana Hosu numita de el in fruntea DIICOT a Clasat Dosarul 10 August, in ciuda tuturor IMAGINILOR de acolo, imagini care au afcut inconjurul Lumii, ca si cand nimic NU s-ar fi intamplat si „au existat provocări și momente care au rămas în percepția opiniei publice ALTFEL decât s-au întâmplat în realitate, însă infracțiunile pe care DIICOT le-a căutat nu au existat și de aceea ei au închis dosarul”, au spus surse judiciare.

   Adica: Ce naiba a CAUTAT DIICOT, de NU a gasit, cand IMAGINILE sunt peste tot, DIICOT NU le VEDE?!!
   DIICOT vorbeste ca Dragnea: FIX asa spunea Dragnea si Carmen Dan dupa violentele Jandarmeriei din 10 August: „Ati vazut voi aiurea, NU s-a intamplat nimic, jandarmeria si-a facut treaba”!
   Asa spune si DIICOT!
   Bai, voi sunteti normali la cap?
   Pai, VOI NU ati VAZUT imaginile alea cu OAMENI pasnici, cu mainile ridicate in fata jandarmilor, cum sunt BATUTI de jandarmi cu o VIOLENTA care a speriat mapamondul, cum au primit GRENADE in picior si au ramas schiloditi!?

   Mai mult, in 10 August 2019, Presa scria:
   „Megadosarul Sefilor Jandarmeriei.
   Megadosarul in care 560 de PERSOANE sunt parti vatamate/parti civile si in care sunt cercetati mai multi Sefi ai Jandarmeriei si ai Ministerului de Interne a fost deschis initial de procurorii militar, iar dupa 11 luni de ancheta a fost DECLINAT la DIICOT.
   O perioada in care au existat contre intre magistratii militari si Ministerul Afacerilor Interne privind INTARZIERI nepermise in Declasificarea unor documente.
   Decizia de a declina ancheta catre DIICOT vine dupa Jandarmeria s-a plans ca actiunile PERICOL securitatea nationala. ACUZATIILE facute de jandarmerie: tentativa la Infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale. Aceasta Infractiune atrage competenta DIICOT. Ancheta parea ca stagneaza inca de cand era intrumentata de procurorii militari, dar dupa preluarea de catre DIICOT nu a mai iesit in spatiul public nici macar un detaliu despre ce acte procedurale se mai fac.”

   Deci: „Jandarmeria a acuzat: tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale. Aceasta infractiune atrage Competenta DIICOT.”
   Daca acum DIICOT spune ca NU a fost vorba despre asa ceva, de ce Dosarul a ramas la DIICOT??!!!!!
   Uite aici IMAGINILE, astea sunt „altfel” decat „s-au intamplat in REALITATEa” din Mintile vostre DIICOT-PSDiste!?
   https://www.rotalianul.com/video-protestatari-pasnici-cu-mainile-ridicate-batuti-de-jandarmi-cu-bestialitate-la-protestul-diasporei-din-10-august-de-la-bucuresti/

 24. asta inseamna mafia psd.alde.udmr & usl…pnl e compromis total.. predoiu si toata clica de la justitie.. procurori si judecatori corupti in cardasie cu politicieni tradatori si interlopi.. salarii stratosferice, pensii speciale.. pensionati la 45 ani.. cu totii complici la distrugerea natiunii..au distrus tot..pe 10 august nu s a intamplat nimic.. dragnea ok, carmen dan ok..ne meritam soarta de sclavi..

 25. Aici este de vina prim ministrul Orban, care l-a numit pe Predoiu, care a acceptat seful DIICOT si al PG. Johannis a semnat… Infractorii se apara intre ei. Crimele sunt iertate.

  • Predoiu, NU ca a ACECEPTAT, el le-a PROPUS lui Johannis, uite:
   1. „Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a propus-o pe Giorgiana Hosu pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
   Conform procedurii, propunerea ministrului va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii, care va acorda un aviz.
   După obţinerea acestui aviz, Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului şef al DIICOT.”
   CSM a dat Aviz Negativ, Johannis a numit-o!

   2. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat marți că o PROPUNE pe Gabriela Scutea pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).
   Conform procedurii, propunerea ministrului Justiției va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care va acorda un aviz.
   După obţinerea acestuia, ministrul Predoiu va înainta propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noului şef al PÎCCJ.”

   16.01.2020: „Predoiu, despre candidații la șefia Parchetului General: Au dat dovadă de profesionalism”.
   Cătălin Predoiu a declarat joi despre candidaţii care au susţinut interviul pentru şefia Parchetului General că aceştia au demonstrat profesionalism şi valoare şi au dovedit toţi că îşi cunosc meseria de procuror şi au vocaţia de lider.
   Miercuri s-au încheiat interviurile pentru funcţia de procuror general al României, organizate de Ministerul Justiţiei.”
   Predoiu TACE, la fel Procurorul general, Gabriela Scutea!!!
   De altfel, Informatii ca Dosarul va fi Clasat au aparut din 12 Iulie 2020, am postat eu mai sus, la Ora 10:54, pot sa dau Link-ul!!
   Predeoiu STIA, stia si Procurorul general, au tacut chitic!!

 26. nu e nici prima bataie incasata si va asigur ca nu va fi nici ultima.. poate votam, rectific..poate iesim la vot, si alegem cu capul… si nu cu gandul la pomeni sau cu stomacul dupa mici si pungi de faina

 27. Clasarea este soluția de bază la pensiile speciale. Ce să-i faci? Epoleți la epoleți nu o să își scoată epoleții…

 28. Sunt atât de bine înlănțuiti încât e imposibil de făcut o urmărire penală pentru terorism, asasinate, acte de distrugere, corupție, etc, că daca sunt implicati președintele statului, premier, structuri secrete, judecători CCR, etc, se opresc și propun clasarea. Pana la linșajul doamnei Kovesi, D N A era singurul parchet ce putea duce o urmărire penală până la capăt.

 29. Mama ce scandal o sa iasa.

  • Mama ce scandal a iesit deja. Acum ar fi frumos un miting in Piata Victoriei si sa trimitem USL la groapa de gunoi.

  • @Vali: de ce crezi ca au dat solutia acum? Stiu ca nu iese nimeni in strada si spera ca pana cand trece pandemia, lumea uita. Bine ar fi sa nu uitam si daca tot se incapataneaza sa organizeze alegeri in pandemie, sa ne asiguram ca nu mai vedem PSD si PNL dupa.

  • Nu va fi nici un scandal, sunt INTERZISE Protestele fiind Stare de alerta, s-au folosit de asta si au anuntat PUBLIC, fara jena, Clasarea Dosarului!
   Au STIUT bine ca NU pot fi proteste!
   Sefa DIICOT Georgiana Hosu e mana-n mana cu escrocii din PSD!
   Sa raspunda Predoiu, el a Numit-o in fruntea DIICOT desi Georgiana Hosu a avut Aviz Negativ de la CSM!
   Hai, Predoiule, vino si da explicatii, tu acre esti cu Statul de drept in gura si cu Legile Justitiei, ia uite ce e pe mosia ta!
   Jigodii ordinare!

  • @CosminG
   Am votat PNL inainte de USL si dupa ce „s-au lepadat” de USL.
   Daca de maine ar exista doar PSD si PNL, nu m-as mai duce la vot, asta-i clar.
   Norocul nostru e ca mai sunt USR-PLUS si PMP.
   E destul, USL trebuie sa se duca la gunoi. PSD, ALDE, UDMR si PNL trebuie scoase definitiv din Parlament prin vot.

  • @Vali: Subscriu, dar tare mi-e ca nu iese nimic si ramanem doar cu nervii

 30. Aceasta stare de fapt nu mai poate fi schimbata decit prin vot .

 31. Astia, maine-poimaine il scot din puscarie pe incarceratul Dragnea!
  Nu m-ar mira!!
  Jigodii, meritati la Rahova, langa Dragnea!!
  Acesti escroci s-au folosit de faptul ca Romanii nu pot iesi in strada sa protesteze si senina nevoie mare, sefa DIICOT a anuntat Clasarea Dosarului 10 august!
  Jigodie PSDista!!

  Uite cine e Georgiana Hosu, sefa DIICOT:
  „Mama Giorgianei Hosu, şefa antimafia, asociată la 80 de ANI cu o firmă offshore şi afaceri din asigurări.
  La 80 de ani, mama Giorgianei Hosu, propusă procuror şef al DIICOT, a fost până anul trecut acţionară în firma coordonată de soţul şi fiul vitreg al acesteia. Cinci ani, pensionara Suzana Rinu a fost parteneră de afaceri cu o firmă din Liechtenstein.
  Giorgiana Hosu este propunerea ministrului Cătălin Predoiu pentru funcția de procuror șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
  Dan Hosu, soțul procuroarei antimafia, este directorul unei firme cu sediul în cartierul Cotroceni.
  Între 2011 şi 2019, mama Giorgianei Hosu, Suzana Rinu (80 de ani) a deţinut 1/4 din societate. Alte 25 de procente din capitalul social sunt deţinute de fiul vitreg al procuroarei DIICOT.
  Între 2011 şi 2016, un alt acţionar al firmei a fost o societate înregistrată în celebrul paradis fiscal Liechtenstein.”
  https://romania.europalibera.org/a/mama-giorgianei-hosu-%C5%9Fefa-antimafia-asociat%C4%83-cu-o-firm%C4%83-offshore-%C5%9Fi-afaceri-din-asigur%C4%83ri/30426497.html

  Poftim, Justitie, cu asemenea escroci in fruntea Institutiilor!

 32. Acest dosar poate fi redeschis, mai este inca timp destul (vreo 10 ani).
  Pana atunci se pot schimba multe, mai ales in domeniul justitiei.

  Numirea in fruntea DIICOT a ticaloasei Georgiana Hossu si la Parchet a lui Bogdan Licu sunt doua imbecilitati comise de Predoiu si acceptate cu dubioasa usurinta de Johannis.
  Iar in acest caz nu mai pot arunca vina pe nimeni altcineva.

  Dupa imbecilitatea cu refuzul de a desfiinta SS-ul lui Florea si refuzul de a modifica prin OUG mizeriile lasate de PSD in justitie si mai ales dupa anumite numiri in fruntea parchetelor, se pare ca Predoiu este tot un fel de Tudorel Toader, doar ca ceva mai bleg.
  La randul lor, atat Orban cat si Johannis puteau sa-l tranteasca de toti peretii pe Predoiu, in baza propunerilor sale, dar amandoi au aceptat absolut tot ce le-a pus Predoiu in farfurie.
  Asta cam da de banuit, dar nu e cazul acum de alte teorii ale conspiratiei.

  Sefa DIICOT si-a ales bine momentul sa faca praf dosarul 10 August. Lumea e prinsa cu alte treburi in aceste zile.

 33. Rezultatul numirii Hoasei la DIICOT, este!!! INCREDIBIL!!! porcilor care au coordonat baterea protestatarilor cred că le pare rău că nu au dictat să fie bătuți și mai rău oamenii. O rușine monumentală! Vor fi clasate și dosarul revoluției și cel privind mineriadele. Uite mă ce-și fac treaba oamenii, ăștia da procurori!

 34. De ce sunteti surprinsi? De 30 de ani votati aceiasi exponenti care perpetueaza sistemul comunisto-securist. Aveti presedintele, guvernul, parlamentul si justitia pe care le meritati. A plecat Dragnea si PSD, a revenit Iohanis si PNL, s-a schimbat ceva?

 35. PSD a reușit,sa infecteze cea mai mare parte a justiției.Nici un abuz nici o neglijenta.Lauri pentru Carmen,pentru Dragnea.Rusine,indignare,revolta.Drepturile românilor au fost aparate tot de către PSD concluzia DIICOT.Ar trebui desființat.

 36. Să vezi cum vor răspunde doar jandarmii care au executat ordinele venite de la derbedeii exonerați de vină, poate. Așa le trebuie! Asta este mizerabila justiție română pentru care am ieșit în stradă, profund coruptă, mână-n mână cu borfașii. să curgă specialele!

 37. Ar trebui publicate adresele personale ale acestor jandarmi (sefii criminali care au scapat). Unde merg copiii lor la scoala, unde lucreza nevestele/amantele si unde stau parintii lor. In speranta ca poate ii viziteaza cineva in miezul noptii…

 38. Păi este foarte bine! Că doar asta le place la români: statul polițienesc-securist!!! Nu strigă românașii in gura mare tot timpul „la pușcărie”? Nu strigă ei tot timpul că vor carantină, sau izolare (doar atunci când acest lucru se aplică, de fapt, altora)? Este foarte bine asa! Exact ce vă doriți!

 39. Ahahahahaha, credeam ca deschid dosar si jandarmilor francezi dupa ce i-au articulat pe vestele galbene de 1000 de ori mai rau decat pe huliganii din Piata Victoriei!
  Jandarmii trebuie decorati de urgenta pentru restabilirea ordinii publice, dobitocii au iesti sa sustina pensiile speciale din justitie ale magraonilor magisteri, prostalaii stateau cu morcovu in fund cica sa apere justitia in timp ce juzii se lafaie cu pensii de 300 de milioane si tefelistii nu au o chiftea in burta pe te miri ce le da patronu de multinationala!

 40. Acum e momentul USR-Plus sa iasa din amorteala.
  Dar nu (doar) printr-o declaratie anosta si amortita a lui Barna.
  Chiar daca nu se pot organiza proteste, momentul nu trebuie trecut cu vederea prin invocarea situatiei create de COVID.
  Sa vedem la ce-i duce capul (daca-i duce)

 41. NISTE PROCURORI MERITA PENSIA SPECIALA …. TRAIASCA ROMANICA NORMALA A LUI PNL/IOHANIS
  hai sa vedem cei de au participat in 10 august si la toate protestele ce parere au acum fiind f… de PNL SI IOHANIS

  si cand te gandesti ca toti l-am votat sa ne apere interesele, si el apara interesele PSD

 42. felixescu & asociatii conduc !

 43. Niciunul dintre astia responsabili n-o sa iasa sa-si ceara scuze. Nici Iohannis, nici Predoiu, nici sef DIICOT si nici CSM. Vela care se batea cu caramida in piept n-o sa iasa nici el. Nimeni nu-i vinovat.
  Se vor intrece sa iasa pe post sa ne spuna cum e cu arestarile medicale, cum e cu carantina, cu blocarea economiei si cu marirea pensiilor.
  Un stat abuziv in raporturile cu cetatenii lui, un stat care nu-i in stare de altceva decat de amenzi, furt din banii publici, coruptie (care nici nu mai e o problema), amenintari, controale, taxe si impozite. Un stat in care politicienii fura cu doua maini si dau pomeni cu una, un stat in care justitia se aplica diferit in functie de ce pozitie ei, cum te cheama si „al cui esti”,
  Asta nu-i o tara, asta nu-i un stat, asta nu e justitie. Nu avem ce cauta aici.

 44. Predoiu tace chitic, FIX cum tace Ponta de 2 zile dupa ce Instanta a declarat definitiv plagiatul lui!
  Asa tace Predoiu!
  Nici un cuvintel!
  Rusine, escrocilor!!!

 45. Ce va spune acum Rares Bogdan,care jurase ca va face tot ce ii va sta in putere ,ca sefii de atunci ai jandarmeriei sa raspunda in fata justitiei?

  • O sa dea din gura degeaba, pe cine mai impresioneaza, uite cum TACE Predoiu, cel care a numit-o pe Georgiana Hosu sefa la DIICOT!!!
   Sa iasa Predoiu sa vorbeasca, sa raspunda Intrebarilro jurnaslitilor, fug ca de dracu’ de Presa, prefera studiourile de casa, asa face fiecare partid!
   Rusine, astept PNLeii sa deschida gura, PSdeii jubileaza in cor!!!

  • Ce-o sa faca Rares, zici?
   O sa candideze la prezidentiale in 2024 din partea PNL! N’asa?
   Si, cine stie, la cat de imbecil e poporul asta va fi ales….

  • Se face miezul nopţii şi surpriza e tăcerea europarlamentarului PNL Rareş Bogdan!

 46. Aproape 800 de protestatari au depus Plângeri penale împotriva jandarmilor, acuzându-i de violenţă.
  De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.
  DIICOT zice ca Jandarmii si-au facut treaba, cum ziceau Dragnea si Darmen Dan!
  Jubileaza incarceratul Dragnea in celula racoroasa de la Rahova, jubileaza analfabeta lui sluga, Carmen Dan!!
  Jigodii ordinare!

 47. Astept pozitia PNL si a Presedintelui care au garantat ca acel abuz facut de Jandarmerie la comanda policita o sa iasa la lumina. Se poate formula actiune in instanta impotriva deciziei DIICOT. Toti care au instrumentat dosarul trebuie anchetati iar madam Hossu sa miste hoitu. Bani multi si ineficienta. Traiaca Draknea, Carmen Dan, Dancila, Paraschivus, Cazanu cu Cucos care au scapat. Pe viitor orice politician poate pune Jandarmeria sa bata populatia ca vine Hossu si claseaza plangerea. Suntem o tara de basinosi care deja ne consolam ca intram in sfera Rusiei.

  • Asteapta mult si bine!A fost o manipulare ieftina orchestrata de televiziuni-si uite asa Rares Bogdan etc..a prins un post caldut in P.E.-fraierii de serviciu sunt doriti de toata lumrea indiferent de partid.

 48. O ,,regie” ca la carte.
  Pe filiera Predoiu – Orban – Iohannis a fost numit in fiecare post cheie ,,Omul care le trebuie” (btw, de prin bătrîni, își mai aduce cineva aminte filmul? Mă rog, ,,ne” în loc de ,,le” și mesaj mobilizator iar nu fe tot dezarmant).
  Apoi covidu’ le-a venit mănușă ca să ne dea cu tifla, nouă protestatarilor, într-o perioadă în care o nouă mobilizare este greu de realizat.
  Dar, mai stii, dacă facem, în ,,douăzeci-douăzeci”, un 10 august ca anțărt?! Că ăla de mai an fu fleșcăit tare… Și să mărșăluim pîn’ la sediul tovarășilor din DIICOT?

  • P.S. Regimul Iohannis-PNL întrece imaginarul orwellian: procurorii îi apără pe bătăuși de cei bătuți iar ăștia mardiții, drept răzbunare, cotizează din greu la pensiile speciale și-ale unora și-ale celorlați!

 49. Predoiu propus-o pe Georgiana Hossu la sefia DIICOT, CSM da aviz negativ, Iohannis nu tine cont de el trece peste si o numeste in functie. Rareş Bogdan în campania din mai 2019 când spãrgea televizorul: „Vinovaţii pentru 10 august, sub cuvânt de onoare şi sub promisiune în faţa dumneavoastră, a românilor şi a bunului Dumnezeu, vor plăti.”
  Azi, DIICOT a clasat dosarul 10 August. Încă o promisiune dusă la îndeplinire!

  #pnl=psd , aceeasi mizerie

 50. Justiția din România: momentul intervenţiei a fost decis de către comandantul acţiunii şi determinat de necesitatea eliminării riscurilor privind viaţa şi integritatea corporală a membrilor forţelor de ordine şi a participanţilor la manifestare. Serios? Și cum au eliminat jegurile umane riscurile? Prin gaze, lovituri și bătaie? Cam ca la așa zisa revoluție, identic cu mineriadele, chiar nu aveți limite. Nimic despre provocări, nimic despre cei care au plănuit totul. Inteligentul care a scris inepția asta, un …. care este plătit de noi tocmai pentru a ne apăra de astfel de abuzuri, va beneficia și de o pensie specială?

 51. Sa-i ia dracu pe toți!
  Oricum e clar ca nu exista nicio justiție de vreme ce Secția Specială încă ființează.

 52. S-a aplicat cu succesuri vorba Hossu striga Hotii.

 53. Pai turnatorul si infractorul Dan Voiculescu aka Felix, patronul fake media , a declarat public ” Nu avem toata puterea pana nu avem si justitia”
  Credeti ca gruparile mafiot-interlope PSD-Alde-Partidul Felix-Gruparea Ponta-Udrea-Udmr afiliate Rusiei au stat degeaba? ??? Pana nu se confisca averile ilicite si pana nu se dau pedepse corecte de zeci de ani de puscarie pentru mafiotii din politica nu se curata Romania de gunoaie umane.

  • Asta am spus-o demult. Insa pentru ca astfel de acțiuni sa fie de succes, trebuie ca partidele politice, asociațile si activiștii care doresc o Romanie corecta sa dețină o putere financiară de cel puțin € 100 miliarde si tehnologii secrete top-notch pentru a destructura mafia si a confisca averile ilicite ale corupților, ploziilor, tarfelor si interpușiilor lor.
   Deci cam peste 10 ani se va face lumina si in România.

 54. Cand ati venit la putere ne-ati promis dreptate.
  Multumim pentru rezolvare!

 55. Ce surpriza! Credeam ca in disputa dintre infractorii tulburand ordinea publica si politie, politia e de vina. Credeam ca scoaterea la Maidan a fiicei lui Alexandrescu se va solda cu posturi de primar pentru „victime”. Pai de asta a murit Burduja pe cruce, pentru pacatele nostre, in 10 august?

  Ce urmeaza sa ne spuneti? Ca militianul motociclist nu a fost impins in groapa de Oprea? Ca artificiile din buncar nu au fost aprinse de primar? Ca nici Ponta nu a primit foloase necuvenite de la Sova, in virtutea functiei „viitor premier peste 10 ani”? Ca nici Orban n-a mai fost corupt dupa ce a renuntat la candidatura?

 56. … normala ca in ultimii 30 de ani de securism deghizat in democratie bananiera.

 57. Oare oamenii vătămați nu se pot organiza sa depună o acțiune colectivă in justiție (class action lawsuit) la CJUE si la Curtea Europeană a Drepturilor Omului?

  In rest, mergeți la vot ca sa schimbați structura politica a Senatului si a Camerei Deputaților. Senatul si CD, impreuna cu Președintele, aleg membrii CCR si pe alții din autoritățile “care taie si spânzura”.

  • Peste 800 de plangeri penale au depus Romanii dupa protestul din 10 August!
   Gasesti informatia pe internet!
   Peste 800!
   DIICOT le-a aruncat la gunoi!!
   PSDeii sa traiasca!!!
   Predoiu tace chitic!!!

  • @lili, nu in România. Nu v-ati prins cum sta treaba in Romania? O pierdere de vreme. Mai bine sa-si investească timpul si resursele sa facă tam-tam la CJUE si CEDO decât sa-si facă nervi in Romania si sa nu rezolve nimic.

 58. O rusine nationala ,este decizia justitiei, Un fapt, Romania nu are justitie de 30 de ani. Daca am fi avut, Romania nu ar fi fost devalizata in totalitate, in acest rastimp .

 59. Pe Bica II n-o ancheteaza nimeni ?

  va fi decorata, isi va spori afacerile ? se va imbogatii ?

 60. pnl=psd=aceeasi mizerie! Votam USRPLUS!

  • Barna este marioneta si nu are discurs politic. Este un lingau care s-a dus in studiourile Antena 3 si la Cristoiu sperand sa schimbe oameni. Pe cine schimba domne asta? Pe aia care au fost lobotomizati de Popa Gadea? Ne ia de fraieri. Se vede unde are interes sa fure electoratul PSD in loc sa vada ca alte 7 milioane asteapta solutii reale. Barna este special pus sa tina frana de mana trasa. PNL a pierdut cel putin 10% din popularitate fiind acum la 26% intentie de vot datorita unor prostii facute precum inrolarea PSD in PNL precum Chirica, punerea unor infractori in functii publice (cumetriile lui Tataru). Ca si USR nu au stiut sa-si gestioneze capitalul electoral. Au mintit cu pensiile speciale, 10 august 2018. PSD a pus PNL la guvern pentru ca sa se toace marunt. Cum majoritatea romanilor sunt sensibili emotional a se vedea cazul Geoana care a lucrat pentru ca Basescu sa castige alegerile pentru ca intentionat s-a dus la Vantu cu 2 zile inainte de alegeri a pierdut 800.000 voturi, ca asa i s-a dictat avansul fiind prea mare fata de betivul ala.