G4Media.ro

Oficial american: Sistemul Aegis apără România și Europa de amenințări/ Îmbunătățirea sistemului…

Oficial american: Sistemul Aegis apără România și Europa de amenințări/ Îmbunătățirea sistemului va fi decisă cu partenerii noștri din Europa

Sistemul de apărare antiaeriană Aegis are menirea de a apăra România şi Europa de ameninţări, iar orice măsuri ale SUA pentru a creşte şi îmbunătăţi capacitatea acestui sistem vor fi analizate împreună cu partenerii noştri de aici, date fiind nevoile regionale specifice, a afirmat joi adjunctul secretarului Forţelor Navale ale SUA, Thomas B. Modly, citat de Agerpres.

Într-o întâlnire cu jurnalişti români, oficialul american, aflat într-o vizită în România, a comentat testarea cu succes a unei rachete noi de interceptare, Standard Missile 3 Block IIA (SM-3 IIA), în cadrul sistemului de apărare antiaeriană Aegis.

În ce privește recenta capturare a trei nave ucrainene de către flota rusă în strâmtoarea Kerci, Modly a afirmat că acțiunile Rusiei reprezintă un motiv de îngrijorare nu doar pentru țările din zonă.

”În legătură cu aceste acţiuni specifice întâmplate recent, nu este îngrijorător doar pentru această regiune şi pentru România, ci pentru ţări din toată lumea atunci când există anumite state care acţionează într-o manieră agresivă, care încalcă anumite norme şi standarde privitoare la modul de operare pe oceane. Avem reguli, acorduri pe care ţările trebuie să le urmeze şi să le respecte”, a spus Modly.

Acesta a mai spus că retragerea Statelor Unite din Tratatul privind forțele nucleare intermediare este o ripostă la încălcarea repetată a tratatului  de către Rusia.

”Obiectivul nostru final este de a-i face pe ruşi să respecte din nou tratatul. Nu vrem ca asta să se transforme într-o confruntare, nu vrem să se transforme într-o situaţie în care noi trebuie să contracarăm acea măsură prin a face ceea ce au făcut ei. Am dori (ca ruşii, n.red.) să vadă mai degrabă că suntem serioşi, şi suntem serioşi, şi să îi facem să respecte din nou tratatul, pentru că noi credem că acest tratat este un element stabilizator şi este, evident, în interesul tuturor ca noi să menţinem această stabilitate”, a mai declarat adjunctul secretarului pentru Forțele Navale.

Foto: marforcom.marines.mil

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. UE si NATO ar fi cedat indubitabil Romania dar nu vor sa piarda Ucraina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.