G4Media.ro

Odă în Cancan și bilanț record pentru ANAF exact în ziua ultimatumului…

Odă în Cancan și bilanț record pentru ANAF exact în ziua ultimatumului dat șefului Fiscului de ministrul Finanțelor pe tema casei lui Iohannis

ANAF a publicat vineri bilanțul încasărilor la buget pe primele șase luni ale anului, iar cifrele arată încasări-record, cu creșteri atât față de anul trecut, cât și față de program. Publicarea datelor vine exact în ziua când expiră ultimatumul dat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, președintelui ANAF, Ionuț Mișa, în afacerea casei lui Klaus Iohannis.

Ca o coincidență, tot vineri a apărut în tabloidul Cancan o adevărată odă la adresa șefului Fiscului. Sub titlul ”CIFRE INCREDIBILE REALIZATE DE FISC 2018 VS 2017! ANAF-UL CONDUS DE IONUȚ MIȘA A REALIZAT ÎNCĂSĂRI REALMENTE RECORD!”, tabloidul specializat în știri despre vedete scrie că ”Numirea lui Ionuț Mișa la șefia ANAF a revoluționat, practic instituția pe care mulți o blamează, de cele mai multe ori fără motiv. Fiscul a raportat azi încasări istorice realizate în primele luni ale acestui an”. Cancan continuă elogiile: ”Președintele ANAF a fost ministru al Finanțelor în cabinetul Tudose, iar numirea sa în fruntea Fiscului s-a dovedit o măsură extrem de inspirată”.

Cifrele prezentate azi de Fisc arată că ANAF a colectat în primul semestru venituri bugetare de 112,795 miliarde lei, cu 13,5% mai mult faţă de perioada similară a anului 2017 și cu 1,8% mai mult decât programul alocat de Minister. Fiscul a colectat TVA în valoare de 35,555 miliarde lei (plus 11,4% față de anul trecut), și accizele în valoare de 12,79 miliarde lei (plus 11,9%).

Reamintim că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunțat joi la Antena 3 că îi trimite o solicitare șefului ANAF să îi spună ce acţiuni au fost întreprinse în privinţa locuinţei pierdute în instanţă de soţii Iohannis şi, în cazul în care acesta nu îi va răspunde în cursul zilei de vineri nu va mai avea calitatea de subordonat al său. ”Obligaţia domniei sale este să răspundă până mâine, să spună care au fost acţiunile întreprinse şi dacă are un temei legal să nu facă ce eu am spus. Dacă nu răspunde cerinţelor mele nu mai are calitatea de subordonat al meu”, a spus Teodorovici la Antena 3.

Foto: Ionuț Mișa (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Dar Teodorovici cand vei recuperea cele 60 de milioane de euro d l a Varan sau cele 50 de la Negoita sau de la Daddy (companiile lui) ??? sobolan pesedit !

 2. Ce figura de puber are Misa…! Banuiesc ca aspectul asta il enerveaza cel mai tare pe Orlando-Disco-boy : ”bai tocilarule, stii Dansul Pinguinului pe 2 voci mah, una a mea iar cealalta a DJ-ului?”

  • Dansul pinguinului il practica Emil Boc pe vremea guvernului de trista amintire basescu ideea box.
   Între timp basescu s-a fasait. .

  • Dansul pinguinului era pe 3 voci și era pe vremea guvernului basescu udrea boc. .

  • Amice, am retinut ca te cheama Bogdan, nu trebuie sa ne repeti !!!

   PS Cu atat mai mult cu cat nu ne spui ceva ce sa nu fi auzit pana acum !

   PPS. Hai, ia calul meu si du-te ! 😉

  • ai dat in balbaiala!

  • E firesc atunci cand vrei sa-i comunici ceva lui Dracu’….

 3. Din cresterea aia record, vreo 5% vine din inflatie, cea mai mare din UE. Ma indoiesc ca un astfel de nivel al inflatiei era inclus in planul de incasari, asa ca cele 1,8% peste plan probabil ca nu acopera nici rata neasteptat de mare a inflatiei. Pana anul viitor, guvernul PSD poate chiar sa dubleze incasarile daca accelereaza inflatia spre 100%.

 4. Da, încasări record pe spinarea cetatenilor.ANAF a încasat creanțe prescrise și de 3, 4 aceași suma (daca aveai ghinionul să ai mai multe conturi sau să fi angajat în mai multe locuri), cu promisiunea că-ți dau banii înapoi , probabil la pastele cailor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.