G4Media.ro

Octavia Spineanu-Matei, avizată de Comisia de selecţie pentru funcţia de judecător al…

Octavia Spineanu-Matei, avizată de Comisia de selecţie pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din partea Românei

Judecătoarea Octavia Spineanu-Matei, în prezent judecător la Tribunalul Uniunii Europene, a fost avizată de Comisia de selecţie pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din partea Românei. Decizia specialiştilor va fi trimisă Guvernului, spre aprobare. Rezerve sunt judecătorii Cristian Daniel Oana şi Răzvan Horaţiu Radu, scrie News.ro

”În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (2) – (4) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (Procedura de selecţie), aprobată de Guvernul României, prin Memorandum, la data de 9 iulie 2020, Comisia de selecţie s-a întrunit în perioada 21 – 22 octombrie 2020, prin mijloace de comunicare la distanţă, în vederea audierii candidaţilor selectaţi pentru etapa interviului. În urma deliberărilor, Comisia de selecţie, cu întrunirea majorităţii de cel puţin 2/3 din numărul membrilor Comisiei, a decis următoarele: Candidatul României pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene – Octavia Spineanu – Mate”, a transmis, vineri, Consiliul Superior al Magistraturii.

Comisia a stabilit şi două propuneri de rezervă: judecătorii Cristian Daniel Oana şi Răzvan Horaţiu Radu.

Propunerile, însoţite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare.

Octavia Spineanu-Matei este judecător la Tribunalul Uniunii Europene, din 2016.

Ministerul Justiţiei a demarat, la finalul lunii iulie, selecţia candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Mandatul reprezentantului României expiră în 6 octombrie 2021.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. de obicei mai primeam informatii despre cei numiti, banuiesc ca lipsind informatii, sunt oameni ok

  2. Octavia Spineanu, cea cu doctorat la Academia de Politie, cu indrumator Victor Duculescu, laudatorul lui Ceausescu si ideolog al PCR? Ce oameni trimite Romania in Europa!
    Numai slugi. Rusine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.