G4Media.ro

Oamenii lui Gabriel Comănescu, promovaţi în posturi-cheie de premierul Dăncilă. Comănescu, românul…

Oamenii lui Gabriel Comănescu, promovaţi în posturi-cheie de premierul Dăncilă. Comănescu, românul cu cele mai mari contracte în Rusia

Două persoane legate direct de Gabriel Comănescu, patronul firmei Grup Servicii Petroliere (GSP), au fost promovate de premierul Viorica Dăncilă în poziţii-cheie din sistemul energetic, în ultimele două luni. Astăzi, Dăncilă l-a numit pe Gheorghe Constantin – fost director în GSP – în funcţia de preşedinte al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, adică exact agenţia care va gestiona operaţiunile în care compania unde a lucrat Constantin are cele mai mari interese de business.

Gheorghe Constantin a mai ocupat funcţia şi în 2016, dar a fost schimbat de fostul premier Mihai Tudose.

În urmă cu trei săptămâni, pe 15 martie, un alt director din compania GSP, Florin Radu Ciocănelea, a fost numit de premierul Dăncilă în funcţia de consilier de stat cu atribuţii în energie. Ciocănelea a fost, de altfel, chiar administrator al Grup Servicii Petroliere.

Grup Servicii Petroliere (GSP) este firma română cu cele mai puternice legături de afaceri cu Rusia, fiind dată drept exemplu în trecut chiar de fostul preşedinte, Traian Băsescu. Compania fondată de Gabriel Comănescu a avut contracte de zeci de milioane de euro cu companii de stat ruseşti din energie pentru lucrări de foraj marin.

Comănescu este unul dintre cei mai vocali jucători din piaţa autohtonă a energiei. El are o mare influenţă în viaţa politică din judeţul Constanţa, mesajele sale fiind deseori preluate de autorităţile locale sau de parlamentarii constănţeni.

Foto: Gabriel Comănescu / GSP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Alt om al lui Comanescu este dl Iancu Iulian (II) președintele Comisiei Industrie din Camera Dep poziție prin care intervine direct pe legislația Petro-gaziera.El a fost adus de GSP de la Roman si a primit loc eligibil pe lista PSD de Constanța. La rândul sau II l-a angajat ca si consilier la Comisie pe Lucian Cumpata , un alt salariat al GSP si cu firme de softuri pt operatorii din energie reglementați de ANRE, instituție pe care o controlează II prin fostul sau vicepreședinte al aceleași comisii, Chirița cel cu interese la firma AllSys a sindicatelor din energie al careifondator si administrator a fost.
    De notorietate vizitele parlamentarului la sediul ANRE inclusiv in zilele de sâmbătă Pentru primi raportul de activitate direct.

  2. Mai multe găsiți la Sorina Matei despre Marincea si pe wikileaks despre upetrom , Comanescu si vantu.