G4Media.ro

Oamenii Gabrielei Firea plasați în conducerea firmelor Primăriei: Sinecuri politice pe salarii…

Oamenii Gabrielei Firea plasați în conducerea firmelor Primăriei: Sinecuri politice pe salarii astronomice

Vin din Primăriile din Bucureşti sau Voluntari, unde îndeplinesc funcţii de conducere, sunt aleşi pe listele consiliilor locale sau sunt consilieri personali ai primarului general Gabriela Firea. Câştigă de la câteva sute la câteva mii de lei pe lună pentru participarea la şedinţe de câteva ore. Unii strâng averi din reprezentarea în mai multe organisme. Sunt membrii Consiliilor de Administraţie din Companiile Municipale proaspăt înfiinţate de Gabriela Firea. Pe baza declarațiilor de avere publice, G4Media.ro a făcut un inventar al celor mai importante personaje angajate în aceste companii şi legăturile pe care le au cu statul.

1. Sorin Chiriţă este Administratorul Public al municipiului Bucureşti. A fost numit în conducerea a două companii: la Compania Municipală Energetică a fost preşedintele Consiliului de Administraţie şi a primit, în medie, 5200 de lei pe lună pentru activitatea depusă.

La Compania Municipală Publicitate şi Afişaj este simplu membru al Consiliului de Administraţie. De aici, în 2017, a primit 18.628 de lei pentru activitatea de două luni. Asta înseamnă 9.314 lei pe lună.

În 2017, Sorin Chiriţă a avut un venit impresionant: 169.982 de lei, doar de la stat, adică 14.165 de lei pe lună. Veniturile sunt comparative cu salariul preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a încasat, în virtutea funcţiei, 169.646 de lei în 2017, adică 14.137 de lei lunar. Pe lângă banii primiţi de la cele două consilii de administraţie ale companiilor municipale, Sorin Chiriţă a mai încasat venituri ca angajat al Primăria Bucuresti – 54.787 de lei pentru 6 luni, al RATB – 22.045 pentru 5 luni şi RADET – 59.000 de lei pentru 6 luni.

2. Mariana Brod, preşedinta Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj, vine din Voluntari, unde a îndeplinit funcţia de şef serviciu Monitorizare Acte Administrative, Registratură şi Evidenţă Electorală. În 2017, pe lângă banii primiți de la Consiliul de administraţie din compania municipală – 18.628 de lei, a primit bani de la Primăria Voluntari – 9.393 lei, Primăria Bucureşti – 77.396 lei şi SC Green City Voluntari SA, companie municipală locală – 14.469 de lei, adică un total de 119.886 de lei.

3. Simona Valentina Butacu, secretar executiv PSD Sector 6 şi preşedinta organizatiei de tineret PSD Bucuresti, una dintre consilierele personale ale Gabrielei Firea, este membru în CA al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj, directoarea Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei din aprilie 2018. Anul trecut a câştigat, doar din relaţiile contractuale cu firme sau autorităţi locale bucureştene 177.211 lei. Asta înseamnă o medie lunară de 14.767 de lei, mai mult decât primii trei oameni din stat. A câştigat: 106.389 de la Service Ciclop ca director general, 12.100 de lei pentru poziţia de consilier ocupată în Consiliul General al Sectorului 6, 23.642 de lei de la Primăria Municipiului Bucuresti unde a fost consilier personal al Gabrielei Firea, 18.628 de lei de la Compania Municipală Publicitate şi Afişaj şi 16.452 de lei de la Compania Municipală Agrement Bucureşti pentru un contract de mandat (declarația de avere).

4. Constantin Niculae, fost administrator public al oraşului Voluntari, fost director general al Companiei Municipale Parking Bucureşti SA, actual membru al CA al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj. În 2017, a încasat şi el 128.214 lei de la Primăria Bucureşti şi de la cea din Voluntari: 31.659 de lei ca Director General al Euro Apa Vol Oraş Voluntari, 42.375 de lei de la Primăria Bucureşti şi 54.180 de lei de la Compania Municipală Parking Bucureşti SA ca director general. Soţia sa, Anişoara, este directoare executivă a Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Voluntari şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Security Vol SA Voluntari, companie subordonată şi ea Oraşului Voluntari (sursa).

5. Daniel Răşică, preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje a fost şeful Poliţiei Locale Voluntari și prefect de Ilfov, iar în prezent este şi director general în Primăria Capitalei. Înainte de a ajunge la primărie a fost consul la Rostov pe Don în Rusia, de unde a încasat 59.586 de dolari și 8.584 de lei.

6. Anca Sorina Comănici, consilieră personală a Gabrielei Firea pe probleme de sănătate, consilier local PSD la Sectorul 1, consilier al Ministrului Sănătăţii, membru al consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parking Bucureşti. Nu şi-a depus declaraţie de avere pe anul 2018, iar soţul ei lucrează în SRI. Ar fi fost responsabilă cu achiziţiile la Spitalul Sfânta Maria, potrivit unei investigații a lui Cătălin Tolontan.

ALȚII

1. Adrian Iordache, membru în CA al Companiei Municipale Energetice S.A. În 2018, nu a depus declaraţie de avere. Este Director executiv al Direcţiei Juridice din Primăria Municipiului Bucureşti, din 2003.

2. Zamfir Victor, membru al CA al Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj, este consilier municipal ALDE la Primăria Sectorului 1 şi consilier personal al viceprimarului PMB.

3. Emanuela Jugăreanu, preşedinta Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Managementul Traficului Bucureşti SA, este şi directoare adjunctă a Direcţiei Dezvoltare şi Politici Economice a Regiei Autonome de Transport Public Bucureşti.

4. Constantin Petrescu Traian – membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Municiple Managementul Traficului Bucureşti SA, este şi director executiv al Direcţiei de Cultură, Învăţământ şi Turism din Primăria Bucureşti. A mai primit bani şi ca membru al unei comisii de evaluare a managerilor în care a ajuns în urma deciziei primarului general.

5. Traian Neacşu – membru în CA al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje, fost consilier personal al viceprimarului Bucureşti, angajat al Primăriei Sectorului 6 ca șef cadastru şi fost consilier organizare la PSD Sector 6.

6. Manuela Geanina Dediu – membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje, şefa Biroului de Presă din Primăria Capitalei.

7. Cezar Stancu – Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Ministerul Justiţiei cu rang de secretar de stat, membru Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Străzi Poduri şi Pasaje

8. Bardan Lorena Mihaela – fosta angajata a Primariei Bucureşti, actuală angajată a Primăriei Sectorului 5, membru în Consiliul de Administrație Compania de Întreţinere a Arborilor şi a Spaţiului Verde Bucureşti SA

9. Neagu Cristian Marin, consilier local PMP la Sectorul 1, membru în Consiliul de Administrație la Compania de Întreţinere a Arborilor şi a Spaţiului Verde Bucureşti SA

10. Gheorghiu Cosmin Flavius, membru CA al Companiei de Întreţinere a Arborilor şi a Spaţiului Verde Bucureşti SA, directorul executiv al Direcţiei Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulaţiei din Primăria Capitalei.

11. luga Magdalena, Director Executiv la Primăria Municipiului București – Direcția Utilități Publice şi membru al consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parking Bucureşti.

12. Radu Dan, preşedintele CA al Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei, manager operare Arena Naţională.

13. Cătălin Zoican, membru CA al Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei şi director general al Direcţiei de Operaţiuni din Primăria Bucureşti.

14. Stoian Teodora, preşedintele CA al Companiei Municipale Imobiliare Bucureşti S.A., şef serviciu în Direcţia de Patrimoniu PMB

15. Nistor Iulia Elena, membru CA al Companiei Municipale Imobiliare Bucureşti S.A., cadru didactic si consilier personal al Secretarului de Stat din Ministerul de Justiţie, Marieta Safta.

16. Paunica Adriana, membru CA al Companiei Municipale Imobiliare Bucureşti S.A., consilier local Sectorul 3

17.Mihai Sandu Nită, membru CA Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, fost consilier local la Voluntari, fost angajat al Primăriei Voluntari.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

Foto: Gabriela Firea și Sorin Chiriță (InquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Ar fi fost interesat de stiut si ce salarii/venituri aveau inainte de 2017/2018, asta in cazul in care au lucrat vreodata la privat.

 2. Asta au votat bucurestenii in 2016. Daca vroiau altceva, puteau vota cu altii.

  • Nu au votat-o bucurestenii, si nici n-au vrut-o.
   A vrut-o in schimb pnl-ul cu alegeri intr-un singur tur. Si a fost si sustinut de toata media (nu uit circul de la digi cu dna vijulie razand complice la adrian severin si moise guran ridicandu-se consternat ca l-a vazut pe nicusor dan pe locul doi he he).

   Ca as voteze cu altii trebuie sa le dai si posibilitatea sa voteze, nu ii constrangi intr-un singur tur, si nici acolo nu ii faci sa constientizeze ca trebuie sa aleaga intre primii doi.

 3. stiti ce e si mai interesant?
  presa #rezist o ataca in mod constant pe Firea de cand a avut tupeul sa sara la jugulara lui Dragnea
  de dragnea nu mai citesti nimic

  • Ca sa vezi, un trol care a căzut și s-a lovit la cap, mita suiul asta. E interesant de văzut cun se vor împărți trolii in funcție de interesele stăpânilor care îi pun să scrie, între găștile de borfași din jurul căldării cu rahat care este PSD+ALDE. Mafia de Voluntari a lui Pandele sau Famiglia teleormaneana a lui Daddy. Meci! Până nu mai rămâne nici unul in picioare.

  • Haide mah, e vreo diferenta intre ei ? Amanoi au aceleasi tehnici de manipulare, control, subordonare a institutiilor.

  • Lu’ Bad n ai ce sa i explici.
   E la nivelul PSDilor, evident . Doar acolo cum ridica unul capul e Sorosist. Vai de creierul tau praf. Esti dincolo de a fi jenant, de fapt. Esti toxic.
   Marius, sa mor daca stiu daca e bine sau nu ce fac jurnalistii pomeniti de mine. Dar ma surprinde directia pe care au apucat o IN GRUP.
   De la Moise Guran la Tapalaga.
   DIn punctul meu de vedere, asa cum percep eu lucrurile, cand unu’ din ei, dupa o maaaaaare pauza, isi ia ouale (sau alte organe, de i fumeie) in dinti si iese la razboi, se lupta cu ditamai ursul numit PSD, tu nu ii dai in cap.
   Lasa l sa muste, sa produca atata damage cat poate, nu ii irosi si tu din energie
   Poate sunt prost, poate nu pricep ceva. In cazul asta, sa mi se explice frumos.
   Nu precum creatura care m a etichetat din viscerele lui penibile ca fiind postac PSDist.

 4. Extraordinar ce se intampla cu banii nostrii din taxe si impozite!Ne mai mira faptul ca psdeii castiga mereu?Acum stim si noi de unde au bani de cumparat voturi!Pleaca Dragnea vine Firica care nu se impotriveste modificarilor aduse justitiei atat cat totul se face legal,adica ipocrita asta e campioana impartit bani legal!!!

 5. O nouă administrație ar trebui să-i poată acționa în justiție și să recupereze banii. Și la închisoare cu ei pentru abuz în serviciu. Nu e posibil să-și bată joc de banul public în așa hal.

 6. Sinecuri politice şi în CNCIR S.A. …CERCETAŢI ŞI VEŢI AFLA !
  Ioana Timofte, Dan Ştefan Cetacli , consilieri, jurişti , ejusdem farinae parazitează şi suuuug vlaga pălmaşilor !

 7. PENTRU ROMANI AU FACUT TOV TARICEANU, DRAGNEA SI VALCOV , FIREA CE AU FACUT. NUMAI PENTRU ROMANI.
  PENTRU CLIENTELA DE PARTID.
  AU DAT LEGI SA IASA DIN PUSCARIE SI SA NU MAI INTRE ORICAT AR FURA, ORICE AR FACE.
  SI-AU TRAS SI SEF LA DNA CARE NU VREA SA SE MAI ATINGA DE TOVARASII „DE FRUNTE”.
  POPORULUI I SE PREGATESTE NOTA DE PLATA.

 8. Madam Firea nu e o „sfanta”. Vrea sa-si acopere incompetenta celor doi ani de primar general, vezi Doamne, cu o rebeliune impotriva Mustaciosului. A uitat ce poezii recita la mitingul pro PSD, cum ii incuraja pe bietii oameni sa sustina partidul? Este la fel de alunecoasa ca toti ceilalti psdisti. Este o carierista de meserie si vrea sa nu cada odata cu Dragnea. Sa mai aiba viitor in politica. Asa ca, nu-i mai laudati „curajul”!