G4Media.ro

Oamenii de știință occidentali avertizează factorii de decizie politică din SUA: Oprirea…

Oamenii de știință occidentali avertizează factorii de decizie politică din SUA: Oprirea oricărei interacțiuni cu oamenii de știință ruși ar fi un regres grav

Cinci oameni de știință occidentali au redactat o scrisoare în care solicită factorilor de decizie politică din SUA și restului comunității științifice să „evite să îi evite pe toți oamenii de știință ruși” ca răspuns la invazia din Ucraina, transmite CNN.

În scrisoarea lor, publicată joi în jurnalul Science, oamenii de știință au declarat că Putin și asociații săi merită „toate sancțiunile direcționate împotriva regimului Putin pe care lumea îngrozită le poate concepe”.

Dar, au spus ei, ar fi un regres major dacă lumea ar pedepsi oamenii de știință ruși pentru acțiunile guvernului lor.

„Oprirea oricărei interacțiuni cu oamenii de știință ruși ar fi un regres grav pentru nenumărate interese și valori occidentale și globale, care includ realizarea de progrese rapide în ceea ce privește provocările globale legate de știință și tehnologie, menținerea liniilor de comunicare non-ideologice dincolo de granițele naționale și opoziția față de stereotipurile ideologice și persecuțiile fără discriminare”, au scris oamenii de știință.

Autorul principal al scrisorii este John Holdren, profesor de știință și politică de mediu la Universitatea Harvard. Holdren a fost anterior director al Biroului de politică științifică și tehnologică de la Casa Albă în timpul administrației Obama.

Oamenii de știință au menționat că au participat cu toții la colaborări internaționale și au salutat valul de sprijin pentru oamenii de știință ucraineni. Cu toate acestea, ei au subliniat că oamenii de știință ruși merită aceeași siguranță. Oamenii de știință au remarcat miile de academicieni și studenți ruși care trăiesc în Occident și care au criticat public guvernul rus pentru atacul lor asupra Ucrainei.

„Cu siguranță, acești ruși nu ar trebui să fie puși laolaltă cu liderii statului rus”, se arată în scrisoare. „Mai degrabă, ar trebui să se ia măsuri umanitare pentru a se asigura că, pe măsură ce vizele și pașapoartele lor expiră, nu sunt repatriați cu forța pentru a se confrunta nu numai cu izolarea de colegii lor occidentali, ci și, foarte posibil, cu persecuția.”

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Fals. Oameni de stiinta sunt si in alte tari.

  • Cred ca oamenii dr stiinta sunt cei mai mari paraziti ai societatii!… inafara de clone, modificari genetice si alte nenorociri, astia nu au nimic notabil… cancerul este inca o necunoscuta cum este intregul organism uman… astia au fost in stare doar sa descopere cum putem fi eradicati… oamenii de stiinta sunt rusinea societatilor! … asa ca de ce sa-i bagam in seama?… zât!

 2. 5 oameni nu înseamnă „oamenii de știință occidentali”.

 3. Exact. „Nu zău” si „Ete fleoşc”…
  Nu inteleg nici eu lamentarile, ca doar, uite, va au pe voi disponibili pt colaborare

 4. Reformulati, e vorba de rusii aflati deja in occident, nu de oamenii de stiinta rusi din rusia. Chiar si asa, nu vad cum va fi afectat progresul stiintific daca rusii aflati in occident sa invete vor fi izolati. Nu inteleg de ce nu e desfiintat centrul rus de stiinta si cultura de la bucuresti, infiintat de victor ponta, unde sunt 150 de spioni rusi.

 5. Nu există oameni de știință în Rusia

 6. Rușii pot fi in continuare savanți, in țara lor.

 7. In universitatile occidentale nu prea sunt intelepti nascuti in tara lor, si daca se priveaza de Rusia, raman cu ce? Ucraina, India, Romania sau Mali – numai tari de genii.

 8. Cei care sunt sustinatori ai lui Putin sigur nu sunt o pierdere pentru omenire, de fapt e chiar opusul si sunt un pericol. 🙂

 9. Pentru postacii cu creierul neted.. știu oare cine a gândit primele elicoptere? Renunța și la Google? Bine că prostia este nemărginită!

 10. 5 oameni de stiinta occidentali, platiti de cel mai mare pitic din lume, avertizeaza nu stiu ce… intre timp, oamenii de stiinta seriosi au scos barbarii din CERN si alte mari colaborari

 11. Mda,dar singurul om de știință al rusiei a fost miciurin,el a împerecheat ploșnița cu licuriciul și a fost luminată moscova

 12. Mă cac în saitul vostru!!!

 13. THEO… Ia un antinevralgic…. Descoperit de tine… Poate iti dai seama ce ai zis

 14. „oamenii” =5???

 15. La aste se pricep progresistii cel mai bine: la vanatoarea de vrajitoare.
  Daca le iei asta, le iei obiectul muncii.
  La noi, extremistii de la USR sunt campioni.
  Abia pe locul doi sunt extremistii de la AUR.

 16. Oamenii de stiinta rusi sunt asteptati sa emigreze in tarile civilizate.