G4Media.ro

O unitate specială a poliţiei din orașul german Frankfurt va fi dizolvată…

Sursa: thelocal.de

O unitate specială a poliţiei din orașul german Frankfurt va fi dizolvată după implicarea unor membri ai săi pe grupuri de discuţii cu propagandă neonazistă

Unitatea forţelor speciale din cadrul poliţiei oraşului german Frankfurt va fi dizolvată după ce a ieşit la iveală că membri ai săi participau la grupuri de discuţii pe care se distribuia propagandă neonazistă, au anunţat joi autorităţile regionale, transmit AFP şi dpa.

‘Conduita inacceptabilă a mai multor poliţişti şi a superiorilor lor’ din unitatea de intervenţii speciale (SEK) din Hessa ‘a făcut necesară dizolvarea totală a acesteia’, a declarat ministrul de interne al landului, Peter Beuth (CDU).

O echipă de experţi va fi responsabilă cu restructurarea unităţii de elită.

Parchetul anunţase miercuri că 20 de actuali sau foşti membri ai forţelor speciale din Frankfurt sunt suspectaţi că au fost implicaţi pe aceste grupuri de discuţii, active între 2016 şi 2019.

Potrivit săptămânalului Der Spiegel, pe grupuri au fost distribuite imagini cu Adolf Hitler, cruci gamate şi insulte la adresa solicitanţilor de azil.

Şeful poliţiei, Stefan Müller, a reamintit joi că de la aceşti profesionişti sunt cerute ‘exigenţe morale aparte’, iar ‘cei care nu le satisfac integral nu îşi au locul în aceste unităţi’.

Mai multe scandaluri de acest fel au zguduit în lunile din urmă poliţia, dar şi armata, ducând la suspendări din funcţie şi reorganizări interne.

În octombrie, serviciile de informaţii aveau cunoştinţă despre existenţa a 337 de cazuri de extremişti de dreapta în rândul forţelor de securitate, dintre care 319 în poliţie, o minoritate totuşi printre cei 300.000 de membri ai forţelor de ordine. Datele respective se referă la perioada ianuarie 2017 – martie 2020.

Sursa: Agerpres

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. noroc ca nu au si ei un dorneanu-spagoveanu sa declare neconstitutionala desfiintarea acelei unitati.

    • Dorneanu, Dragnea, Putin, Kim Jong Un, rușii, reptilienii, KGB …. extratereștrii. …. tino-nino…..

  2. Nespălații de arabi care fac trafic cu droguri și de carne vie în timp ce iau Hartz4 pe seama prostului de neamț care se duce la muncă și a fraerilor de români care baga la șparanghel când o să fie deportați?

    • Niciodata, guvernul federal e prea ocupat sa cedeze tara unor imigranti si sa distruga orice forma de nationalism/iubire de tara si bage la inchisoare orice neamt care indrazneste sa se opuna sau sa nu iubeasca coloratii

  3. „insulte la adresa solicitanţilor de azil” – pentru majoritatea acestora – baieti tineri, in putere care refuza cu obstinatie munca, mai ales cea in agricultura – orice om de bun simt are fix aceiasi parere ca si politistii demisi