G4Media.ro

O treime din refugiații care au intrat în România au vrut să…

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

O treime din refugiații care au intrat în România au vrut să rămână în țară / În total au trecut granița până acum 172.939 de emigranți / Societatea civilă au pus la dispoziția ucrainenilor peste 12.000 de locuri de cazare

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că de la începutul conflictului din Ucraina și până vineri dimineață, au intrat în țară 172.935 de refugiați.

Dintre aceștia, 114.829 au ales să părăsească țara, în timp ce 58.106 cetățeni ucraineni au decis să rămână în România.

În total, 1.187 de cetățeni ucraineni au solicitat azil pe teritoriul României.

”În centrele de azi, șase la număr, se află 250 de cetățeni ucraineni. De remarcat faptul că de la începutul conflictului și până acum, în  ziua de ieri a fost cel mai mare aflux la intrarea în țară a refugiaților”, a precizat Lucian Bode.

Autoritățile locale sau societatea civilă au pus la dispoziția ucrainenilor peste 12.000 de locuri de cazare. Platforma operaționalizată la nivelul Guvernului a strâns peste 5000 de oferte de cazare.

Ministrul a amintit că o garnitură de tren cu 11 vagoane în care se află aproximativ 1200 de refugiați ucraineni, printre care și 200 de copii a plecat din Iași, cu direcția București.

În ce privește componenta de protecție civilă, au fost operaționalizate tabere mobile pentru refugiați cu 3511 locuri, sunt ocupate 1626 locuri.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Pot fi convertite spitalele modulare neutilizate pentru primirea temporara, de urgenta, a unui numar, cel mai probabil din ce in ce mai mare, de refugiati?

  2. Între cei care rămân sunt și ăia pe care i-ați trecut granița cu girofar și sirenă, la fel ca și coloanele oficiale?

    • Poate chiar erau oficiali, ce ar fi exagerat sa fie trecuti repede? Vin, iau ce le trebuie, se intorc, samd!

  3. Avem nevoie de muncitori in costructii, cameriste, ospatari, nici copii nu prea mai avem in tara. Au picat la fix. Ce ti-e si cu razboaiele astea…