G4Media.ro

O sută de țări afirmă că talibanii s-au angajat să permită evacuarea…

Sursa foto: Twitter/ U.S. Department of Defense

O sută de țări afirmă că talibanii s-au angajat să permită evacuarea de pe aeroportul din Kabul și după 31 august

O sută de ţări au anunţat duminică faptul că au primit un angajament din partea talibanilor că îi vor lăsa să plece pe toţi străinii şi cetăţenii afgani care au un permis să se instaleze în străinătate, chiar şi după încheierea retragerii trupelor americane, prevăzută pentru marţi, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„Am primit garanţii din partea talibanilor că toţi cetăţenii străini, precum şi orice cetăţean afgan care dispune de un permis de călătorie emis de ţările noastre vor putea să se deplaseze în siguranţă şi ordonat spre punctele de plecare şi să părăsească ţara”, au scris aceste ţări, printre care se numără SUA, Germania, Franţa sau Marea Britanie.

„Ne angajăm cu toţii să ne asigurăm că cetăţenii noştri, resortisanţi sau rezidenţi, angajaţi, afgani, care au lucrau cu noi şi cei care sunt în pericol vor putea continua să călătorească liber spre destinaţii în afara Afganistanului”, adaugă statele într-un comunicat.

„Vom continua să livrăm documente care să le permită unor afgani să călătorească”, afirmă ele, precizând că au „angajamentul talibanilor că ei vor putea călători spre ţările noastre”.

„Luăm notă de declaraţiile publice ale talibanilor care confirmă acest acord”, încheie comunicatul, semnat de asemenea şi de Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică.

China şi Rusia nu figurează printre ţările semnatare.

sursa foto: Twitter/ U.S. Department of Defense

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. CuCu ? Bau ! Sau – cum bine zice romanul (dar putin … adaptat !) : Pungasul fagaduieste si PROSTUL trage nadejte