G4Media.ro

O străbunică de 86 de ani, născută în România, desemnată „Miss Holocaust…

Sursa foto: Captură video

O străbunică de 86 de ani, născută în România, desemnată „Miss Holocaust Survivor”  / Premiul a fost acordat în cadrul unui concurs anual de frumuseţe organizat în Israel

O străbunică în vârstă de 86 de ani a fost încoronată marţi „Miss Holocaust Survivor” în cadrul unui concurs anual de frumuseţe organizat în Israel în onoarea femeilor care au îndurat ororile genocidului nazist, informează Reuters miercuri.

Zece concurente – cu vârste cuprinse între 79 şi 90 de ani – au defilat marţi pe podium într-un muzeu din oraşul Haifa, coafate, machiate şi îmbrăcate elegant.

Organizatorii concursului, a cărui ediţie de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat că acesta conferă farmec şi respect unui număr din ce în ce mai mic de femei evreice supravieţuitoare cărora le-a fost furată tinereţea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar care şi-au clădit vieţi noi în Israel.

„După ce am trecut prin Holocaust, nu am visat niciodată ca aş putea ajunge unde mă aflu, cu o familie mare – doi copii, patru nepoţi şi doi strănepoţi”, a declarat concurenta Kuka Palmon, care a supravieţuit unui pogrom în ţara sa natală, România. „Totuşi, iată-mă, la această vârstă înaintată, 87 de ani. Este un lucru divin, de nedescris”, a adăugat ea.

Câştigătoarea concursului de marţi, Salina Steinfeld, în vârstă de 86 de ani, s-a născut de asemenea în România, unde a supravieţuit ororilor naziste înainte de a se muta în Israel în 1948, potrivit organizatorilor.

Printre celelalte concurente s-a numărat o femeie născută în Iugoslavia, care a supravieţuit lagărului de concentrare de la Rab din Croaţia de astăzi. Unele voci critice susţin că acest eveniment ar afecta amintirea celor 6 milioane de evrei ucişi de nazişti.

Dana Papo, a cărei bunică, Rivka, a concurat marţi, a contestat acest punct de vedere, susţinând că toate concurentele „merită ca întreaga lume să vadă câtă frumuseţe se află în aceste femei care au trecut printr-o asemenea oroare”.

„Le vom arată cât de mult le iubim şi le apreciem. Datorită lor, avem un viitor şi o ţară”, a declarat ea.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. sunt curios ce o sa mai faceti peste 10 ani cand or sa moara toti, ce o sa mai inventati ….

  2. nici o zi fara …peste

  3. Ar fi fost culmea sa nu gasesc si astazi un articol despre Holocoaust in G4media…

  4. ar fi interesant de stiut daca agreeaza ca holocastul sa fie materie de liceu in romania si care ar fi motivul.

  5. ce grotesc! zici ca lagarele au fost un triaj pentru concursul asta? cum au reusit sa faca asa ceva?