G4Media.ro

O sculptură a Melaniei Trump a fost incendiată în apropiere de oraşul…

O sculptură a Melaniei Trump a fost incendiată în apropiere de oraşul său natal din Slovenia

O sculptură în lemn a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, a fost incendiată în apropiere de oraşul său natal, Sevnica, din Slovenia, în noaptea de 4 iulie, în timp ce americanii celebrau Ziua Independenţei, a anunţat artistul care a comandat sculptura, transmite Reuters, citată de News.ro.

Brad Downey, un artist american stabilit la Berlin, a declarat că sculptura a fost retrasă de îndată ce poliţia l-a anunţat despre acest incident, pe 5 iulie.

”Vreau să ştiu de ce au făcut-o”, a spus Downey, care spera că statuia va stimula dialogul despre situaţia politică din Statele Unite, subliniind statutul Melaniei Trump de imigrantă care s-a căsătorit cu un preşedinte care s-a angajat să reducă imigraţia.

La Washington, biroul Melaniei Trump nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta incidentul.

În ultimele săptămâni, preşedintele Donald Trump s-a angajat să adopte o atitudine fermă cu privire la oricine distruge sau vandalizează monumentele istorice ale SUA, în timp ce activismul politic împotriva nedreptăţii rasiale a cuprins toată ţara.

Downey, în vârstă de 39 de ani, a declarat că a depus o plângere la poliţie şi că ar dori să-i intervieveze pe vinovaţi, dacă vor fi găsiţi, pentru un film pe care îl pregăteşte înainte de expoziţia sa, care va fi deschisă în Slovenia în septembrie.

„Ancheta în acest caz nu a fost încă finalizată, astfel încât nu putem dezvălui detalii, în interesul unor cercetări suplimentare”, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al poliţiei, Alenka Drenik.

Deşi chipul statuii era de nerecunoscut şi înainte de incendiu, corpul era pictat pentru a înfăţişa o haină de un albastru pal, asemănătoare cu cea purtată de Melania Trump la ceremonia de depunere a jurământului de către Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA.

Statuia a fost sculptată cu un fierăstrău de către artistul popular local Ales Zupevc, din trunchiul unui tei.

În luna ianuarie, o statuie mare din lemn asemănătoare lui Donald Trump, proiectată de un artist local anul trecut, a fost incendiată în oraşul Moravce din Slovenia, la est de capitala Ljubljana.

foto: Facebook/ White House

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Imediat o să zică fraierii că statuia făcea parte din patrimoniul național al Sloveniei.LOL

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.