G4Media.ro

O rezoluție a Parlamentului European, aprobată deja de Comisia pentru transport, susține…

O rezoluție a Parlamentului European, aprobată deja de Comisia pentru transport, susține introducerea unui certificat comun de vaccinare ca alternativă la testele PCR și carantina obligatorie

Proiectul de rezoluție privind stabilirea unei strategii a Uniunii Europene pentru un turism durabil, adoptat joi de Comisia pentru transport și turism (TRAN), îndeamnă statele membre să includă sectoarele turismului și călătoriilor în planurile lor de redresare și să ia în considerare reducerea temporară a TVA pentru aceste servicii, susținând totodată introducerea unui certificat comun de vaccinare ca alternativă la testele PCR și carantina obligatorie.

Proiectul a fost aprobat cu 47 de voturi pentru și 2 împotrivă, informează un comunicat de presă al Parlamentului European.

Europarlamentarii doresc introducerea unui certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR și la cerințele de carantină, odată ce există suficiente dovezi că persoanele vaccinate nu transmit virusul, sau recunoașterea reciprocă a procedurilor de vaccinare în statele membre.

Proiectul de rezoluție îndeamnă, de asemenea, Comisia Europeană să ia măsuri pentru a restabili încrederea consumatorilor în sectoarele turismului și călătoriilor, cum ar fi o certificare a standardelor minime de prevenire și control al COVID-19.

„(…) Vrem să evităm erorile din trecut și să punem în aplicare măsuri uniforme de călătorie, cum ar fi un protocol UE pentru teste efectuate înainte de plecare, un certificat de vaccinare și un sigiliu sanitar european. Turismul este unul dintre sectoarele cele mai afectate de această pandemie. Trebuie să fie inclus în mod corespunzător în planurile de redresare ale statelor membre”, a declarat Cláudia Monteiro de Aguiar (grupul PPE), raportor Parlamentului European.

Europarlamentarii mai propun înființarea unei Agenții Europene pentru Turism.

Rezoluția privind stabilirea unei strategii a UE pentru un turism durabil urmează să fie supusă votului în plenul Parlamentului, cel mai probabil în luna martie.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De ce certificat de vaccinare ? Vaccinarea se face în scopul formării de anticorpi pentru combaterea bolii. Atunci, cel mult, se poate cere un certificat de existență a anticorpilor la boală, nu un certificat de vaccinare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.