G4Media.ro

O posibilă ofertă de achiziţie a BP din partea grupului saudit de…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Imre Solt

O posibilă ofertă de achiziţie a BP din partea grupului saudit de stat ADNOC scoate în evidenţă vulnerabilitatea la preluări a companiilor britanice mari

Apariţia unei posibile oferte pentru achiziţia BP din partea grupului petrolier deţinut de stat al Emiratelor Arabe Unite, ADNOC, a scos în evidenţă vulnerabilitatea celor mai mari companii britanice la preluări şi ameninţarea la adresa statului Londrei de centru global de capital, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Baza mai mare de investitori din New York şi accesul mai uşor la capital în comparaţie cu Londra se reflectă în evaluări mai mari, care au încurajat mai multe companii din Marea Britanie să se listeze acolo, inclusiv producătorul de cipuri Arm.

”Londra este o piaţă de vânzare. Dacă aveţi evaluări modeste, este absolut inevitabil ca mulţi investitori de peste mări şi capital privat să aplice regula de calcul asupra companiilor dumneavoastră”, a declarat Charles Hall, director de cercetare la firma de brokeraj Peel Hunt, pentru Reuters.”

Factorii politici din Marea Britanie au planificat noi iniţiative pentru a atrage investitorii înapoi la piaţa de valori din Marea Britanie şi pentru a convinge companiile să se listeze la Londra, după ce ani de zile de ieşiri de fonduri au scăzut evaluările companiilor din Marea Britanie.

”Este doar o chestiune de timp până când cineva trece la BP. Rând pe rând, piaţa din Marea Britanie este selectată de companii străine sau firme de capital privat care recunosc valoarea oferită şi modul în care o achiziţie ar putea fie să le consolideze poziţia pe piaţă, fie să le aducă un profit ordonat în timp”, a spus Dan Coatsworth, analist de investiţii la AJ Bell.

Şeful Strategiei europene pentru acţiuni al Barclays, Emmanuel Cau, a declarat într-o notă, săptămâna aceasta, că decizia Marii Britanii din 2016 de a părăsi Uniunea Europeană a afectat piaţa de atunci, cu creşterea stagnantă şi cu cele mai mari ieşiri de acţiuni în toate regiunile majore.

Chiar dacă indicele blue chip FTSE 100 al Londrei s-a apropiat de niveluri record vineri, pe baza câştigurilor estimate, acesta continuă să se tranzacţioneze aproape de cel mai mare discount în comparaţie cu pieţele din SUA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ceea ce nu cuceresc rusii prin forta armelor, cuceresc chinezii si arabii prin forta banilor; si fiecare din acestea doua au un profil specific de tara-tinta – China in tarile mai slab dezvoltate, in buna parte corupte, pe care le face dependente economic, iar arabii in tarile bogate, democratice, care respecta regulile pietei libere.
    Nu sunt eu mare geo-strateg, dar asa simt!