G4Media.ro

O piele electronică rezistentă la temperaturi de minus 78 de grade Celsius,…

Sursa foto: Unsplash / Possessed Photography

O piele electronică rezistentă la temperaturi de minus 78 de grade Celsius, creată de cercetători chinezi pentru explorări polare

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Tianjin din China a dezvoltat un nou tip de piele electronică pentru mâini robotice, capabilă să funcţioneze în condiţii de frig extrem, de până la minus 78 de grade Celsius. Această inovaţie este considerată o mare realizare pentru misiunile de explorare polară ale ţării, transmite vineri agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

Articolul referitor la pielea electronică, extrem de flexibilă, sensibilă şi cu capacităţi auto-vindecătoare, a fost publicat în Journal of the American Chemical Society, conform cercetătorilor Zhang Lei şi Yang Jing, care au condus echipa de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Tehnologie a Universităţii Tianjin.

Pielea electronică poate să tolereze temperaturi extrem de scăzute şi oferă roboţilor un răspuns tactil, sporindu-le capacitatea de a explora mediile polare.

Încă din 2020, echipa a dezvoltat pielea electronică auto-vindecătoare pentru toate condiţiile meteorologice, iar noua versiune a fost îmbunătăţită, a declarat Yang Jing, joi, pentru Xinhua.

Noua piele electronică poate fi înfăşurată în jurul palmei unui robot, detectând cu precizie presiunea şi recunoscând forma obiectelor şi a simbolurilor specifice în condiţii de frig extrem, de minus 78 de grade Celsius, potrivit cercetătorilor.

În plus, această piele electronică are o funcţie de auto-reparare. Chiar şi după ce a suferit deteriorări în condiţii de frig extrem, capacitatea sa de transmisie poate fi complet restabilită, ceea ce o face adaptabilă pentru misiuni de cercetare ştiinţifică în medii polare.

„Aşteptăm cu nerăbdare perspectivele mai extinse de aplicare a acestei noi realizări în cercetarea ştiinţifică polară din China şi în alte domenii de cercetare”, a spus Yang.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează