G4Media.ro

UPDATE O persoană a căzut aproximativ 70 de metri în Munții Făgăraș,…

sursa foto: Salvamont Argeș/Facebook

UPDATE O persoană a căzut aproximativ 70 de metri în Munții Făgăraș, în zona lanţurilor spre Vârful Lăiţel / O femeie a căzut de asemenea, tot într-o zonă muntoasă din județul Argeș /Ambele victime au fost salvate

UPDATE 3

Salvatorii montani au recuperat şi cea de-a doua victimă din zona Vârful Lespezi din Munţii Făgăraş, o femeie care a suferit o fractură de membru inferior, a anunţat Salvamont Sibiu, transmite Agerpres.

„Cea de-a doua victimă a fost şi ea recuperată cu ajutorul elicopterului şi al salvamontiştilor. Victima este în drum spre Sibiu. Echipele pedestre se retrag spre baze”, au transmis reprezentanţii Salvamont.

Salvatorii montani din Sibiu şi Argeş au intervenit, sâmbătă seara, pentru recuperarea a două persoane. Prima, un bărbat, care a căzut aproximativ 70 de metri în zona lanţurilor spre Vârful Lăiţel, fiind salvat şi transportat la spital, iar a doua, o femeie, care şi-a fracturat piciorul.

UPDATE 2

Salvamont Sibiu: Bărbatul care a căzut în gol aproximativ 70 de metri a fost recuperat

Bărbatul care a căzut aproximativ 70 de metri în zona lanţurilor spre Vârful Lăiţel din Munţii Făgărăş a fost recuperat, anunţă Salvamont Sibiu.

UPDATE 1

Salvamontiştii din judeţele Argeş şi Sibiu intervin, sâmbătă seară, pentru recuperarea a două persoane care au suferit fracturi la picioare, după ce au căzut în zone diferite montane. Prima victimă este un bărbat care a căzut 60-70 de metri de pe potecă, el fiind preluat de elicopter.

Potrivit Salvamont Sibiu, salvamontiştii au fost solicitaţi ca echipă de sprijin de către Salvamont Argeş pentru a acorda ajutor şi a transporta un bărbat care a suferit o fractură la un picior, după ce a căzut de pe poteca turistică, aproximativ 60-70 de metri, în zona Vârfului Lăiţel.

Totodată, o femeie a suferit o fractură la un picior în zona stânii Lespezi, tot în judeţul Argeş.

”S-a solicitat sprijin aerian, elicopterul de la POA Braşov cu un salvamontist din Zărneşti (pentru scurtarea timpilor) au plecat spre primul caz. Se încearcă trolierea acestuia, transportul lui spre Bâlea Lac, unde va fi preluat de Salvamont, apoi decolarea spre a doua intervenţie. În paralel, echipe de la Salvamont Argeş şi Sibiu se pregătesc pentru intervenţie pedestră, dacă condiţiile de zbor nu sunt bune”, au transmis salvamontiştii sibieni.

Ulterior, salvamontiştii au reuşit să îl recupereze pe bărbatul rănit, însă elicopterul nu poate ateriza la acest moment la Bâlea Lac, din cauza plafonului de nori, astfel că se ia în calcul aducerea victimei la Sibiu.

Știre inițială

Salvamontiştii argeşeni intervin sâmbătă seara pentru salvarea a două persoane care au căzut aproximativ 80 de metri în zona lanţurilor spre Vârful Lăiţel din Munţii Făgăraş, transmite Agerpres.

Persoana este conştientă şi cooperantă, anunţă Salvamont pe pagina de Facebook.

Acţionează patrulele de serviciu Salvamont Argeş şi Salvamont Sibiu, sprijinite de elicopterul POA Braşov al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Tot salvatorii montani din Argeş acţionează în zona Vârfului Lespezi, unde o turistă şi-a fracturat piciorul.

„O altă operaţiune a salvamontiştilor argeşeni, în zona Vârful Lespezi din Munţii Făgăraş. O persoană de sex feminin, cu fractură membru inferior. Acţionează echipa de salvatori montani aflată în tură operativă la Refugiul Salvamont Capra-Cota 2000”, informează Salvamont Argeş.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...