G4Media.ro

O parte din Muzeul de Artă Cluj va fi retrocedat / CJ…

O parte din Muzeul de Artă Cluj va fi retrocedat / CJ Cluj anunță că moștenitorii foștilor proprietari au refuzat despăgubiri financiare

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat joi că o parte din clădirea în care funcționează Muzeul de Artă Cluj va fi împărțit în apartamente și va fi retrocedată moștenitorilor foștilor proprietari, în urma unei decizii în instanță, relatează Actual de Cluj.

Aceștia au refuzat o despăgubire financiară, astfel că Palatul Bánffy, așa cum este denumită clădirea, urmează să fie retrocedat, însă potrivit sentinței definitive, noii proprietari nu au voie să schimbe destinația imobilului timp de 10 ani.

Urmașii unui negustor din Săliște, județul Sibiu, sunt cei care vor deveni proprietari ep o parte din clădire.

Nicolae Roşca din Săliște se împrietenise cu Dionisie Bánffy, fiul lui Albert Bánffy, iar împreună au pus bazele unui cinematograf, în incinta Palatului. Sibianul l-a împrumutat cu bani pe Albert Bánffy, iar cum acesta nu i-a mai putut returna, i-a cedat  parte din clădire, pe atunci împărțită în apartamente.

Sursa foto: Facebook / Muzeul de Artă Cluj Napoca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Deci se pe vremea aia existau Gigi Becali ce creșteau oi și aveau să împrumute lumea cu bani.

  Sunt curios cum o sa meargă coabitarea asta.

 2. Numai in Rromanistan se poate întâmpla asa ceva. Da proprietarul asta va despăgubi CJ Cluj pentru renovarea palatului? Că din poză pare renovat.

 3. Mno, el o vrut de mult sa revendice jumatea lui de cladire dar, mno, n-o putut s-o identifice fiin’ca nu mai semana aia din foto de la bunicu. Da amu, dupa ce premaria i-o dat cu făinosag si-o facut-o faina ca la inceput…mno, amu da, o recunosc si merg degraba s-o cer la loc de la primarie fiindca e a me! ( Miorita, sezonul IV – Neamuri de Oieri)

  • 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣

 4. Așadar, Nicu Roșca își primește înapoi porprietatea. Moștenitorii familiei Banffy în schimb nu. Egali în fața legii….

  • Robert, deci in conceptia ta daca tu mim datorezi bani si nu ai si ma platesti cu valoarea casei tu tot ramai propietar pe casa mea…esti bun afacerist. Defapt asa fac unguri afaceri

 5. O clădire declarata patrimoniu național, retrocedata pe bucăți , unor asa ziși proprietari!!
  Numai în România se poate întâmpla asa ceva !!!!!!!!