G4Media.ro

O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară: 45 de…

sursa foto: Facebook/ Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont

O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară: 45 de intervenţii cu 46 de persoane salvate, 20 fiind rănite

Salvamontiştii anunţă, miercuri, că au intervenit, în ultimele 24 de ore, la un număr foarte mare de solicitări, 20 de persoane fiind rănite, transmite News.ro.

”O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de intervenţii montane”, au transmis, miercuri, salvamontiştii.

Potrivit acestora, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 45 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

Cele mai multe apeluri au vizat formaţiunile din Sinaia şi Cluj, câte 8 apeluri, şi Lupeni, şapte apeluri.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 46 persoane, dintre acestea 19 fiind predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi o persoana a fost predata la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital”, au mai transmis salvamontiştii.

Potrivit acestora, s-au mai primit 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană si despre domeniile schiabile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De ce nu e o lege in care cei care nu respectă atentionarile primite de la salvamont si au avut accidente, iar Salvamontul a intervenit, sa plătească intervenția. De ce munca patriotica plătita cu sănătatea si uneori cu viața salvatorului? Niște inconștienti isi permit sa puna in pericol viața salvatorului? Valabil si pentru Salvamar. Oare in muntii din Occident fac la fel? Acolo plătești tot pentru nerespectarea traseelor, a echipamentelor turistice.