G4Media.ro

O nouă tranşă de vaccin de la compania Moderna, de peste 200.000…

sursa foto: Facebook/ MApN

O nouă tranşă de vaccin de la compania Moderna, de peste 200.000 de doze, soseşte în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă de vaccin de la compania Moderna, de peste 200.000 de doze, soseşte în ţară, transmite News.ro

„Cantitatea livrată României constă în 216.000 doze de vaccin. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a transmis, joi, CNCAV.

Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 2.256.000 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 732.669 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Parca abia s-au donat/vandut doze Moderna la sud-coreeni. Care e treaba, ne sta rau cu bani in buzunar?

  2. Răspunde cineva pentru bătaia asta de joc? Pentru cheltuirea banului public în halul ăsta? Mai bine ar cumpăra tratamente pentru cancer.

    • din banii aceia ar trebui sa faca verificari in magazine, pe piete, ce de fructe, legume pline de chimicale se vand lejer, de aici se vede ca lor nu le pasa de sanatatea oameniilor, a copiilor nostrii. Si acum cea mai mare problema a noastra era interzicerea paharelor, si paielor de unica folosinta, ca toata tara este plina deja de masti de unica folosinta acela nu mai conteaza.