G4Media.ro

O nouă rachetă testată de Coreea de Nord, anunță Phenianul. SUA, Franța…

sursa foto: Twitter Nicolas de Riviere

O nouă rachetă testată de Coreea de Nord, anunță Phenianul. SUA, Franța și Marea Britanie cer reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

Coreea de Nord a testat joi cu succes o rachetă antiaeriană „recent dezvoltată”, a anunţat vineri agenţia oficială de presă KCNA, notează AFP, citată de Agerpres.

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) „a efectuat la 30 septembrie un tir de testare a unei rachete antiaeriene pe care a dezvoltat-o recent”, a raportat agenţia nord-coreeană KCNA recepţionată la Seul.

„Performanţele remarcabile de luptă” ale rachetei „au fost verificate, odată cu introducerea unor noi tehnologii-cheie”, a adăugat agenţia.

Acest test a urmat unei serii de lansări de arme. Săptămâna aceasta, Phenianul a afirmat că a testat o rachetă planor hipersonică şi, dacă se confirmă veridicitatea informaţiilor, ar constitui un progres tehnologic major, deoarece poate zbura cu de cinci ori viteza sunetului.

Aceste teste au provocat consternare internaţională, Statele Unite împreună cu Franţa şi Marea Britanie cerând o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Programele de arme nucleare şi rachete balistice ale ţării sunt interzise prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU şi, prin urmare, sunt supuse mai multor sancţiuni internaţionale.

De la instalarea lui Kim Jong Un la putere, programele de înarmare au progresat, Phenianul justificându-le prin necesitatea de a se proteja împotriva unei eventuale invazii americane.

Dar pentru secretarul de stat american, Antony Blinken, Coreea de Nord favorizează „instabilitatea şi lipsa de securitate”, a declarat el joi.

sursa foto: Twitter\ Nicolas de Riviere

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Se reuneste Consiliul de securitate si decide nimic.

 2. Aveți morcovul că o să poată şi Corea de nord să bată ín masă .Bravo felicițări.Dacă îndrăznesc să le intre în curte Sua ,Marea Britanie, aruncațile cîte o rachetă la fiecare să nu se mai amestece la nimeni bagacioşii ăştia.Mai un razboi nuclear şi gata cu rasa umană.Umanitatea uma rãu am făcut acestei lumi şi pămintului după alergătura asta după putere şi dominare. Merităm un refres.

 3. Pai ce sa faca? Sa-i infometeze si mai mult?
  Undeva este si dreptul lor la aparare

 4. Adică e ok că SUA în perioada asta testează rachete hipersonice. Dar dacă Coreea de Nord face același lucru, e o amenințare la adresa păcii mondiale.
  E ok că SUA, Regatul Unit și Franța au arme nucleare, dar dacă și Corea face același lucru, este mare pericol.
  Nu Joules Verne a scris o carte SF in care spunea de o armă atât de puternică pe care dacă o va deține fiecare țară, nu vor mai fi războaie de teama anihilării reciproce? Cam așa e cu Coreea de Nord acum. Dacă ăștia nu aveau arme nucleare, acum aveau aceeași soartă ca Irac, Libia, Afganistan, Yemen, Siria etc.
  Bravo lor. Au înțeles că pentru a spera la pace, trebuie să se pregătească de război.