G4Media.ro

O nouă păcăleală sau reformă? Ce vrea Marcel Ciolacu să facă din…

O nouă păcăleală sau reformă? Ce vrea Marcel Ciolacu să facă din PSD

Noul lider PSD, venit și el din negura anilor `90, cu trecut și conexiuni sulfuroase, a făcut în câteva luni câțiva pași mari în direcția corectă, greu de conceput până mai ieri în partidul baronilor și al grupurilor infracționale organizate.

Marcel Ciolacu a oprit măcelărirea legilor justiției în Parlamentul aflat încă sub controlul său. Pentru partidul a cărui miză majoră a fost mereu anihilarea anchetelor și obținerea impunității pentru furtul din bani publici nu e puțin lucru.

A refuzat alianța la locale cu Dan Voiculescu, Călin Popescu Tăriceanu, Gabriel Oprea și Victor Ponta. Gabriela Firea i-a și reproșat voalat că a lăsat-o singură în lupta pentru București. Aici să zicem că ar fi avut și intersul personal de a nu-și ajuta un rival intern să crească, dar prețul plătit este imens: pierderea Capitalei.

Publicitate electorală

Ciolacu i-a îndepărtat apoi pe aproape toți oamenii lui Dragnea, dar i-a primit bucuros pe oportuniști gen Olguța Vasilescu și Claudiu Manda în echipa sa. Dar este un fapt, o realitate că numeroase alte personaje sinistre precum Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, Florin Iordache sau Liviu Pleșoianu nu se mai regăsesc pe listele PSD pe locuri eligibile.

Toți acești soldăței credicioși ai unui infractor aflat azi la închisoare, evacuați din prim-planul vieții politice, au făcut mult rău României. În fine, a reușit să scoată din Consiliul General și echipa dinozaurilor pusă pe liste de Firea, cu Mitică Dragomir, Petre Roman și Anghel Iordănescu jucând pe post de tinere speranțe.

Ciolacu a defilat în schimb, joi, la braț cu medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. Este prima achiziție nouă a PSD, care rupe tradiția impostorilor și analfabeților funcționali propulsați în poziții-cheie din partid.

A arătat foarte straniu Rafila, vorbind coerent, cu subiect și predicat, fără onomatopee sau dezacorduri stânjenitoare, așa cum ne-au obișnuit majoritatea personajelor plimbate prin sediul de la Kiseleff sub titulatura pompoasă de oameni politici.

Sigur că Marcel Ciolacu dorește să marcheze cu Alexandru Rafila ruperea simbolică de trecutul recent, marcat de o contraselecție fără precedent în istoria partidului, și revenirea la normalitate. Dar până acolo mai are de parcurs o distanță uriașă.

Cu toate aceste gesturi reformiste și fapte de netăgăduit, PSD se confruntă cu o mare problemă de credibilitate. Ea nu va putea fi rezolvată prin câteva gesturi cosmetice. Nimeni nu crede azi că PSD se schimbă în mod real sau că se poate schimba cu adevărat. Am mai văzut trucaje similare și în 2016, când Liviu Dragnea a câștigat alegerile cu o campanie pozitivă, atipică pentru PSD, iar apoi a venit urgia peste România.

Toată lumea bănuiește că în spatele unor figuri onorabile, Rafila, Dâncu sau alții, se vor tupila din nou, în tăcere, armate de personaje dubioase așteptând prilejul să dea din nou atacul la resurse în stilul binecunoscut. Până la urmă, oștirea de baroni locali, primari și consilieri județeni, adică grosul acestui partid, este acolo, la locul ei, neschimbată.

Cu alte cuvinte, pe lângă marile acțiuni de imagine, pe lângă scamatoriile mediatice, schimbarea reală se vede pe teme importante, în momente-cheie. Va trebui să cântărim cu atenție, om cu om, să vedem cine sunt noile propuneri pentru Parlament de pe locurile eligibile. Acolo vom afla mai multe despre adevăratele intenții ale lui Ciolacu. Va căuta oameni de calitate, care cred într-o idee, va recruta pe criterii meritocratice și de competență sau tot pe bază de fidelitate față de lider, oportuniști și fripturiști veniți în politică pentru ciolan?

Apoi, avem deja destule semnale că PSD a rămas un pericol cert pentru economie. Ciolacu și ai lui n-au dat un milimetru înapoi de la acțiunea nesăbuită a creșterii pensiilor cu 40 la sută, ba mai mult au plusat în Parlament cu 20% la salariile profesorilor, în plină criză economică.

Așa cum măcelărirea justiției a pus în pericol mortal statul de drept în epoca Dragnea, mascacrarea bugetului cu populisme amenință să scufunde România într-o criză de proporții în epoca Ciolacu, aflat la comandă în Parlament.

Să nu uităm apoi cinismul abisal cu care același PSD, condus de Marcel Ciolacu, a exploatat fricile populației în plină epidmiei, a alimentat curentele conspiraționiste în prima fază și a subminat în Parlament toate măsurile adoptate de Guvern, incitând publicul la nerespectarea lor.

Acum, când situația s-a agravat în România și în Europa, PSD a schimbat foaia fără mari scrupule, dintr-un calcul politic la fel de meschin: amânarea alegerilor i-ar folosi pentru a câștiga timp și voturi. Rezultatul alegerilor locale, oricât s-ar strădui Ciolacu să-l prezinte drept o mare victorie, este foarte prost pentru PSD.

La votul politic, cel pentru Consilii Județene unde s-a votat partidul, nu omul, PSD a luat 22,8%, față de 31,7% PNL. E adevărat că partidul stă ceva mai bine la primării și consilii locale, dar acolo este meritul primarilor pe persoană fizică, nu al partidului. Măsurătoarea politică relevantă se vede la CJ-uri, iar aici PSD a scos un scor foarte slab, mult sub potențialul partidului.

La votul pentru Consilii Județene, PSD a înregistrat o prăbușire față de rezultatele din 2016, când a obținut 37,58% iar PNL a luat 31,93%, adică tot atât cât are azi. Sigur, partidul a plătit din greu corupția, aroganța, discursul anti-occidental virulent și contraselecția valorilor din epoca Dragnea.

Pe de altă parte, dacă mai reformează mult PSD-ul, Ciolacu riscă să-l ducă sub 20%. Grosul alegătorilor PSD votează cu personaje de tip Olguța sau Arsene, nu cu Rafila. Acesta din urmă poate fi un bun ministru al Sănătății, candidat la funcția de premier sau la orice altă funcție executivă, dar e greu de imaginat că va seduce armate de pensionari, de asistați, populația rurală etc. Acolo funcționează cu totul și cu totul alte metode.

Marcel Ciolacu și liderii PSD  știu că populismul economic extrem, discursul naționalist izolaționist și anti-occidental, conspiraționismul, anti-maghiarismul sunt tot atâtea arme interzise cu care au câștigat voturi ușor de câte ori partidul s-a aflat în dificultate.

Ce ne garantează azi că nu vor apela din nou la ele, cu tot fardul gros pe care noua conducere îl toarnă peste fața partidului în speranța că va păcăli încă o dată alegătorii? De unde știm că PSD nu va reveni la obiceiurile sale rele când va simți că are din nou șanse să pună mâna pe putere? Chiar își imaginează cineva că rețelele de corupție din teritoriu s-au dezmembrat peste noapte?

Sigur, Marcel Ciolacu trebuit creditat, încurajat pentru gesturile corecte și înțeles cât de dificil de făcut este orice gest reformist, cât de mic, într-un partid fosilizat în rele ca PSD.

Dar este nevoie de mult timp și de numeroși alți pași în direcția corectă pentru a verifica dacă PSD se poate schimba cu adevărat. Iar miza majoră a schimbării va fi transformarea partidului într-unul inofensiv, care nu mai reprezintă un pericol permanent pentru democrație, justiție, stat de drept și nu aruncă totul în aer atunci când ajunge la putere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

85 comentarii

 1. i will translate this. 48h

  • Ce ai pățit moldoveanco, ai ajuns la Bucale și ești șmekeră?

  • REFORMA.
   Se vede o distanțare de PNL în sens bun.
   Oamenii tot PSD vor vota majoritatea.

   Votul meu nu îl mai primește nimeni,nu merita.

 2. Dă-ne, speram sa te referi la PNL că doar știi că PSD nu ne interesează!!!

 3. Sa incerci sa transformi PSD in PNL in speranta mutarii deciziei electoratului PNL catre PSD este o iluzie . Jocurile sunt deja facute . Cei ce voteaza dreapta nu vor vota nicind stinga si viceversa . Nimeni nu se clinteste nici macar un centimetru .
  Indiferent de ceea ce vor sa arate , public, partidele , optiunile de vot sunt deja facute . Urma alege – nu se potriveste, ca si expresie , acestor alegeri parlamentare din data de 6 decembrie anul curent .Tot felul de incercari ,ale partidelor, care mai de care mai nereusite facute cu scopul de as maximiza votul , ne sunt aduse , in aceste zile, in fata ochilor . Aparent decizia CCR , referitoare la data alegerilor , favorizeza PSD ,ce spera la un scor mai bun pe masura trecerii timpului si erodarea PNL la guvernare .In fapt ii pune pe acestia intr-o situatie ingrata . Ce te faci ? Listele de partid ,pentru alegerile parlamentare, trebuiesc depuse pina in data de 20 octombrie . Daca PSD depune liste , confirma ca data a alegerilor parlamentare 6 decembrie a.c. Daca PSD nu depune liste si legea nu este promulgata in termen util , PSD iese din joc . Daca depune liste si legea este promulgata pentru efectuarea de alegeri in martie 2021 atunci chiar se fac de ris . Depui liste pentru 6 decembrie dar ceri aminarea in luna martie – ce poate fi mai hazliu de atit -, ca sa nu mai spunem ca decizia CCR va fi valabila pentru noul parlment ce va fi dominat majoritar de partidele de dreapta .Ce situatie imposibila aduce in fata PSD decizia CCR. Fiecare pasare pe limba ei piere – ne spune o veche zicala romaneasca. Problema este de credibilitate si nimeni nu mai crede ce doar zice PSD , a avut grija fostul conducator sa ne arate cit de frumos stateau pe hirtie promisiunile electorale , iar datul din gura este prea putin . Nu se vede nici o intentie a PSD de a participa la marile proiecte aduse in fata noastra de tandemul Orban- iohannis impreuna cu UE si USA . Tot ce vedem ca face PSD este incercarea de a destructura deciziile guvernamentale prin tot felul de tertipuri juridice . Politic poate sa le fie bine , dar pentru tara ne asteptam ca aceste mari proiecte sa fie votate si de PSD & comp. La orizont nimic nou . Votantii PSD se vor muta catre PRO daca cei asemeni lor nu se mai regasesc pe listele de partid .

  • Lasă filozofeala și analizează -mi-l pe F. Roman dacă vrei sa fii util!

  • A fost mai destept ca PSD care si-a retras tirziu votul pe initiativa de ingradire ? Intelegi cum se joaca treaba . PNL se dorea a fi lasat in- optai – (un fel de neologism )numai ca cel criticat de tine ,cu minie proletara , i-a pacalit . Iar ai picat piua doua (tot un fel de neologism )ca si cu procesul (doar te necajesc ) , dar ti-am zis de la bun inceput . Filozofeala e buna si ea , mai destupa capatinile .

  • Definim și noi un pic dreapta asta? Că tot vorbim de ea în România, dar nu prea o avem. Dreapta susține, în esență, economia de piață concurențială și liberatea antreprenorială a cetățenilor, precum și dreptul oamenilor de a se bucura de rezultatele economice ale propriei performanțe sau contraperformanțe cu minimum de intervenție a statului sau redistribuire. Dar asta nu răspunde la o grămadă de alte întrebări despre rolul statului, contractul social, serviciile de bqază ale societății, concepția ei morală, identitate, libertate individuală în alte sectoare decât cel economic, egalitate în fața legii vs egalitate de șanse, etc. etc. Electoratul numai dreapta nu votează. Piața politică din România caută redistribuire și intervenționism de stat și e mare amatoare de reglementare rigidă. Deci despre care dreapta vorbim? Nici măcar PNL-ul nu mai are oferte electorale centrate pe antreprenoriat și dereglementarea pieței. Haideți să recunoaștem că votanții români aleg între diverse nuanțe de centru stânga sau stânga radicală iar criteriul principal de departajare ține mai puțin de doctrină și mai mult de nivelul de corupție și incompetență din partide și respectiv de nivelul de dependență economică al unor segmente de electorat.

  • Hai sa ne intelegem ? PNL se declara ca si doctrina(ideologie ) – de dreapta – si numarul mare de investitii , ca parte a dezvoltarii , este centrul tuturor actiunilor actualului PNL si la nivel declarativ , prin vocea premierului si a presedintelui si faptic prin alocarea imenselor sume de bani in constructia de autostrazi si cai ferate si cite si mai cite ,vizibile deja de toata lumea . Este cit se poate de normala existenta unei laturi sociale . Pina la urma intregul UE asta face – pe fondul unui capitalism puternic se suprapune latura sociala , punind in prim planul obiectivelor politice nevoia unor sisteme puternice de invatamint , sanatate ,impreuna cu nevoia de curatare a planetei .In mare cam asta este . Deosebirea majora apare atunci cind cu totii am constatat , in guvernarile trecute , lipsa totala a investiitilor si concentrarea pe cresterea veniturilor fara o baza ecomomica atasata . Banii sau dus pe – hirtie igienica – si atit .

  • Ești tare ciudat!!

 4. @malureanu: Ce spui, este DT cu un pas mai aproape de imparțialitate, acum că a găsit ceva lucruri pozitive și la PSD?

  • Draga @Prieten.
   Nu s-a schimbat nimic. Ce spuneam eu rămâne valabil. Uită-te la titlu! Spune tot.
   Mai aveam o completare la mesajul anterior dar nu au mai vrut să îl publice. Când RB varsa venin la Realitatea TV, SOV nu mai era de mult acționar! Erau alți securisti !
   Și o sugestie către moderator! Calmați-l pe „Vipera acra” cu injuriile! Numai că nu ai argumente sau nu înțelegi mare lucru din ce este în jurul tau , recurgi la injurii!
   Numai bine.

  • @malu, vezi sa nu iti plezneasca vreo vena in cap de atata gandire profund proletara, pe linie de partid comunist. Ma faci sa rad cu prostii de genul „ordine de afara” si alte bazaconii. Cu prostii nu poti discuta, poti doar sa razi de ei. Se vede ca traiesti in prostie, mizerie si intuneric. Prostovanule.

  • @malureanu: Da, articolul în întregul său nu se vrea un elogiu adus ‘reformatorului’ PSD, ci pune sub semnul întrebării realitatea sau posibilitatea reformei în acest partid, măcar că există niște încercări lăudabile ale lui Ciolacu, de înnoire. Dar dacă nu și-ar arăta totodată neîncrederea în profunzimea acestor reforme, ar fi naiv, ignorând adevărul acela rău mirositor din teritoriu, din consiliile județene și primării, din toate instituțiile bugetare, așa cum bine mai jos alți comentatori. Ăsta e adevărul și DT nu face decât să-l observe. Părerea mea.
   Aici e vorba de PSD. Am citit însă pe G4 și multe articole critice la adresa PNL (vezi racolarea de pesediști) ori a lui Iohannis.

  • Exact definiția anafabetului functional!

  • @RM: Te rog dezvoltă.

 5. Dupa 4 ani de opozitie ne putem gindi la cuvintele lui Tapalaga . In acest moment nu de asta are nevie tara . La anul si la multi ani .

 6. Dl. DT continua procesul de demonizare a PSD, ca asa este ordinul. La PNL este foarte bine ! Ei nu au corupți, incompetenți sau impostori! Asta este atitudinea anti-democratica si profund antinațională a presei românești în ultimii cam 10 ani, impusă din afara! La PSD totul este rău, la PNL -PDL- USR, trecem cu vederea cam tot ce este anormal, sau punem încet sub preș! Printre altele, de-aia este un dezastru acum un tara, multi au trecut cu vederea acțiunile total neinspirate, incompetente și răuvoitoare
  chiar ale guvernanților! Și mai sunt multe rele care urmează! Sa vedem atunci cum vom scoate cămașă;

  • Codrine, tu esti taica? Lasa gargara de partid si canta la alta masa, aici nu mai sunt locuri. Prostovanule.

 7. Ce vrea ciolacu? Cred ca este nerelevant si ca el s a predat cu arme si bagaje noilor papusari. S a predat in schimbul unei prezente lungi si constante in esalonul doi al partidului! El nu are talie de lider,stie asta si decat nimic ,in satul lui,si a negociat un post bun la bucuresti.Povestea nu este despre ciilacu ci despre cei care vor sa conduca partidul.Cel mai probabil partidul va fi preluat de dancu pe care tapalaga il numeste onorabil.O fi dar daca ma gandesc la alegerile de la frf,la modul in care s au desfasurat ele,cand EL l a pus pe burleanu, mai reflectez la onorabilitatea lui.

 8. Sincer, pe Rafila nu-l inteleg!! Ce motive poate avea un om care se crede „mare stea” sa intre in PSD? 1. are interese, 2. e prost de bubuie, 3. a fost de fapt si inainte PDSist si acum a dat-o pe fata, 4. este santajat de PSD. Hai s-o luam din alt punct de vedere, ce-i poate promite Ciolacu lui Rafila ca sa intre in PSD? Pai e clar ca ptr PSD urmeaza 4 ani (sper muuult mai multi) de opozitie crancena, deci Rafila nu o sa ajunga la nici un buton, in caz ca la asta viseaza. as merge pe variantele 2 si 4… ah, si mai era un deontolog in ale Covidului, cerselus invartecus, a cam disparut de la TV. Sper sa nu-l mai vad nici pe „expertul” Rafila, acum ca are culoare politica si cam pute.

  • Mai degraba 3.
   Prin educatie este simpatizant de stanga. A tot ezitat sa se afilieze complet la PSD fiindca chiar si cu indulgenta se simtea damful si … na, om rafinat.
   Acum i se pare ca PSD s-ar mai fi spalat, scuturandu-se de cativa mai proeminenti.
   Sunt sigur ca nu ramane mult. O luna doua, pana ridica capacul si-l loveste drept in nas damful de stricaciune. Dupa aia o sa inventeze ceva ca sa se dea de-o parte
   Si nici partidul nu-l va dori pentru mult timp; e util acuma, pentru alegeri, ca sa creada unii nehotarati ca psd a devenit un partid social-democrat ca la carte (cartea aia: UTOPIA).

  • Rafila este prizonierul istoriei familiei sale. Incercati sa revedeti Memorialul Durerii ca sa intelegeti din ce familie vine.

 9. Marcel Ciolacu isi instaleaza gasca la conducere si-i elimina pe rivali. Cam asta-i reforma-n psd.

 10. REFORMĂ DE FORMĂ

  Iara m-a lovit creația
  Cam ca-n ’92 inflația,
  Și mai scriu câte un vers
  Fără niciun gând pervers.
  Mare congres mare
  Pzd-ul a făcut ,
  După cum a zis Ciolaxu
  „Să se rupă de trecut”.
  Și pentru o bună desfășurare,
  Toată lumea și-a lăsat
  Cuțitele la intrare.
  Până-n ultimul moment
  Pontache a tot sperat,
  La acest eveniment
  Ca să fie invitat.
  Și s-a pregătit de zor
  Cu-n pistol și un topor,
  Praștie cu amortizor
  Dinamită-n buzunar,
  Și-a învățat din dicționar
  Expresia „Allah Akbar”.
  Derutatu de pe pod
  Trădător de meserie,
  Cică ar fi vrut si el
  Să le facă o „bucurie”.
  Stă pe budă.,meditează
  Un „gaz” mai eliberează
  Se screme puțin mai tare,
  Îsi dă drumu la….lipsa mare.
  (Și devine furios
  Uitase să-și dea pantalonii jos.)
  Ăștia parcă-s Pic și Poc
  Cei mai copii proști din bloc!…
  Pzd-ul „reformat”
  Ce dracu, ne-am căpiat?
  Când ei sunt de fapt urmașii
  Cizmarului împușcat.
  Pzd-ul „reformat”
  Despre ce vorbim măi frate?
  Ăștia s-au uitat prea mult
  La Sf-uri cu karate.
  Pzd-ul „reformat”
  Nu știu cum e pentru voi,
  Pentru mine valorează
  Mai puțin ca un puroi.
  La șefia clanului
  Să ajungă boss de boss,
  Barbă-cot a concurat
  Cu-n bătrân libidinos.
  Înainte de congres
  Amândoi se credeau zmei,
  Dar i-a dat-o tractoristu
  Ca Gatti la Doroftei.
  Mi l-a umilit Ciolacu
  Pe cretinu cu abacu,
  De nu-i mai trebuie șefie
  De acum până-n vecie.
  Tractoristu de Buzău
  A ieșit învingător,
  Si-a promis că o să facă
  Un partid de viitor.
  Ca s-o spun in mod galant
  Să n-o dau in mârlănie,
  Tot acest deziderat
  Mi se pare o utopie.
  Și și-a tras echipa tare
  Numai oameni de valoare.
  Oameni buni, cu competență
  Și cu multă experiență,
  În hoții și futișaguri
  Mânării și alte fleacuri.
  Lia, Gabi si Sorin
  După ce-i asculți puțin,
  Parcă te ia cu leșin.
  La Volguța-franțuzoaica
  Milfă faină și matură,
  Singura ei experiență
  Este „să mai stea o tură”.
  Cu Găbiță treaba-i clară
  Când te uiți la Capitală.
  Realizări în patru ani:
  Flotă de la otomani,
  Companii municipale
  Dar puțțțțin cam ilegale,
  Operație între fese,
  Și-a deschis multe procese.
  Altceva ce-a realizat?
  Un mare 0 barat!
  Intr-o scurtă caracterizate
  Pot să spun „decât” atât:
  Are ifose de țoapă
  Și un caracter urât.
  Dar la ultimul scrutin
  Oamenii au hotărât,
  Pe țoapa de Voluntari
  S-o trimită la păscut.
  Cam așa-i tot pzd-ul
  Egoiști, haini, blazați,
  Și nu vor deloc să accepte
  La o parte când sunt dați.
  Au impresia ca sunt veșnici
  Că-s stăpâni, și că sunt zei,
  Și că nici măcar Planeta
  Nu se-învârte fără ei.
  De fapt sunt doar nulități
  Școliți la diverse facultăți,
  Pe la 40 de ani
  Pe plocoane si pe bani.
  De fapt sunt doar nulități
  Cu profil de derbedei,
  Care și pentru o rublă
  Se mănâncă între ei.
  Când n-ai școli, calificare,
  Esti rebut fără valoare,
  Du-te frate-n Kiseleff
  Ca te fac ăia „om mare”.
  Primesti funcții, bani din gros
  Doar c-o singură condiție:
  Să-l săruți pe șef in dos.
  La următoarea votare
  Depinde numai de noi,
  Sa le arătăm la toți direcția
  Către lada de gunoi.
  Cu un minim de efort
  Să ieșim din amorțeală,
  Să mergem cu toți la vot
  Să le dăm „daună totală”.
  Și intr-o atmosferă tristă
  Dezolantă, pesimistă,
  Pe limbrici să-i văd cântând
  „Aruncă-mă în aer
  Hai dă cu mine de pământ…”
  Acești mârșavi indivizi
  Vă pot spune pe cuvânt,
  Ne sunt la fel de utili
  Ca o flatulență-n vânt.
  Credit poți să le mai dai
  Și să îi crezi pe cuvânt,
  Doar in cazu-n care ai
  Două zile pe Pământ!
  La următorul congres
  Dacă e să mă întrebați,
  Nu i-aș mai lăsa să intre
  Decât bine înarmați.
  I-aș lăsa să se dez….bată
  Să scăpăm de ei o dată.
  Să ne amintim de ei
  Cu „plăcere adevărată”,
  Tot așa cum ți-amintești
  Despre o clismă ratată!

 11. Atentie ce va spun! in urmatoarele luni, PSD se va reforma mult mai repede decit PNL.

 12. Sa radem sau ce sa facem dupa ce am citit articolul?!
  Dane, eu NU cred in reformarea PNL si tu vorbesti despre reformarea PSD, dupa ce Ciolacu a adus 3 lulele 3 surcele in PSD??!!
  PSD e o stare de spirit, o REALITATE a Romaniei, asta nu dispare cu uan cu doua!
  Nici o sansa, PSDismul e in oricare fibra a Statului roman iar ei STIU asta, TOATE Institutiile Statului roman sunt infectate cu PSDism iar MAJORITATEA votantilor lor DACA ar fi iesit la vot azi NU mai era PNLul castigator la locale!
  Romania profunda e PSDista, la tara oamenii aia multi si saraci nu vor altceva decat PSDisme, asta stiu ei, asta vor sti cat vor mai trai..
  In opinia mea, ANI Muuuulti de-acum incolo PSDul va avea votanti, doar frica de COVID 19 a impiedicat PSD sa castige localele…pai la ce saracie e in sudul subdezvoltat si in Moldova saraca, PSDul are votanti, doar COVID ii opreste sa castige de fiecare data…
  De curand am fost la o inmormantare in sudul subdezvoltat, oamenii aia rupti de lume sunt PSDisti pana in maduva oaselor…acolo, PSD castiga fara campanie electorala!
  Operatiile cosmetice ale tractoristului analfabet Ciolacu nu ma conving deloc.
  Faptele din Parlament(vezi initiativa parlamentara anuntata AZI pe G4media, cu modificarea Legii 544/2001!) si din TOATE Institutiile inca dominate de PSD(Vezi CCR!!) demonstreaza clar asta.
  NU cred ca PSD se va schimba in profunzimea lui, ar insemna sa vina OAMENI cu Educatie solida, cu Principii morale si etice, pai NU ar mai fi PSD!!!
  PSD e o adunatura de semianalfabeti, fara nici un fel de PRINCIPII privind Morala, Statul de drept, Democratia, NIMIC!!
  Iar azi in Romania PSDismul e in tot si-n toate, cu ce si mai ales CINE va deratiza Romania de PSDism?!!
  Asta e „mareata realizare” a lui Dragnea: Statul e intesat de o cangrena greu tratat si de vindecat: cronica, maligna.
  MUULTI ani ii vor trebui Romaniei sa REFACA, sa RECLADEASCA Institutiile dupa astia 3 ANI ai lui Dragnea!!
  CINE va fACE asta?!
  Eu NU vad politicieni capabili pentru RECONSTRUCTIA Romaniei nici in 20 de ANI!

  • Excelent punctat. Psdismul este generalizat in multe institutii si partidel! Este o stare de incompetenta, furt, populism si impostura etc. Etc.

  • Daca tu nu vezi , nu inseamna ca nu exista , daca tu nu stii, nu inseamna ca nu se poate , daca tu nu intelegi ,nu inseamna ca nimeni nu intelege . Voteaza elefantul roz si gata ai inteles .

  • Mare parte din angajatii functionarii de rang mediu si mic, din primarii sau oricare institutie a statului care primesc salarii de la buget, sau depind de buget) cam la 90% din staff-ul care nu se schimba o data cu schimbarea culorii politice a sefilor este in mod stabil psd-ofila.
   P-astia nu-i clintesti din principii si indiferent daca au sau nu calitati reale profesional, pentru ei, sa ajunga sa lucreze „la privat” e expresia ne-reusitei in viata.
   Toate asteptarile lor – de bunastare si confort – sunt legate de promisiunile psd, iar atunci cand astea nu se indeplinesc – chiar daca e evident ca nu au cum – au rabdare pentru ca numai de la psd pot astepta asa ceva…

  • Băi „m”, mai schimbă dracu placa asta că a ruginit! Ți-am mai zis: dacă nu ai o opinie personală, dacă nu știi să ți-o expui, dacă doar ai privirea inteligenta dar nu poți să te exprimi, ca câinii dresați (cacofonia e cu dedicație!), las-o tată, nu te mai expune inutil că te faci de râs, la naiba! Capu’la fund!

  • Un punct de vedere mai mult decat realist, asa arata Romania in prezent si asa v-a arata si in viitorul apropiat.

 13. Inca mai traieste cineva cu iluzia ca pezede se poate reforma? Dupa 30 ani de dovezi peste dovezi?
  Pezede face ce stie el cel mai bine, reduce sonorul inainte de alegeri ca sa adoarma electoratul de dreapta si revine cu motoarele turate dupa ce se constituie parlamentul cu noi legi care sa le ofere impunitate la furat.
  A fost la fel in fiecare ciclu de alegeri, in 2016 Cariatu’ a castigat pe fondul unei campanii fara scandaluri sau acuze la PNL, mergand pe burta pana in ziua aleerilor. Ce a urmat se stie deja.
  Ciolanul e doar un Dragnea mai prost sau un Dancila mai destept, la fel cum penele e doar un pezede mai prost.

  • Psd nu se poate reforma cu adevarat, asadar ar trebui sa stam de vorba despre re-formarea lui intr-o alta adunatura cu acelasi pestilential miros, dar nu din prima, ci doar dintr-a doua, dupa alegeri. Altfel, psd se tot re-formeaza de 30 de ani, iar prima schimbare la fata a facut-o in ’89, din pcr in fsn, si-asa mai departe. Cand putoarea ordinara de hoit intepenit in rele iese la suprafata, hop, e nevoie de o igienizare, sau o re-formare, si-asa psdr, psd etc etc. Psd este un mort viu, care nu mai moare dracului. Iar rahatii de rafila si streinu-cercel au la sigur scheleti grei prin dulap, de-au decis sa se alature psd, ca se stie si ultra-stie : scopul psd de la inceputuri a fost intotdeauna cel de a fura, de a proteja coruptii, de a si-i apara de justitie prin imunitate si de a-si da legi pentru ei, hotii.
   Ce-am scris anterior, e o pledoarie pentru claritate si precizie, d-le Tapalaga. Sunteti un jurnalist matur, credeam eu, nu unul naiv.

  • @Gabriela Constantinescu: Dna Constantinescu, dvs comentati la un articol depsre „reformarea”PSD, pai uitati-va, dna, ce fauna aveti la PNL, zile intregi NU ati aparut pe forum sa comentati NEFACUTELE zilnice ale uvernului Orban prin NUMIRILE Scandaloase, indivizi semianalfabeti plini de Diplome eliberate de celebrele fabrici de diplome(ati fost data DISPARUTA TOTAL la articolele despre Baranga in fruntea ONPCSB!???), FIX ca la PSD, dna Constantionescu, ce naiba faceti acolo, zi de zi EU care am salutat pana la cer si inapoi plecarea analfabetei Dancila, m-am vazut in situatia de a scrie comentarii despre mizeria absolut inacceptabila din PNL!
   S-a inconjurat Orban de o fauna de indivizi cu Educatie precara, cu colectii de Diplome FIX ca la PSD, care au FACUT FIX NIMIC la viata lor si pe acre NU ii RECOMANDA FIX Nimic in inaltele functii in Statul roman, uitati-va cine e Secretar general al Guvernului, acel Costel Barbu, individ DUBIOS, dnaConstantinescu, croit fix pe model PSDragnea-Teleorman(cautati ce am scris eu la acel articol: am crezut ca e de la PSD acest individ dubioos din Teleorman!)!
   Uitati-va IERI ce mizerie a facut acest populist Fl Roman aliindu-se initiativei PSDiste de modificare a Legii 544, ca va sta in gat Informarea Cetatenilor sau la initiativa lui legislativade acum 2 saptamani(a fost |INITIATOR UNIC!) privind Diurna pentru Conducerea ASF, care a trecut de Camera Deputatilor in Procedura de urgenta ceruta de Roman(!), cata GRIJA la PNL pentru Sefimea aia cu Salarii si Bonusuri de Zeci de MII de Euro/Luna, cand noua pensionarilor PNL ne spune ca „NU sunt BANI”, uitati-va la numirea Codrutei Filip Consilier debutant la MS si la balbele Minsitrului Tataru, care a anuntat Ancheta Interna, NICI AZI dna Constantinescu NU au anuntat NIMIC despre Ancheta aia interna(FIX ca la PSD!), uitati-va cum Orban ne-a promis in Mai ca va analiza in 5 ZILE Lista ONGurilor care vor CONSILIA Minsiterul Fondurilor europene pe exercitiul 2021-2017 cand cu existenta ONGului lui Alexandru Cumpanasu pe acea Lista, NICI AZI Orban NU a mai anuntat NIMIC, Lista e Dumnezeu s-o ierte…
   Pot scrie pagini intregi, dna Constantinescu, cu astfel de mizerii PNListe!(NU mai vorbesc despre NUMIREA scandaloasa a Giorgianei Hosu in fruntea DIICOT de catre dubiosul Catalin Predoiu, asta a pus capac Statului de drept, ne-ati convins, in frunte cu Johannis, ca statul de drept e „rezolvat” si gata, nu mai avem ce astepta!!!)
   Cum, dna, va apuca „grija” sa comentati „reformarea” PSD, cand mizeria PNLista NU va sare in ochi?!
   Apareti pe forum cand e articol depsre PSD, dar cand titlurile sciu depsre mizeria PNLista sunteti data „disparuta” pe formul asta!!!
   Dna Constantinescu, mizeria politica damboviteana nu are culoare: nu e nici rosie, nici galbena, peste tot vedem aceeasi mizerie politica, PNL=PSD, aduceti argumente ca NU e asa, de fiecare data cand G4media scrie de cate un caz din PNL, NU veniti sa scrieti cand titlul e despre PSD, altfel…confirmati ce-am scris mai sus!!

 14. Acuzația de antimaghiarism la adresa PSD este total incorectă. Amintiți-vă doar de reproșurile lui Claus Iohanis la adresa PSD , rostite în limba maghiară, de avertismentele ,, patriotice„ ale lui Rareș Bogdan cu privire la poziția capitulardă a PSD față de UDMR în Parlament etc.

  • Asta cu pozitia partidelor romanesti fata de UDMR e atat de simpla: cand ajunge la guvernare, fiecare aprtid mare romanesc(PSD sau PNL sau fostul PDL) face alianta cu UDMR iar UDMReii sunt cei mai buni aliati, gasiti in Noiembrie 2016 cum ii lauda Gabriela Firea!
   Cand e in opozitie, fiecare partid mare romanesc ataca celalat partid aflat la guvernare cand face alianta cu UDMR!
   Aceeasi balama politica UDMR e buna la guvernare cu oricare partid romanesc, cand e nevoie!
   Atunci, nici unul nu mai e anti-maghiar, o sa vedeti PNL cum va face alianta cu UDMR daca va acstiga parlamentarele!

  • Lili iar te inseli

 15. Nenea Dan, analiza ta este ok dar trebuie o „mica” mentiune. Este complet irelevant sa calculam si sa facem scenarii pe procente pana nu aflam rezultatul real al magariilor de la sectorul 1 al Bucurestiului. Sa vedem de fapt pe cine si cat voteaza romanii in realitate si dupa aia sa estimam alte cifre.

 16. Ciolacu de cati ani e in PSD? Daca a fost membru mai mult de 20 de minute e deja compromis iremediabil, asa ca nu vad ce justificare au laudele astea…

  • Ciolacu a fost ani de zile mana dreapta a lui Dragnea, a fost in partid inca din 1990 cand s-a inscris in FSN!
   Ciolacu e PSDist pur sange!
   După ce PSD a intrat în epoca Dragnea, Ciolacu și-a sporit considerabil influența în partid din funcția de președinte al organizației județene Buzău a PSD și ca lider de grup al deputaților social-democrați în prima jumătate a anului 2017.
   După demiterea premierului Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu a devenit vicepremier în cabinetul condus de Mihai Tudose, cu care se afla dinainte în relații foarte bune, mai ales că cei doi conduceau filialele din două județe învecinate, Buzău și Brăila.
   A avut fel de fel de functii de conducere in Camera deputatilor, crede careva ca le putea obtine fara sprijinul lui Dragnea, cu care mergea la pescuit de stiuca?!
   Intre Februarie 2015 – Ianuarie 2017 a fost Secretar al Camerei Deputaţilor, Membru al Biroului Permanent al camerei, cand Dragnea era Presedintele Camerei deputailor, iar langa Dragnea!
   Dupa condamnarea lui Dragnea, Ciolacu a ajuns Presedintele Camerei deputatilor!
   E PSDist pur sange!!!

  • 🙂 „mana dreapta a lui Dragnea…” aia cu care se stergea la …

 17. A fost pe adevarul o serie de articole despre cv parlamentarilor. Dezastru! Cum sa faca legi bune oameni care n-au muncit niciodata in mod real. La fel ca si Ciolacu. Oameni a caror educatie economica este ZERO, mereu vor da numai legi populiste sa dea la tot poporu’ ca nu dau de la ei, ci din bugetul de stat. Nici nu-si pun problema ca noi suntem statul si biugetul statului este alimentat de contribuabili. Psd NU se va reforma niciodata, nici cu ciolacu nici cu dancu si nici cu Rafila, groparul dspurilor profesionalizate si a inst. Cantacuzino.

 18. Daca PSD se reformeaza impingand in fata oameni ca Doina Federovici de la Botosani, care i-a luat locul Vioricai Dancila atunci mai bine nu! Am crezut ca nu se poate mai jos de DANCILA, dar se poate, ca o secretara care nu stie bine limba romana, sa ajunga presedinte de CJ si vicepresedinte PSD!

  • Si eu am crezut ca nu se poate mai jos decat dancila, dar a urmat imediat ciolacu.
   In istoria FSN -> PSD nu a existat niciun moment de crestere

 19. Ciolacu pregateste terenul pentru o alianta cu PNL, sa fie mai usor de vandut alegatorilor de la PNL alianta

 20. Bai, lasati prostiile savante, scormonitul in balega.
  1. PSD nu se schimba, trebuie sa dispara din politica ca altfel ne distruge pe toti.
  2. PSD nu va disparea din politica atat timp cat alearga singur pe stanga (Pro-Ponta etc sunt doar schije de PSD). USR a ratat sansa sa impinga PSD afara din joc intrand in forta pe centru-stanga. (Ca urmare a greselii, ma tem ca va disparea USR).
  3. Marea majoritate a votantilor de stanga nu sunt chiar asa tampiti. Pur si simplu voteaza cum le este interesul, asa cum fac si ceilalti. Iar interesul lor este sa nu fie lasati de card, sa fie si ei respectati si sa manance o paine. Ideea ca votatii PSD sunt dupa chipul si asemanarea PSD este falsa si inselatoare. Daca ar avea ALTERNATIVA, altfel s-ar desfasura lucrurile, dar NU AU.
  4. USR-ul crede ca nu ar putea fi inteles de „votantii PSD”. Fals: sunt votanti de stanga sau centru-stanga (ma rog, si o minoritate (doar) de rinoceri comunisti). Daca USR-ul nu ar fi asa arogant si ar intelege ce-i cu ei si in ce s-au bagat, ar realiza ca au toata capacitatea de a comunica cu 95% din cetatenii acestei tari. Dar ei sunt blocati cu mintea undeva in anii cand erau studenti, nu se amesteca ei cu „taranii”.
  5. Cine va propune o cale viabila moderna de centru-stanga, va scoate PSD din istorie. Pana atunci, PSD-ul traieste si sapa la temelia Romaniei.

 21. Trebuie sa recunoastem ca romanii au o mentalitate profund de stanga. Pana si ”dreapta” e obligata de aceasta mentalitate nationala de atarnator la stat sa implementeze masuri de stanga, caldura subventionata, transport public subventionat etc.
  Ceausismul a spalat pe creier boborul ca exista lucruri ”gratis”. Taranii si muncitorii erau jegmaniti cu impozitare mascata statal comunista de 70% din plus valoarea muncii dupa care li se dadea echivalentul de 20% inapoi cu titulatura de ”gratis”
  Atarnatorii de serviciu trebuie sa inteleaga ca NU exista ”gratis”, cineva munceste si plateste pentru acel ”gratis” !!!!!!

 22. A zis si Orban ceva inteligent: cu o floare nu se face primavara, desi daca floarea asta suava de Rafila a acceptat sa fie replantata in haznaua PSD, putem presupune ca nu chiar asa mare scula pe bascula. In termeni de capital politic, prin mutarea asta PSD castiga fix o p*la, iar Rafila castiga sansa de a primi placute suedeze.

 23. Nu e nicio reforma.
  Continua si astazi atacurile la mecanismul de „check and balances”. Propunerea recenta referitoare la accesul liber la informatii de interes public (remarcati ca inca se numesc DE INTERES PUBLIC, dar nu vor fi date publicului, daca vor unii).
  O reforma adevarata ar fi fost vizibila daca persoanele „trase pe dreapta” ar fi fost pur si simplu excluse din partid. Asa, GARANTEZ ca se vor revedea ca propuneri pe tot felul de posturi caldute prin consilii de institutii publice sau firme de stat, ASF, CNA, posturi in partid, chiar numiri la CCR. O reforma adevarata ar fi fost vizibila daca discursul public al PSD ar fi acuzat aceste persoane ca sunt incompatibile cu noul PSD.

 24. E PSD, totul e o pacaleala.

 25. A zis Base o vorba odata Psd e ca un sarpe Trebuie sa-i tii piciorul pe cap Daca iti faci iluzii si il lasi te musca rau de tot Se referea la Iohhanis care atunci credea ca se poate intelege cu psd

 26. La cele 2 articole pe tema initiativei legislative de modificare a legii 544/2001 am avut 2 comentarii. Ambele au fost blocate, deși nu conțineau obscenități, calomnii, injurii etc.
  Am inteles mesajul, nu va mai deranjez.

 27. pleaca astia, vin altii, pt sezonul 2021-2024, si mai sinistri. se incalzesc pe margine.

 28. Altele sun pacalelile, cele reale, care se petrec deja, despre astea să vorbiți și G4 și voi care comentați!
  De exemplu, după marea păcăleală a pensionarilor cu aplicarea legii 127/2019, mai este una cam în același stil:
  Păcăleala personalului sanitar implicat în lupta cu Covid-19!
  Am pornit documentarea de la o știre auzită întâmplător azi despre neplata pensiei legale de urmaș pentru copilul unei asistente sau infirmiere decedate de Covid-19.
  Caut legea și gasesc:
  Lege 56/2020 promulgată prin Decret 262 din 15.05.2020 și publicată în M. Of. 402/15.05.2020.
  Aceasta lege a fost votată cu 312 pentru, 0 contra, 4 abțineri și un vot lipsă.
  Deci, a fost votată practic de toți deputații indiferent de partid! Ca la PCR!
  Dar, ce să vezi?
  La 5 luni de la întrarea în vigoare, nu se poate aplica!!!!!!!!!!
  De ce?! N-are sursă financiară!
  Păi cum, PNL, după experiența cu Legea 127/2019 a Pensiilor publice, votează în unanimitate, în pandemie, o lege fără sursă financiară și Președintele iar o promulga?!!!!!
  La guvernare e PNL și mai admit cumva jocul scârbos făcut cu legea pensiilor dată în timpul guvernării PSD, dar cu astalalta nu se mai potrivește!
  Rezultatul:
  Oamenii și-au cerut drepturile legale în vigoare, reprezentanții lor au sesizat MFP, MFP i-a trimis (pasat) la MS (că MS dă Ordinul) și M S zice că nu poate pentru că ar mai trebui schimbat un articol din legea 55/2020 (care reglementează starea de alertă). Deci MS nu poate sa facă Normele de aplicare a legii 56 pentru că ar încălca legislația!!!!
  Te doare capul!
  Cerc vicios premeditat!
  Prosteala populației de către PSD, PNL și Președinte continuă în același tipar de anul trecut.
  Sa fiți sănătoși!

  • Daca te frigi o data suflii si in iaurt , dar mai degraba faci ca si racul, sa nu cazi in plasa pescarului , apropo de fundul- fundului – lacului – desigur . Intre timp poate aflii cine conduce Senatul Romaniei si poate intelegi ca PNL nu se putea opune legii respective nici politic nici principial . Faptul ca legea a devenit imposibil de pus in practica este imputabil celor care au scris-o . Poate ne spui cine ? Referitor la legea pensiilor stim cu totii ca ai gasit rezolvarea miraculoasa dar acum- capul la fund – nu se poate ce vrei tu. Ai cam luat leapsa cu mai tote zicerile tale . Nici PMP nu a cistigat , nici Iohannis nu a pierdut si Orban chiar face treaba buna . Hai ne vedem pe 6 decembrie sa admiri cum nu intra unii in noul parlament .

  • Mai fratie, mai Marcele : a devenit un fix chestia ta cu presedintele ? Chiar nu vezi nimic bun? Ai orbul gainilor sau ?S-a inselat atita amar de lume de-l votara .

  • Hai pa!

  • Cafeaua, dar nu Iohanis.
   Nu s-a înșelat lumea pentru că era al mai răsărit dintre toți proștii și neaveniți care au candidat. Problema este alta: nu a învățat nimic din primul mandat și este la fel de slab. Acum 6 ani când l-am votat am crezut ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. Din vara lui 2017 avem un președinte inexistent.
   Câte medieri între puteri sau între instituții ai auzit că a exercitat în 6 ani?!
   Am avut alte așteptări de la el, iar dacă voi vă mulțumiți cu foarte puțin – să fiți sănătoși!

  • m, ți-am mai spus că ai o judecată ciudată! Ești bucureștean? Ar fi o explicație…

  • Daca ar fi asa cum spui tot ar fi ok , dar la tine este altceva, mai presus de nevoia de intelegere , pe care o posezi ,dar nu o folosesti in acest caz . Mai cunosc citeva persoane , asa ca si tine si cam de aceiasi etate , ce ar jura cu mina pe biblie, cit de slab (ei ar zice altfel ) a fos presedintele . Macar ai curajul si spune de ce .

 29. Cat de mult manipulati! 1. PSD nu a luat doar 22,5% la alegerile locale. Puneti la socoteala si judetele sau localitatile unde a mers cu diverse aliante si veti vedea ca e bara la bara cu PNL. 2. Sustineti ca PSD a „masacrat Justitia”, dar nu v-a deranjat nici macar un milimetru cand ministrul justitiei al PNL a pus pe masa un proiect de lege in care reintroduce decidentul politic (presedintele Romaniei) in numirea judecatorilor de la Inalta Curte! Ca sa nu mai vorbim de „dezincriminarea racolarii magistratilor de catre serviciile secrete” care inseamna controlul asupra Justitiei de aceste institutii oculte. Asta cum se cheama domnul Tapalaga? La fel ati maniplat si cand scriati ca Sectia Speciala este un mijloc de control politic asupra magistratilor – care control politic? ca decidentii politici nu sunt implicati deloc in numirea conducerii acestei sectii! Nu va e rusine sa mintiti in fata in popor intreg? 3. L-ati pus pe Plesoianu la gramanda cu celelalte „figuri sinistre” din PSD sau de „soldateii credinciosi ai lui Dragnea”…. desi el nu e nici un incompetent agramat, cum sunt multe dintre acele figuri sinistre metionate si nici un soldatel al lui Dragnea pe care, de altfel, l-a criticat public de complicitati cu statul paralel. 4. Pretindeti ca PSD masacreaza economia cu deciziile lor de cresteri de pensii si salarii, in conditiile in care pensiile din Romania au cea mai mica pondere in PIB (deci nu vorbim de valoarea nominala, ci de cat cheltuie fiecare stat din UE pe pensii, procentual din capacitatea economica a fiecarei tari). Iar despre salarii, tot voi va plangeti ca, Vai, ne pleaca tinerii din tara!!!! Pai cum sa nu plece daca aici salariul e la un sfert decat cel din Germania? Cum vreti sa ramana tinerii in tara daca sustineti cu atata ura si inversunare ca majorarea salariilor este o masura populista??? Hai sa va vad impartialitatea jurnalistica pe care o mimati! Veti publica acest comentariu pe site? Veti raspunde cu argumente rationale la ceea ce am scris aici? Evident ca nu! Dar macar veti citi aceste randuri si veti vedea ca nu toti romanii pot fi manipulati asa cum va propuneti!

 30. Vorbiti de lucrusi sfinte d-le Tapalaga.Reforma in PSD acum cind inca mai pot?O mare pacaleala cu domnul asta de care nu am auzit pina acum si despre care nu cred ca ar fi un specialist de valoare.Au mai facut figura cu Oprescu care ajunsese ,,MARE” tot datorita lor pt ca au pompat bani in spitalul lui.Dupa ce i-au pus aura de sfint , l-au bagat in politica si a facut ce-a facut tot dupa sfaturile lor si competenta lui.Acum au gasit alt ,,infometat „ori dupa bani ori dupa onoruri si-folosesc ca pe hipoclorit.Sa speram ca nu se vor mai lasa pacaliti romanii.Doamne ajuta!

 31. 🙂 „mana dreapta a lui Dragnea…” aia cu care se stergea la …

 32. Daca tot despre PSD se scrie în Ro atunci chiar ca viata politica romaneasca e mai mult decat saraca !

 33. Adevarul este ca PSD nu are nimic de-a face cu democratia. Vestea buna e ca, implicit, nici PSD nu este un partid democratic. Asta inseamna ca pe statutul actual, liderul actual poate conduce partidul doctatorial in masura in care se inconjoara de fideli si scapa de fidelii altora si de independenti puternici.

  Dupa toate indiciile Ciolacu este in contact cu alte centre de influenta decat baronetul si armata de asistati a PSD. Singura necunoscuta este cat este de strans acest contact.

  Dupa cum ne-a spus-o si DT, raspunsul corect il vom afla analizand listele candidatilor PSD la parlamentare. Daca pe liste se vor mai afla macar inca 10 candidati de tipul (nu neaparat de talia) lui Rafila, iar alti 10 candidati de teapa lui Serban Nicolae atunci sunt sanse ca noul parlament sa coopereze pentru instaurarea unui adevarat stat de drept. Nu unul construit de „triada” Base-Lulu-Colde care nu l-au adus pe Dragnea si ai sai.
  Nu in ultimul rand, PSD va pierde in continuare in jur de 1/3 daca nu chiar 40% din fotoliile dobandite in 2016. Rezultatul de la locale este cat se poate de relevant in perspectiva parlamentarelor, ba chiar foarte inselator.

 34. Încă o păcăleală, sigur!

 35. Ciolacu prezintă o reformă de fațadă, păpușarii P$D continuă cu aceleași planificări meschine de îmbogățire din fonduri publice. „Lupul își schimbă părul, dar năravul – ba.”

 36. Se pregateste USL2. Veti vedea cum dupa maxim 6 luni de guvernare cu USRPlus, PNL va decide sa rupa acea coalitie exact cum a facut Tericeanu cu PDL cand erau in alianta DA.
  Cu cine va face apoi PNL un nou guvern? Cu PSD reformat care e posibil sa-si schimbe si numele pana atunci. Si Johanis s va veni sa ne explice ca el a vrut cu USRPlus dar nu s-a putut si ca tre sa coopteze PSD la guvernare.
  Asta e. Romanii vor avea ceea ce voteaza. Voteaza politicieni vechi, securisti, hoti, incompetenti si agramati, aia vor avea. Iar Romania va continua in mediocritate si baltire.
  Florin Roman e individul exemplar de ce inseamna politician corupt, unsuros, mincinos si incompetent. Astia ca el ne vor guverna inca 4 ani.

  • Usor cu pianul pe scari, daca Florin Roman e ”politician corupt, unsuros, mincinos si incompetent”, atunci toata garnitura psd cum e – dragnea, ponta, firea, teodorovici, serban nicolae, carmen dan, nicolicea, tit-brailoiu, radulescu mitraliera, vasileasca, manda, dancila, suciu, buzatu, stanescu, cuc, andrusca, arsene, budai, si alte zeci si sute de jartele psdiste ingramadite in parlament in 2016, si de 30 de ani incoace?

 37. Totul este sa crezii ! cand partidul acesta va obtine 5-10 % idiferent de alegeri, atunci va avea sansa sa se reformeze