G4Media.ro

Guvernul acceptă o propunere a sindicatelor din educație ca salariile să crească…

Guvernul acceptă o propunere a sindicatelor din educație ca salariile să crească de la 1 ianuarie cu 50% din diferența dintre salariul actual și cel din viitoarea grilă / Au fost acceptate și vouchere

Potrivit unui mesaj al preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, transmis pe grupurile membrilor de sindicat din educaţie, Guvernul ar fi acceptat, sâmbătă seara, o propunere a sindicatelor.

UPDATE: Pentru profesori și ceilalți angajați din Învățământ cererea acceptată ar fi creștere salarială de 25%, pentru toți angajații, față de nivelul de salarizare dinainte de ordonanța (OUG) 53 prin care s-au acordat câteva sute de lei profesorilor și personalului nedidactic, potrivit surselor Edupedu.ro. Mai exact, este o creștere pentru cei cărora nu le-a crescut salariul cu 25% prin OUG 53/2023, ci cu mai puțin, de exemplu 18%, urmând să fie aduși la procentul de 25% și aceștia.

Sindicatele au mai solicitat, iar Guvernul ar fi acceptat și vouchere/prime de „1.500 anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027”, soluție negociată încă de vineri cu Executivul. O altă cerere acceptată ar fi creșterea la 50% a primei tranșe din diferența între salariul actual și noua grilă din noua lege a salarizării, de la 1 ianuarie 2024. Până acum sindicatele primiseră o primă tranșă de 40% și mai apoi 45% din această diferență.

În continuare este ședință comună a Consiliilor Naționale ale Liderilor celor două federații, conform surselor Edupedu.ro.

Amintim că sâmbătă profesorii și angajații din Educație au respins oferta de vineri, 9 iunie, a Guvernului, făcută în a 12-a zi de grevă generală. Pe baza unui referendum făcut cu membrii de sindicat aflați în grevă, cele două federații au decis să respingă ultima propunere a Executivului, cea prin care angajații ar fi urmat să primească câte 1.500 lei net în luna octombrie și o creștere salarială cu 45% din diferența dintre salariul actual și cel din viitoarea grilă inclusă în viitoarea legea a salarizării.

Condiţia pusă de Executiv sindicatelor ar fi ca acestea să anunţe duminică, la ora 9.00, la sediul Guvernului, încetarea conflictului.

”Bună seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului că solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creşterea salarială. 1500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar pâna în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027. 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ian 2024. Condiţia este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului. Rog consultaţi colegii rapid şi ne comunicaţi în această seară”, se arată în mesajul transmis pe grupurile sindicaliştilor, publicat de News.ro.

Anterior, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, le-a precizat sâmbătă jurnaliştilor că greva din educaţie continuă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Dacă nu este în monitorul oficial nu exista, o păcăleală.

 2. Sa taie pensiile speciale si sa creasca salariile profesorilor
  M am uitat pe N declaratii de avere si am ramas cu cateva intrebari:
  -de ce angajatii cu studii medii si fara bac din armata au salarii de cel putin 3300 net?
  -de ce angajatii cu studii medii din MAI agenti de paza la penitenciare care nu fac nimic, politisti care dorm in logan uri, oameni care dorm pe ei la ghisee au salarii de inceput de 3700+NET?
  -de ce profesorii cu studii superioare au salarii sub 3000NET cand ei educa viitoarele generatii?
  M@RS Ciuca si Ciolacu acasa

 3. eu nu inteleg cum vine asta, 25% crestere si niste sume fixe de genul 1500/500/wtf…
  Se abroga si matematica daca tot doctoratele nu mai inseamna nimic?

 4. Cum adică, ciucii și colacii au ajuns să dea ultimatum, analfabeții se cred mafioți? Se grăbesc, vor la plajă la Neptun, cu Iohannis? Au ținut profesorii în grevă aproape o lună, iar acum se grăbesc? Să aștepte răspunsul profesorilor!

 5. Cum sa nu intelegeti,e simplu! Pentru ca, poti scoate omul din comunism,dar comunismul din om, aprope imposibil! PCR ul de rit nou, adica PSD ul, este raspunsul.

 6. Vrăjeli ale politicienilor și in plus, cine v-a pus ma sa mergeți pe 25% sau alte prostii ce ziceți voi acolo ?
  Respectați ma ce s-a scris in planul de greva, ca pentru ăla am semnat ! Hoți de lideri de sindicat care trebuiesc schimbați, alte fosile de 30 ani aici.

 7. Propunerea sindicatelor???
  Dar cine i a desemnat pe liderii ăștia sa ceară 50% din 25 % și nici măcar acum, ci peste 6 luni chiar???
  Pare mi se că ăștia din sindicate negociază pentru profesori mai prost decât guvernul!!!

 8. În sesiunea asta parlamentara se scot pensiile speciale?
  Dar rectificarea bugetară, când se face, după grevă??

 9. 👍