G4Media.ro

O nouă anchetă pentru stabilirea originii coronavirusului. OMS cere cooperarea Chinei: Am…

O nouă anchetă pentru stabilirea originii coronavirusului. OMS cere cooperarea Chinei: Am putea avea o ultimă şansă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat miercuri că un grup de consultanţi nou înfiinţat care să se ocupe de patogenii periculoşi ar putea fi ”ultima noastră şansă” să stabilim originea virusului SARS-CoV-2, agenţia cerând cooperarea Chinei, transmite News.ro, care citează Reuters.

Primele cazuri de Covid-19 la oameni au fost raportate în oraşul chinez Wuhan în decembrie 2019. China a respins în repetate rânduri teoriile că virusul ar fi fost scăpat dintr-unul din laboratoarele sale şi a afirmat că nu mai sunt necesare vizite.

La începutul acestui an, o echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în şi în jurul Wuhan şi a afirmat într-un raport comun, publicat în luna martie, că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ancheta a fost îngreunată de lipsa de date brute referitoare la primele zile de răspândire a epidemiei şi a solicitat audituri de laborator.

OMS a numit miercuri pe cei 26 de membri propuşi ai Grupului său consultativ ştiinţific cu privire la originile noilor agenţi patogeni (SAGO).

Printre aceştia se numără Marion Koopmans, Thea Fischer, Hung Nguyen şi expertul chinez în sănătatea animalelor Yang Yungui, care a participat la ancheta comună din Wuhan.

Maria van Kerkhove, conducător tehnic al OMS pentru Covid-19, şi-a exprimat speranţa că vor exista în continuare misiuni internaţionale conduse de OMS în China, care să angajeze cooperarea ţării. Ea a declarat într-o conferinţă de presă că „mai mult de trei duzini de studii recomandate” trebuie încă efectuate pentru a determina modul în care virusul a trecut de la specia animală la oameni.

Testele chineze raportate pentru anticorpii prezenţi la rezidenţii din Wuhan în 2019 vor fi ”absolut critici” pentru înţelegerea originilor virusului, a spus van Kerkhove.

Mike Ryan, expertul principal al OMS în situaţii de urgenţă, a declarat că noul grup ar putea fi ultima şansă de a stabili originea SARS-CoV-2, ”un virus care a oprit întreaga noastră lume”.

OMS a căutat ”să facă un pas înapoi, să creeze un mediu în care să putem analiza din nou problemele ştiinţifice”, a spus el.

Chen Xu, ambasadorul Chinei la ONU la Geneva, a declarat într-o conferinţă de presă separată că concluziile studiului comun au fost ”destul de clare”, adăugând că, deoarece echipele internaţionale au fost deja trimise în China de două ori, ”este timpul să trimitem echipe în alte locuri”.

„Cred că, dacă vom continua cercetările ştiinţifice, ar trebui să fie un efort comun bazat pe ştiinţă nu pe agenţiile de informaţii”, a spus Chen.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Coviduț19,
  Să nu sufli o vorbă, că jar mănânci ! Să le spui bazaconii: că mama ta trăia cu un liliac intr-o peșteră, dar ii plăcea viața ușoară de la oraș, așa că l-a părăsit pentru un pangolin chipeș; că in Wuhan n-ai prea avut parte de distracție, așa că ți-ai luat virioanele la spinare și ai plecat in lumea largă; că te-ai indrăgostit de Românica, intrucât e o țară frumoasă, păcat că e pupulată; Din astea…
  PS. Dacă te intreabă de Institutul de Virusologie de la tine de acasă sau de d-na biolog Ți o MPing să le spui că n-ai auzit și n-ai vazut nimic, altfel te pun ăștia să plătești daune morale și materiale pentru ditai Pandemia…! Ai înțeles ?

 2. Atata timp cat cat cele mai puternice economii ( sua si ue)nu fac presiune pe china sa furnizeze toate datele nu o sa se afle nimic.
  La modul in care abordeaza situatia sua si ue da de inteles ca nici ele nu vor sa se afle adevarul.
  Sua si ue au ajuns mascaricii planetei si toate statele cu un pic de putere nu mai dau 2 bani pe aceste 2 „forte” economice.
  In concluzie china, ue si sua sunt principalii vinovati pentru musamalizarea originii covid.
  Huuuuu ue, sua si china!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.