G4Media.ro

O intrare în incapacitate de plată a SUA ar provoca „o criză…

sursa foto: Pexels/ Karolina Grabowska

O intrare în incapacitate de plată a SUA ar provoca „o criză financiară globală”, avertizează Janet Yellen

O intrare în incapacitate de plată a datoriei americane „ar provoca cu siguranță o recesiune în Statele Unite și ar putea duce la o criză financiară globală”, a avertizat vineri secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un interviu acordat CNN, potrivit Le Figaro. Secretarul Trezoreriei a făcut aceste declarații din Dakar (Senegal), unde a început o călătorie de zece zile pe continentul african, care va include și Zambia și Africa de Sud.

Statele Unite au atins vineri plafonul datoriei, stabilit de Congres la peste 31.000 de miliarde de dolari, iar pentru moment aleșii nu au reușit să se pună de acord asupra unei majorări sau a unei suspendări a plafonului. Acesta nu este un eveniment neobișnuit în sine, deoarece plafonul a făcut obiectul unei intervenții legislative de 79 de ori din 1960.

Dar majoritatea republicană din Camera Reprezentanților vrea să folosească acest subiect pentru a face presiuni asupra democraților să reducă o serie de cheltuieli, inclusiv cele rezultate din programele puse în aplicare de la începutul mandatului președintelui Joe Biden, precum și impozitele.

În cazul unei situații de incapacitate de plată a SUA, „costurile noastre de împrumut ar crește și fiecare american și-ar vedea costurile lor urmând același curs”. „Dar, mai mult decât atât, incapacitatea de a face o plată, fie că este vorba de obligațiile noastre de plată a datoriei, de beneficiarii cheltuielilor sociale sau de armata noastră, ar provoca cu siguranță o recesiune în Statele Unite și ar putea duce la o criză financiară globală”, a declarat Janet Yellen.

„Ar afecta fără îndoială rolul dolarului ca monedă de rezervă folosită în tranzacțiile din întreaga lume. Mulți americani și-ar pierde locurile de muncă”, a insistat ea. Odată plafonul atins, Trezoreria SUA nu mai poate contracta împrumuturi, nici măcar pe termen scurt, pentru capital de lucru și a instituit o perioadă de suspendare a emisiunilor de titluri de creanță care va dura până în 5 iunie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Dar ce, se pune problema???
  Parca Rusia era la rand??
  Amerindienii erau pe plus, sau nu!!

  • Bai asta doi bani noroc cu indienii aia ca si si tu net si postezi ca un bezmetic 😆 🤣 cu free zis pishtree aka cioby zis koiobi ca esti acelasi thembel 😆 🤣 😂 😹

 2. Sunt supărat foc, niciun rusnac nu a venit să manance c4c47! Not fun! Not pretty! 😒😒😒

 3. PE noi rusii nu ne va afecta, pentru ca avem gaze HAHAHHAHA Teapa!!

  • Rusii au gaze! Atunci sa inghita Karbokebene sa scape de balonare, tot se umfla in pene precum un cucos.

 4. Sper sa fie cât mai curând și asa zisul jandarm mondial, sa se ducă dracului!

 5. Ce de prosti sau postaci platiti! Era vorba de datoria SUA, nu de rusi. Daca aveam noi o asemenea datorie, pastrand proportiile, ne inchideau ca tara imediat, ne puneau un guvernator, mai rau ca Johannis si nu mai aveam niciun drept. La ei nu se pune, tiparesc cati bani le trebuie. Siktir!

 6. In nici un caz. Asia a iesit demult, Europa incet incet. Cel mai bun lucru care s-ar putea intampla, este intrarea SUA in incapacitate de plata. Pana una alta, e doar o simpla sperietoare, ca la fiecare dintre presedinti, de la Clinton incoace 😉

 7. ASTA SĂ SE ÎNTÂMPLE, CÎT MAI REPEDE, CĂ DACĂ NU COLONIZAU ALTTE ȚĂRI ERAU MORȚI DE MULT. SĂ MEARGĂ LA UKRAINIENI ,ÎI AJUTĂ ZELE.