G4Media.ro

O instanță din Italia îl achită pe fostul premier Berlusconi în dosarul…

Sursa foto: Wikimedia Commons / European People's Party

O instanță din Italia îl achită pe fostul premier Berlusconi în dosarul de luare de mită

Un tribunal italian l-a achitat joi pe fostul premier Silvio Berlusconi de coruperea unui martor într-un caz de prostituție cu minore din 2013, dându-i un impuls veteranului politician la câteva săptămâni după ce a fost reales în parlament, transmite Reuters.

Berlusconi a fost acuzat că i-ar fi plătit cântărețului italian Mariano Apicella 157.000 de euro pentru a minți într-un proces anterior, în care a fost acuzat că a plătit pentru a face sex cu o dansatoare de club de noapte marocană în vârstă de 17 ani.

Berlusconi, liderul partidului de dreapta Forza Italia, care susține guvernul nou instalat al premierului Giorgia Meloni, a fost în cele din urmă achitat în acel caz.

El a pledat nevinovat în procesul ulterior de dare de mită, iar procurorul din Roma, Roberto Felici, a declarat joi în fața instanței că ar trebui să fie lăsat în libertate deoarece nu există niciun caz în care să răspundă.

Judecătorii l-au achitat, de asemenea, pe Apicella de primirea de mită și l-au exonerat de presupusul sperjur, deoarece termenul limită pentru pronunțarea unui verdict pentru o astfel de infracțiune a expirat.

Apicella a fost un cântăreț invitat regulat la multe dintre așa-numitele petreceri Bunga Bunga ale lui Berlusconi, care au declanșat scandalul care a contribuit la căderea magnatului media din funcția de prim-ministru în 2011, marcând sfârșitul celui de-al patrulea guvern al acestuia.

Apărarea a declarat că Apicella a primit contribuții lunare de la Berlusconi începând din 2002 pentru onorarii sau donații, fără legătură cu acuzațiile aduse în fața instanței.

Procesul de la Roma este unul dintre cele trei cazuri interconectate care au fost judecate în orașe diferite din motive de jurisdicție teritorială.

Într-un caz separat, aflat pe rolul unui tribunal din Milano, Berlusconi este acuzat că a mituit 24 de martori, majoritatea tineri invitați la petrecerile sale de seară. În luna mai, procurorii au cerut ca acesta să fie închis pentru șase ani. Berlusconi a negat acuzațiile, iar un verdict nu este așteptat înainte de ianuarie 2023.

Anul trecut, un tribunal din Siena l-a achitat pe Berlusconi pentru că ar fi mituit un alt martor la petrecerile sale. Procurorii au făcut apel la această hotărâre, dar nu a fost stabilită o nouă dată a procesului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Foarte bine, rusnacii mei trebuie achitati.

    Jos labele de pe Moldavia!

  2. afara cu Italia din schengent! G4 media, la lupta!

  3. Justiția italiană arată suspicios de mult ca cea românească, mafioții cei mai mari scapă.

  4. „Giustizzia” di italiano mascalzone nu era aia cu Dragoş Săvulescu, Daniel Dragomir, Alina Bica şi Mario Iorgulescu?