G4Media.ro

O gondolă din Veneția s-a răsturnat după ce turiștii au refuzat să…

Sursa foto: Unsplash / Henrique Ferreira

O gondolă din Veneția s-a răsturnat după ce turiștii au refuzat să se așeze și să nu-și mai facă selfie-uri

Un grup de turiști a căzut într-un canal din Veneția când gondola în care călătoreau s-a răsturnat după ce nu au ascultat ordinul de a nu mai face selfie-uri și de a se așeza, scrie The Guardian.

Gondolierul, care a încercat o manevră dificilă în timp ce conducea vasul pe sub un pod din apropierea zonei Pieței San Marco, a ajuns și el în apă înainte de a se grăbi să își salveze pasagerii.

Potrivit relatărilor din presa locală, turiștii din China își făceau selfie-uri pe fundalul faimoaselor obiective turistice ale orașului atunci când a avut loc incidentul, care a fost filmat și distribuit pe scară largă pe internet.

 

Manevra gondolierului sub pod necesita un echilibru al greutății la bord, dar pasagerii ar fi ignorat ordinele acestuia de a se așeza și, în schimb, au continuat să se ridice în picioare și să facă fotografii, răsturnând astfel barca.

O postare pe pagina de Instagram a Venezia Non è Disneyland (Veneția nu este Disneyland), un cont înființat de tineri venețieni pentru a relata întâmplările turiștilor din oraș, a precizat că grupul a fost adus în siguranță și a primit „ospitalitate și căldură” în teatrul La Fenice din apropiere.

În 2020, asociația gondolierilor din Veneția a redus capacitatea bărcilor, dând vina pe povara crescută a turiștilor „supraponderali”.

Limita pe o gondola da nolo, care oferă turul clasic al canalelor orașului, a fost redusă de la șase la cinci persoane, în timp ce pe o gondola da parada, bărci folosite în principal pentru a traversa Marele Canal, numărul a scăzut de la 14 la 12.

„Este adevărat că, în comparație cu acum 10 sau 15 ani, turiștii cântăresc un pic mai mult”, a declarat la vremea respectivă Andrea Balbi, președintele asociației gondolierilor din Veneția, pentru The Guardian.

În 2022, un turist american a suferit răni ușoare după ce a căzut în craterul Muntelui Vezuviu în timp ce încerca să își recupereze telefonul, care îi scăpase din mână în timp ce își făcea un selfie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. A fost rece apa?

  2. Tursitii sunt in ultimii ani nu numai mai grasi, dar si mai prosti. Retelele sociale sunt un drog pentru creier si prostesc incet si sigur utilizatorii, indiferent de varsta.