G4Media.ro

O garnizoană întreagă din Serbia este infectată cu coronavirus după ce a…

O garnizoană întreagă din Serbia este infectată cu coronavirus după ce a triat un număr mare de persoane venite din diaspora/ Președintele Vucic: Să păstrăm acești oameni în țară. Salariile în Europa vor scădea, noi nu o vom face

Președintele Aleskandar Vučić a declarat că Brigada I a Armatei Serbiei a primit o lovitură dură când s-a angajat să primească, să trieze și să însoțească un număr mare de persoane care au venit din străinătate în perioada dintre 13 și 16 martie. Numeroși soldați au fost contaminați, scrie publicația Nedeljnik, citată de Rador.

Vučić a subliniat că o întreagă garnizoană este infectată, dar a apreciat că situația din Serbia ar fi putut fi mult mai grea dacă nu s-ar fi organizat centre de triaj și carantină la Morović (frontiera cu Croația, n. trad.) și la Palić (frontiera cu Ungaria, n. trad.).

“Acești tineri (soldați) au primit cea mai grea lovitură. Eu i-am trimis acolo, la centrele de triaj, dar dacă ei nu ar fi fost acolo, acum am fi avut nu 50, ci cine știe câți morți”, a mai spus Vučić, citat de Radioteleviziunea Serbia.

”Doar Serbia și România au avut un așa mare aflux de cetățeni reveniți din străinătate într-un interval scurt de timp” – a mai precizat președintele sârb.

“Acești cetățeni sunt oameni cumsecade, nu sunt ei de vină pentru această situație. Acum ar trebui ca prin politici economice favorabile, să păstrăm acești oameni în țară. Salariile în Europa vor scădea, noi nu o vom face”, a declarat Vučić referitor la sârbii din diaspora reveniți acasă.

Sursa: Nedeljnik/ Rador/ Traducerea: Ruxandra Lambru

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter