G4Media.ro

O fotografie cu un tată ridicându-şi fiul născut fără mâini şi picioare…

O fotografie cu un tată ridicându-şi fiul născut fără mâini şi picioare spre cer, ambii supraviețuitori ai războiului din Siria, a emoţionat Italia

Băieţelul născut fără picioare şi tatăl lui, la rândul său cu dizabilităţi, ambii supravieţuitori ai războiului din Siria, şi protagoniştii unui moment emoţionat surprins în „Fotografia anului 2021” din cadrul concursului internaţional de la Siena, Italia (Siena International Photo Awards 2021 – SIPA), au fost aduşi în Italia pentru tratament şi o nouă viaţă, relatează Adevărul.ro

Intitulată „Încercările vieţii”, fotografia în care Munzir, care şi-a pierdut un picior într-un bombardament, îl ţine pe fiul său în aer şi ambii zâmbesc, a fost făcută în ianuarie 2021 de fotojurnalistul turc Mehmet Aslan în provincia turcă Hatay, situată în apropierea graniţei cu Siria.

Mustafa, un băieţel de şasei ani, s-a născut fără mâni şi picioare din cauza unui sindrom numit tetra-amelia, o boală congenitală, după ce mama lui Zeynep a fost nevoită să ia medicamente când era însărcinată, în urma expunerii la gaze neurotoxice în timpul războiului din Siria.

Joi, familia cu trei copii a luat avionul spre Italia după eforturile depuse în acest sens de organizatorii concursului de fotografie din Siena. Mustafa şi familia sa sunt refugiaţi sirieni în Turcia, unde nu există posiblitatea confecţionării unor proteze după nevoile lor.

Fotografia a stârnit un val de emoţie în Italia, determinându-i pe organizatorii festivalului de fotografie să iniţieze o strângere de fonduri pentru tratamente. Aceştia au făcut apel la diplomaţi, spitale, centre de reabilitare şi la dioceza catolică din Siena pentru a putea găsi cazare, facilităţi de tratament şi protezare.

Sursa Foto: Foto: Mehmet Aslan / sipacontest.com

Citește integral pe Adevărul.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. E emotionant, dar oare sunt vaccinati? Promovam nevaccinati in presa mondiala?

  • Cât de infect poți să fii?

  • @Eugen, Gicu este sarcastic, nu infect.

  • Din pacate infectia asta e noua realitate. Esti om doar daca ai certificat verde, altfel ti se ureaza 4 scanduri.

  • :))))))))))))))))))))))))))))))

  • Poate la tine în North Korea. Aici Rafila nu va introduce nici un certificat indiferent câți morți vor fi !

  • Revenind ontopic asta aduce razboiul, aviz vitejilor de canapea care se duc peste rusi, dar doar cu gura.

  • Sunt unii pe care Covidul i-a impins in prapastie si i-a transformat din labili psihic in certificabili cu dunga pe buletin de-a dreptul, daca ar sta cineva sa faca un screening psihiatric.

 2. Ca de obicei, fericirea reuseste sa se strecoare si in cele mai nenorocite/distruse parti ale lumii.
  Bravo lor, dragostea nu tine cont de nivelul de trai.

 3. Festivalul de fotografie din Romania 2021-cel mai frumos „mort”.