G4Media.ro

O delegaţie a UDMR efectuează o vizită la Washington / Kelemen Hunor:…

Sursa Foto: Facebook/ Kelemen Hunor

O delegaţie a UDMR efectuează o vizită la Washington / Kelemen Hunor: SUA poate exercita presiuni asupra României în privinţa problemelor minorităţilor

O delegaţie a UDMR va informa mai multe instituţii şi reprezentanţi ai legislativului de la Washington cu privire la problemele minorităţilor naţionale maghiare şi despre situaţia maghiarilor în România, transmite MTI, citată de Rador Radio România.

Delegaţia condusă de preşedintele Uniunii, Hunor Kelemen, s-a întâlnit luni seară cu maghiarii din SUA la Casa Kossuth din capitala americană, întâlnirea fiind organizată de Fundaţia Maghiară pentru Drepturile Omului din New York şi Fundaţia Kossuth din Washington, D.C. Hunor Kelemen a precizat: factorii de decizie americani şi cei care pregătesc deciziile au fost informaţi cu privire la deficienţele din domeniul drepturilor minorităţilor, în parte în ceea ce priveşte restituirea proprietăţilor bisericeşti şi comunitare.

Liderul UDMR a declarat audienţei de la Washington că în România există încercări politice repetate de a lua înapoi din drepturile pe care minorităţile le-au dobândit deja, prin urmare aceste drepturi trebuie reafirmate în repetate rânduri.

Într-o declaraţie acordată Agenţiei ungare de presă MTI, preşedintele UDMR a afirmat că scopul vizitei a fost de a transmite politicienilor americani mesajul potrivit căruia în România, care se află la periferia Uniunii Europene şi a NATO, relaţia între majoritate şi minoritate este mai mult decât o chestiune legată de drepturile omului, fiind şi o chestiune a politicii de securitate.

Aspectele politicii de securitate sunt mult mai bine înţelese de actuala administraţie americană, decât dacă ar fi vorba doar de drepturi ale omului abstracte – a arătat Hunor Kelemen, care a adăugat că are încredere că SUA poate exercita presiuni asupra României în privinţa problemelor minorităţilor, bazându-se pe faptul că Bucureştiul de obicei este receptiv la mesajele venite din capitala americană.

De asemenea, Hunor Kelemen a subliniat că actuala stare de spirit a opiniei publice nu este favorabilă extinderii drepturilor minorităţilor şi că oportunităţile de susţinere a acestor drepturi s-au redus în urma războiului din Ucraina. În cadrul unui eveniment organizat la Casa Kossuth din Washington, politicianul maghiar şi fostul vicepremier al Guvernului României a vorbit şi despre evoluţia demografică a maghiarilor din Transilvania, precum şi despre circumstanţele în care UDMR a ieşit de la guvernare.

Loránt Vincze, europarlamentar UDMR, a informat membrii comunităţii maghiare din Washington despre cadrul european al susţinerii drepturilor minorităţilor. Loránt Vincze a declarat: UDMR se aşteaptă ca Washingtonul să acorde mai multă atenţie problemei maghiarilor din Transilvania şi, în sens mai larg, ca Statele Unite şi Uniunea Europeană să coopereze mai strâns în domeniul drepturilor omului şi în special al drepturilor minorităţilor naţionale.

Membrii delegaţiei UDMR se vor afla în capitala americană până la sfârşitul săptămânii și se vor întâlni cu reprezentanţi ai mai multor instituţii, iar vineri vor participa la evenimentul de sfârşit de an al Coaliţiei Maghiare din America.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Poate că SUA pot exercita presiuni, dar nu o vor face atâta timp cât cererile de exercitare a presiunilor provin de la grupări strâns asociate unui regim iliberal dintr-o țară care se pretinde aliat al SUA, dar îi subminează poziția în probleme de securitate globală.

  2. Sa fiu sincer, SUA nu cred sa meargă pe mana UDMR. Ar însemna să ajute regimul iliberal și pro rus al lui Orban. Dar la Moscova au usa deschisă.

  3. Poate ca au un mesaj de transmis din partea domnului V Orbán și l-au împachetat sub forma unei jalbe. În fine. România este un model în privința drepturilor minorităților, după cum reprezentanți ai unor diverse instituții internaționale au spus în repetate rânduri.

  4. Ce probleme mai are in Romania acest vierme orbanist?

  5. SUA pămănt unguresc,anexați-o !