G4Media.ro

O conspiraționistă coronavirus și anti-vaccinistă din Marea Britanie a fost exclusă din…

O conspiraționistă coronavirus și anti-vaccinistă din Marea Britanie a fost exclusă din registrul asistentelor medicale

O figură de frunte în mișcarea anti-vaccinare din Marea Britanie, care a răspândit în mod repetat teorii ale conspirației coronavirus și a numit odată Serviciul Național de Sănătate (NHS) “noul Auschwitz”, a fost eliminată definitiv de pe registrul Consiliului Asistentelor Medicale și al Moașelor (Nursing and Midwifery Council – NMC).

Kate Shemirani, o mamă de patru copii din Nottingham, a primit interdicția de practicare a profesiei de asistentă medicală după o suspendare provizorie de 18 luni, impusă în iulie anul trecut.

Săptămâna trecută o comisie NMC a emis un ordin permanent de radiere, conform căruia Shemirani nu mai poate practica meseria se asistentă medicală timp de cel puțin alți cinci ani – după care va avea dreptul să facă apel la decizie.

În hotărârea sa, comisia a constatat că Shemirani “a încercat să încurajeze oamenii să acționeze contrar îndrumărilor de sănătate publică emise de guvernul britanic prin răspândirea acestor informații prin intermediul platformelor de socializare și la evenimentele publice”.

De asemenea, comisia a menționat intenția repetată a fostei asistente de a acționa într-o “manieră profund ofensatoare pentru profesiile de asistență medicală și moașă, utilizând un limbaj inflamator și insultător pentru a descrie alți profesioniști din domeniul asistenței medicale”.

Shemirani și-a folosit platforma online de anti-vaxxer pentru a acuza asistenții medicali că sunt complici la “genocid” și a etichetat echipele de vaccinare drept “escadrile morții”.

Nu sunteți asistenți medicali. Nu sunteți îngeri. Sunteți criminali și mincinoși … Pacienți cu Nu resuscitați la sosire. Pacientul și rudele nu știu. Omorât. Genocid. NHS este noul Auschwitz. Războiul de generația a 4-a. Arme silențioase pentru războaie tăcute. Tu ești ținta.” a scris ea într-o postare pe o rețea socială.

Ea a făcut diverse afirmații false în ultimele 15 luni, de pildă că simptomele Covid-19 pot fi atribuite radiațiilor din tehnologia 5G, iar vaccinurile pot provoca sterilitate și pot schimba ADN-ul unei persoane. .

Într-un interviu din ianuarie, ea a declarat pentru Sky News că “niciun vaccin nu s-a dovedit vreodată sigur și niciun vaccin nu s-a dovedit vreodată eficient” – și că nu a văzut “nicio dovadă care să sugereze chiar că există o pandemie”.

Conturile sale de pe Twitter, YouTube, Instagram și Facebook au fost blocate de companiile respective, iar comisia NMC a notat că Shemirani a descris adesea măștile faciale drept “cârpe murdare” și chiar “botniță” în videoclipurile postate pe Facebook Live.

Shemirani a atras numeroși adepți la protestele anti-vax și anti-carantină la Londra anul trecut, în august și septembrie, alături de colegii negaționiști ai Covid David Icke și Piers Corbyn. Ea a fost una dintre vorbitoare la mitingul din 19 septembrie, la care aproximativ 30 de persoane au fost arestate din cauza violenței dintre mulțime și ofițeri de poliție.

În raportul întocmit de comisia NMC, se remarcă faptul că Shemirani nu a făcut nicio declarație în fața comisiei cu privire la ordinul de radiere. Raportul adaugă că “a indicat că dorește să fie eliminată din registrul NMC”.

În final, comitetul a constatat că Shemirani “a descurajat în mod activ oamenii să poarte măști, să adere la distanțarea socială și să se vaccineze” și “nu a arătat nici o remușcare și nici nu a dat nicio explicație pentru răspândirea în mod repetat a dezinformării”.

Surse: Independent, Daily Telegraph, Mirror

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Bolsevism in stare pura.

  • Foarte bine. Astfel de oameni nu au ce cauta in sistemul de sanatate. Imagineaza-ti ca ai probleme la mansarda, te duci la psihiatru sa te tratezi iar ala iti enumera cele mai eficiente metode prin care poti sa te sinucizi.

  • Fiul ei spune clar ca ea are o „doaga” lipsa:

   „The son of a suspended anti-vaxxer nurse who doesn’t believe Covid-19 exists and sparked violent clashes at a mass rally of virus deniers in Trafalgar Square has branded her ‘dangerous’ and an ‘attention-seeker’.

   Sebastian Shemirani, 21, whose mother Kate Shemirani, 54, from East Sussex, has become notorious for spreading baseless conspiracy theories during the pandemic, said he no longer has a relationship with her and believes she’s ‘too far gone to be helped’.

   Speaking to the BBC, Eton scholar Sebastian, who is currently in his final year studying at the London School of Economics, said he is concerned about the impact his mother’s claims could have on public health.

   ‘What she’s doing is dangerous,’ he said. ‘Thousands of people are taking her to be this source of truth and this saint, and I wish I could tell them all my mum is not the person that you think she is.
   He added: ‘I think she’s too far gone to be helped. I’m never going to have a relationship with my mum again, and that’s why it’s important that if someone else is coming to you and saying, „I’m starting to believe this stuff” – nip it in the bud, because it takes a couple of years to completely lose somebody.

   Sebastian, whose father is Iranian, said he was shocked to see people with far-right views among his mother’s followers – and claimed they wouldn’t listen to her if they realised all of her children are mixed race.
   ‘[Mum would] start playing these YouTube videos for me about how the Rothschilds are planning to go live on a space station, how there’s going to be this mass genocide, stuff like that.

   ‘I’m 10, 11 years old and I’m bricking it. I can’t believe that the genocide is coming.’

   Several weeks ago Sebastian told how his mother sent him a text message ordering him to listen to her or else he and his sister were ‘going to die’ due to a ‘CIA plot’ set to ‘kill half the UK population within five years’. „

 2. Laburiștii sunt de vină

 3. Democratie ..pura..

 4. Ce mult seamana shoshoacele intre ele.
  La fel de urate si de proaste.

 5. Ne-am umplut de psihopați… E absolut normal sa o excludă, problema e ce o sa facem cu toți nebunii ăștia, care rămân totuși sa umble liberi pe străzi…

 6. Pentru moartea cauzata de reactii adverse nimeni nu raspunde. NIMENI!

 7. Sa fie mulțumită că o scăpat doar cu atat. Conspiraționistii, pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej , nu o duceau prea bine.

 8. Așa e in era internetului: orice dobitoc sau troll plătit are o platforma de pe care poate trâmbița orice aberație și „deștepții” pun repede botul.
  Foarte bine ca au trimis-o la plimbare. Sa latre ce vrea dar sa nu profeseze în sistemul medical dacă răspândește absurdități anti-știință. Sa se ducă la biserică, acolo poate înșira câte bazaconii vrea.

 9. aidacuruei de tzacanita…

 10. Foarte bine! Pseudo-sfaturile medicale, retorica conspiraționistă și răspândirea de fake news medicale nu trebuie permise în cadrul corpului medical, în relația cu pacienții, putând genera aceleași efecte ca malpraxisul.

 11. MADAMA PRESTEAZA SERVICII PLATITE.

  LA FEL CUM FAC SI CEI DIN romania.

 12. Dacă ai „opinii” ești doar prost. Știința se bazează pe dovezi, nu opinii.

 13. Cand un om moare din cauza vaccinului e „victima” ..producatorul vaccinului e miliardar…medicul ..*erou in alb..waxerii ..voi de unde vă luați intelepciunea de pe google..sau invatati din fake news.

  • Vlad vezi ca sunat evul mediu – te vrea înapoi, te duci ?

  • In numele Vlazilor, imi cer scuze pentru aberatiile postate de individ.

 14. Normal si logic ! este in conflict cu profesia Deci nu poti face ceva pe care il combati Au si ei prostii lor

 15. e blonda !