G4Media.ro

O companie rusă aflată pe lista UE de sancțiuni apare într-un dosar…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O companie rusă aflată pe lista UE de sancțiuni apare într-un dosar privind fraude cu fonduri europene deschis de Parchetul European (Context)

O companie care a fost pusă pe lista de sancțiuni în urma războiului început de Rusia în Ucraina a fost descoperită într-un dosar deschis de Parchetul European privind fraude cu fonduri europene, a declarat Laura Codruța Kovesi, procuror șef EPPO, într-un interviu acordat pentru Context.ro.

De asemenea, Kovesi a mai declarat pentru Context.ro că Parchetul European a văzut în investigațiile deschise legături cu cetățeni ruși: “Noi verificăm întotdeauna dacă acești cetățeni apar pe lista de sancțiuni. Se pare că în anumite investigații avem și astfel de companii acolo. Avem o parte din competență deja în ceea ce privește contrabanda. Una dintre tipologiile de a evita sancțiunile impuse de Uniunea Europeană este contrabanda”, a mai adăugat șefa EPPO în interviul acordat pentru Context.ro, în Luxemburg. 

Kovesi a subliniat că acestea nu sunt dosare publice, deci nu poate să “vorbească foarte mult despre acestea”, dar că există câteva cazuri de contrabandă de acest fel.

În același timp, deși există o inițiativă de a da EPPO prerogative de a ancheta entitățile ruse aflate sub sancțiuni, “în acest moment EPPO nu are competență specifică pentru a investiga eludarea sancțiunilor Uniunii Europene”.

Citește restul articolului pe context.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu