G4Media.ro

O chitară emblematică a lui Kurt Cobain, scoasă la licitație, ar putea…

Sursa foto: Captură video

O chitară emblematică a lui Kurt Cobain, scoasă la licitație, ar putea deveni cea mai scumpă din istorie / Valoarea estimată ajunge până la 750.000 de euro

Chitara albastră Mustang Fender din 1969, pe care Kurt Cobain a folosit-o la înregistrarea videoclipului „Smells Like Teen Spirit”, este scoasă la licitaţie cu o estimare stabilită între 550.000 şi 750.000 de euro de casa Julien’s Auction.

Pentru prima dată de la decesul solistului formaţiei Nirvana în 1994 instrumentul a fost scos din Muzeul culturii Pop de la Seattle.

Licitaţia va avea loc din 20 până pe 22 mai, la Hard Rock Cafe din New York.

„Aceasta este una dintre cele mai emblematice chitare vândute vreodată la licitaţie, chitara albastră Fender Mustang, una dintre preferatele lui Kurt Cobain”, relatează Martin Nolan, directorul Julien’s Auction, adăugând că această estimare „prudentă” ar putea fi cu mult depăşită.

Indiferent de preţul de vânzare, de o parte din încasări va beneficia Kicking The Stigma, o organizaţie caritabilă de sănătate mintală.

Vândută la licitaţie în 2020, la Julien’s Auction, pentru 6 milioane de dolari (aproximativ 5,5 milioane de euro), Martin D 18E a lui Kurt Cobain a stabilit recordul pentru cea mai scumpă chitară din lume. Kurt Cobain a cântat cu ea în 1993 în timpul celebrului concert MTV Unplugged de la New York.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...