G4Media.ro

O carte împrumutată de la o bibliotecă finlandeză în 1939 a fost…

sursa foto: Facebook / Keskustakirjasto Oodi

O carte împrumutată de la o bibliotecă finlandeză în 1939 a fost returnată după 84 de ani

O carte împrumutată de la o bibliotecă din Helsinki a fost returnată cu o întârziere de 84 de ani, notează The Guardian.

O traducere în finlandeză a romanului istoric „Refugiații”, de Sir Arthur Conan Doyle, a fost primită de bibliotecara Heini Strand luni, la biroul principal al Bibliotecii Centrale Oodi din Helsinki.

„Data scadentă a împrumutului era 26 decembrie 1939”, a declarat Strand, adăugând că nu a mai primit niciodată o carte cu o întârziere atât de mare.

Relația dintre persoana care a returnat cu bucurie cartea și persoana care a împrumutat inițial a rămas necunoscută.

„De obicei, acest tip de împrumuturi returnate la zeci de ani după data scadentă sunt cărți găsite atunci când oamenii umblă prin bunurile rudelor decedate”, a spus Strand.

„Oamenii vor să facă ceea ce trebuie și să returneze cartea care este proprietatea bibliotecii… Cred că este minunat”, a adăugat ea.

O explicație probabilă pentru întârzierea returnării a fost faptul că data scadentă a căzut la o lună după invazia Uniunii Sovietice în Finlanda în noiembrie 1939, a precizat Strand. „Este posibil ca returnarea cărții să nu fi fost primul lucru la care se gândea împrumutatul atunci când se apropia data scadenței”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...