G4Media.ro

O audiere a secretarilor de stat Antony Blinken și Lloyd Austin în…

captura video

O audiere a secretarilor de stat Antony Blinken și Lloyd Austin în Congresul american, întreruptă de manifestanți care au cerut să fie salvați copiii din Gaza

Manifestanţi au întrerupt marţi o audiere într-o comisie din Congresul american a secretarilor de stat şi apărării pe tema ajutorului financiar suplimentar cerut de preşedintele Joe Biden pentru Israel şi Ucraina, transmite AFP, preluată de Agerpres.

În spatele lui Lloyd Austin şi Antony Blinken, mai mulţi manifestanţi au ridicat mai întâi în tăcere mâinile acoperite cu vopsea roşie simbolizând sângele vărsat în Fâşia Gaza. Apoi, la fiecare câteva minute, unul dintre protestatari se ridica în timp ce striga „Încetaţi focul acum!”.

„Palestinienii nu sunt animale”, „Salvaţi copiii în Gaza!”, „Să vă fie ruşine!”, au strigat două manifestante, în timp ce o altă persoană din grupul lor purta o vestă cu mesajul „Opriţi finanţarea genocidului!”.

Secretarul de stat Antony Blinken a fost nevoit să-şi întrerupă intervenţia pentru ca protestatarii să fie evacuaţi din sală de poliţie.

„Lupte feroce” la sol sunt în desfăşurare împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza, potrivit armatei israeliene, care avansează treptat printre ruinele rămase în urma bombardamentelor în enclava palestiniană unde situaţia umanitară deja „dezastruoasă” continuă să se agraveze, potrivit ONU.

„Gaza a devenit un cimitir pentru miile de copii şi un infern pentru toţi ceilalţi”, a declarat un purtător de cuvânt al UNICEF, agenţia ONU dedicată protecţiei copiilor. „Atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza provoacă zilnic moartea a circa 420 de copii palestinieni, care plătesc cel mai mare preţ uman al războiului în această enclavă, cu 3.747 de copii ucişi până în prezent, plus alţi 940 dispăruţi”, a semnalat UNICEF, potrivit agenţiei EFE.

În plus faţă de bombe, accesul la apă şi traumele psihologice au devenit ameninţări foarte grave pentru copii, riscul imediat fiind ca ei să moară din cauza deshidratării, în special bebeluşii, a mai avertizat purtătorul de cuvânt al UNICEF. În urma blocadei israeliene, locuitorii din Gaza nu mai au acces la apă, alimente, energie şi combustibil.

Potrivit Ministerul Sănătăţii din Gaza, peste 8.525 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi în bombardamente masive ce au urmat atacului surpriză al Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, care a provocat peste 1.400 de morţi şi peste 5.000 de răniţi. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins orice armistiţiu umanitar.

Preşedintele american Joe Biden a cerut Congresului să aprobe un pachet financiar de 105 miliarde de dolari, din care 14,3 miliarde reprezintă ajutor militar (10,6 miliarde) şi financiar pentru Israel.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. paia decapitati si arsi de jihadisti nu-i salveaza nimeni.