G4Media.ro

O asociație fantomă, patronată de Cumpănașu, a participat la Ministerul Educației la…

O asociație fantomă, patronată de Cumpănașu, a participat la Ministerul Educației la consultările pentru modificarea structurii anului școlar / Cîmpeanu: A fost invitată ca toate asociațiile de elevi înregistrate legal / Ministerul Justiției: Nu există înregistrarea unei asociaţii cu denumirea Asociația Elevilor Discipulus

„Asociația Elevilor Discipulus”, o așa-zisă asociație patronată de controversatul personaj Alexandru Cumpănașu, conform postărilor publice ale acestuia pe rețelele de socializare, asociație care nu este legal înființată și care nu figurează în Registrul Asociațiilor, a cerut săptămâna trecută Ministerului Educației să participe la consultările pe modificarea structurii anului școlar și a fost primită imediat la discuții joi, 25 martie 2021.

Ministerul Justiției a precizat la solicitarea Edupedu.ro că asociația nu există din punct de vedere legal, după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că “Asociația Elevilor Discipulus” a fost invitată în ședința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației “așa cum sunt invitate toate asociațiile de elevi înregistrate legal”.

Cererea a fost făcută de către o persoană pe nume Bianca Aursulesei, care s-a prezentat ca președintele asociației, potrivit informațiilor Edupedu.ro.

În profilul public de pe o platformă de socializare, respectiva persoană apare ca fiind Președinte la Asociația Națională a Elevilor Discipulus și că „lucrează” la Coaliția Națională pentru Modernizarea României, unul dintre cele două ONG-uri abonate la bani publici ale lui Alexandru Cumpănașu.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Inquam Photos – Bogdan Danescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vă mai dați mult în barcă cu acest individ ? Câmpene, poate vrei să înveți ceva de la el…

  2. Asta cand intra la puscarie?
    Politica a devenit o troaca de porci in care coruptii si analfabetii se infrupta din bugetul public.

  3. Era de asteptat ca juristii ministerului sa fie pe-afara, sa nu fie în stare sa verifice existenta persoanelor juridice care au cerut sa participe.
    Cu asa sfatuitori, ministrul ce sa faca?