G4Media.ro

O asistentă de 47 de ani de la Spitalul Balș a murit…

Sursa Foto: Pexels.com

O asistentă de 47 de ani de la Spitalul Balș a murit de Covid. Ea tratase pacienți infectați cu coronavirus

Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş, unde erau îngrijiţi şi pacienţi cu COVID-19, a fost suspendată pentru o săptămână, după ce şapte angajaţi din această secţie au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar una dintre asistentele infectate, în vârstă de 47 de ani, a murit, a declarat luni pentru AGERPRES managerul unităţii medicale, Carmen Daniela Grigoriu.

„În spital sunt şapte angajaţi infectaţi, toţi de la Secţia medicală, asistenţi şi infirmieri. De astăzi am obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru o săptămână, suspendarea activităţii secţiei Medicină inernă, unde au fost trataţi pacienţii COVID. Se face dezinfecţie completă şi nu se mai internează nimic”, a declarat Grigoriu.

În această secţie erau internaţi 11 pacienţi, dintre care trei au fost transferaţi către alte unităţi medicale şi opt vor fi externaţi cu izolare la domiciliu şi monitorizare prin medicul de familie.

În perioada în care activitatea Secţiei medicale de la Spitalul Balş va fi suspendată, pacienţii care vor necesita internare în această secţie vor fi direcţionaţi către alte spitale din zonă.

Luni dimineaţa, o asistentă de 47 de ani de la Spitalul Balş, care lucra în Secţia Medicină internă, a decedat la Spitalul Municipal Caracal. Un alt angajat din aceeaşi secţie, de asemenea testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, o infirmieră, este la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 3.145 de cazuri de COVID-19, luni fiind raportate 38 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Eu zic ca luptatorii impotriva „dictaturii medicale” (incluzand aici: PSD, PRO, avocatul „poporului”, CCR)

    au castigat o batalie: majoritatea bolnaviilor vor fi tratati acasa, iar internarea va fi o exceptie.
    Pacat ca batalia asta se lasa cu victime atat din randul adversarilor acestor luptatori, dar si al sustinatorilor luptei impotriva „dictaturii medicale”.

    • Oricum, masca a protejat.

    • Oricum noi suntem singurii care au internat persoane asimptomatice. Consecinta fiind ca oameni suferinzi de boli grave nu au mai fost tratati. Ceea ce este o crima. Totuși daca purtatul mastii ajuta de ce sunt atatea cadre medicale bolnave, ca ele poarta tot timpul?

    • @Ion: Spitalele sun spatii inchise, unde sunt multi bolnavi confirmati cu virusul Sars-Cov 2. Incarcatura virala din spatiile acelea este foarte mare. O simpla masca chirurgicala in acel loc nu ajuta. De aceea vedeti medicii si asistentele echipati cu toata suita aceea de ”cosmonaut”. Un medic, o asistenta sau un cadru medical au risc mare de a se infecta in momentul in care se dezbraca de echipamentul special sau daca la echipare nu au grija sa isi puna corect toate elementele echipamentului. Masca pe care o purtam noi in public ajuta in spatii deschise si unde nu exista atata incarcatura virala.

  2. ORAȘUL BALȘ NU SPITALUL BALS

  3. Nu stiam pe unde este Bals-ul. Cutremurator.