G4Media.ro

NYT: Rusia atacă Ucraina în cinci direcții în același timp / Ofensivă…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

NYT: Rusia atacă Ucraina în cinci direcții în același timp / Ofensivă puternică pe frontul sudic / Moscova a profitat de lipsa de arme și muniții a Kievului

Update: Forțele militare ruse au lansat atacuri dure asupra unor localități din sudul Ucrainei, transmite presa internațională. Rezistența frontului sudic e esențială pentru securitatea Republicii Moldova.

Articol inițial: Moscova a profitat de lipsa de arme și de personal a Kievului pentru a ataca în cinci direcții deodată, potrivit New York Times, citat de The Guardian.

După capturarea orașului Marinka în februarie, Moscova ar putea să își propună să revendice fortăreața ucraineană Vuhledar din nord, a relatat ziarul american. Trupele rusești avansează în prezent prin satul Novomykhailivka, care se află la aproximativ 20 de kilometri spre nord-est.

Rusia pare hotărâtă să recucerească Robotoyne, concentrând mai multe trupe pe acest front decât pe cel din Avdiivka, a declarat săptămâna aceasta Dmytro Lykhovii, un purtător de cuvânt al soldaților ucraineni care luptă în sud.

Forțele rusești împing în două direcții din orașul Kreminna pentru a recupera teritoriul pe care l-a pierdut în favoarea Ucrainei la sfârșitul anului 2022. Printre posibilele ținte se numără orașul Kupiansk, afectat, la nord, și spre Lyman, la 128 de kilometri spre sud.

În altă parte, Rusia a recăpătat avânt în teritoriul din jurul Bahmut, noul șef militar al Ucrainei avertizând că Moscova este hotărâtă să spargă apărarea din jurul Chasiv Yar, ceea ce ar expune orașul Kramatorsk la un foc de artilerie sporit.

„Întârzierile în ceea ce privește asistența de securitate occidentală pentru Ucraina ajută probabil Rusia să lanseze operațiuni ofensive oportuniste de-a lungul mai multor sectoare ale liniei frontului”, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Rusiei i-a trebuit aproape 10 ani sa planteze steguletz in centrul Avdiivka. O ofensiva pe 5 fronturi a mai incercat in Feb 2022 si suntem unde suntem. Daca macar a 5-a parte din ce ii e promis Ucrainei va fi si livrat la timp, ofensiva Rusiei se va fasai dupa catika km castigati ici si colo cu obisnuitele pierderi absurde.

  2. Asta e când te lasă baltă America, așa au patit-o kurzii in 2017, Afganistan -ul, Vietnamul de Sud, aoleu alea erau tari sau entități paralele cu democrația, iar Ucraina nu este, de SUA au comis-o iar și iar
    Sa te tot bazezi pe ei, buni numai să-și vândă armele

  3. Adio slavă Ucraina. Ce război a mai câștigat sua după 1945.??!! Citiți istorie. Sănătate

    • Panama spre exemplu. A câștigat războiul rece alt exemplu, iar acum tu ai ocazia sa scrii ce vrei tu. E greu să te prinzi. La cum apreciezi libertatea de expresie care vine de la Washington, ai merita sa trăiești doar o lună la Moscova. Apropo, ce războaie a câștigat Rusia după 1945? Hai, Slava Ucraina! Pentru libertatea ta, IGNORANTULE!