G4Media.ro

Numărul familiilor afectate de maladia Alzheimer ar putea să se tripleze până…

Foto: Pexels.com

Numărul familiilor afectate de maladia Alzheimer ar putea să se tripleze până în 2050, transmite CEO-ul companiei AC Immune

Compania elveţiană AC Immune, care dezvoltă în prezent un medicament împotriva Alzheimer, se aşteaptă ca numărul familiilor afectate de această boală neurogenerativă să crească de aproape trei ori până în 2050 şi să ajungă la 150 de milioane, a declarat CEO-ul său într-un interviu acordat pentru o publicaţie germană, relatează Agerpres, conform Reuters.

Recent, firma elveţiană şi-a asigurat o investiţie de mai multe milioane de euro de la principalii finanţatori ai companiei germane BioNTech, care a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19, în timp ce testează şi un posibil vaccin împotriva maladiei Parkinson.

Andrea Pfeifer, CEO-ul AC Immune, a declarat într-un interviu acordat revistei germane Wirtschaftswoche şi publicat duminică în ediţia sa online că maladia Alzheimer, care este o boală incurabilă, ale cărei origini nu sunt cunoscute, reprezintă „o pandemie lentă care se îndreaptă către omenire”. În prezent, Alzheimer afectează 55 de milioane de familii la nivel mondial.

Athos, compania deţinută de Andreas şi Thomas Struengmann – investitori majoritari în BioNTech -, şi fondurile de investiţii MIG şi First Capital Partner deţin împreună 12% din AC Immune, în urma unui acord finalizat în urmă cu câteva săptămâni, a precizat Andrea Pfeiffer. Planul de investiţii a fost anunţat în luna iulie.

Athos şi MIG au participat la finanţarea BioNTech, care a dezvoltat în 2020 alături de partenerul său american Pfizer cel mai utilizat vaccin anti-COVID-19 din ţările occidentale.

AC Immune dezvoltă în prezent mai mulţi compuşi farmaceutici împotriva maladiilor Alzheimer şi Parkinson, inclusiv vaccinuri.

Compania elveţiană nu a lansat deocamdată niciun medicament pe piaţă.

Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. tm are 30 km anu asta….si tot sunt probleme, 15 la nivelul bucurestiului…

  2. O să le dea și lor waxx. E foarte bun, rezolvă orice.

  3. Bill Gates va face si el Alzheimer ?