G4Media.ro

Numărul deceselor asociate Covid s-a dublat în Italia în ultima săptămână / …

sursa foto: Pixabay.com

Numărul deceselor asociate Covid s-a dublat în Italia în ultima săptămână /  Deși scade numărul persoanelor internate, spitalele continuă „să fie sub presiune”

Numărul deceselor asociate COVID-19 s-a dublat în Italia în ultima săptămână, cu o creştere de 49,7 la sută, în paralel cu o descreştere a numărului contagierilor, a spitalizărilor şi a internărilor la terapia intensivă, informează joi Fundaţia medicală privată Gimbe citată de Agerpres, care preia EFE.

Numărul morţilor de COVID-19 s-a cifrat la 2.266 în săptămâna 12 – 18 ianuarie, faţă de 1.514 înregistrat în cele şapte zile precedente, în timp ce infectările cu noul coronavirus au crescut cu doar 3% cifrându-se la 1.243.789 (faţă de 1.207.689 în săptămâna anterioară), potrivit datelor Gimbe.

A scăzut şi numărul spitalizărilor (+14 % faţă de +32,2%) şi al internărilor la terapia intensivă (+2,3% faţă de +20,5), deşi spitalele continuă „să fie sub presiune”, notează Fundaţia într-un comunicat online.

În ce priveşte campania de imunizare, impunerea obligativităţii vaccinării persoanelor de peste 50 de ani decretată de guvern a condus la o creştere cu 28,1 la sută a primei doze administrată acestei categorii de vârstă, astfel încât 83,7 % din populaţie a fost vaccinată cu cel puţin cu o doză, în timp ce 79,6 % a fost vaccinată cu schema completă.

Gimbe notează că aproape jumătate dintre cei care au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 reprezintă copii cu vârste între 5 şi 11 ani, în timp ce doza booster a fost administrată la 70,8 % din populaţie.

Marţi, 18 ianuarie, Italia a înregistrat 434 de decese asociate COVID-19, o nouă cifră maximă raportată în ultimele nouă luni.

Italia se numără printre ţările cu cea mai mare rată de mortalitate provocată de noul coronavirus, cu un total de 142.205 de morţi de la începerea pandemiei în februarie 2020.

sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Certificatul e un succes!

  • Italia nu are doar Certificat, ei au și Super Certificat !

  • @mario 3
   Si vaccinarea e un succes! Financiar.
   Și totusi de ce nu creste mortalitatea în niște tari mai puțin înțepate și mai puțin certificate? Sincer, eu ma așteptăm să fie jale mare în Afganistan cu omicronu’ și toată presa „libera” sa ii acuze pe „scolastici” și sa le plângă pe umărul săracilor nevaccinati. Și uite ca încă nimic. S-o fi speriat carcaletele de bărbile fioroase și de ak-uri?

  • Si Omicron e o simpla raceala…

  • @anonim: A propos de Afganistan: a fost la un moment dat o știre pe Reuters care zicea că 150 de milioane de refugiați riscă să rămână cu sănătatea nereperată pentru că… n-are cine să-și asume responsabilitatea vaccinării acestora.
   Ideea e că în cazul nostru vine vreun guvern și zice: „toată lumea la vaccin!”. Dar refugiații, neavând vreun guvern, n-are cine să-i oblige. Producătorilor le e frică să-și asume responsabilitatea din cauza eventualelor procese.
   https://www.reuters.com/world/refugees-lack-covid-shots-because-drugmakers-fear-lawsuits-documents-2021-12-16/
   Că mă și gândeam: peste câțiva ani, după ce se evaporă de tot eficiența vaccinurilor, Statul Islamic ar putea ataca occidentul cu niște sticluțe cu scuipat cu varianta Delta. Dă-le dracu’ de centuri cu explozibili, camioane în mulțime sau atacuri cu cuțitul! 10 băieți cu 10 sticluțe fiecare, trimiși în 10 orașe mari și gata beleaua, ne întoarcem brusc de unde am plecat.

 2. Crestere de 50% nu inseamna dublare, G4 Media.